10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii îşi numără banii

Pandurii îşi numără banii

Clubul gorjean a reuşit să obţină un profit de 135.000 de euro din transferurile de jucători în această vară, deşi a vândut un singur fotbalist, Constant Djakpa, la Bayer Leverkusen, şi a achiziţionat nouă.

Pandurii a plătit 1.265.000 de euro pentru cei nouă jucători transferaţi în această vară, doar unul, Mădălin Murgan, venind la Târgu Jiu ca liber de contract. Cinci dintre achiziţii au scos din vistieria clubului 690.000 de euro, după cum urmează: Răzvan Stanca – 190.000 de euro, Thiago Tremonti – 180.000, Cosmin Tilincă şi Adrian Nalaţi – 250.000 şi Daniel Ghindeanu – 70.000. Cei trei jucători veniţi în iarnă din Portugalia, sub formă de împrumut, dar care au fost păstraţi în lot de antrenorul Eugen Neagoe, au fost transferaţi definitiv de Pandurii, preţurile plătite de clubul gorjean pentru achiziţionarea lor fiind următoarele: Pedro Mingote – 150.000 de euro, Perez Arrieta – 150.000 şi Alexandre Cardoso – 275.000.
Pandurii Târgu Jiu a renunţat la 18 jucători în această vară, însă doar unul dintre aceştia, Constant Djakpa, transferat la Bayer Leverkusen, a adus clubului 1,4 milioane de euro, restul fiind liberi de contract sau cedaţi sub formă de împrumut diverselor echipe. Preşedintele pandurilor, Marin Condescu, spune că suma alocată pentru transferuri a fost aceea pe care acţionarii clubului au aprobat-o.
„Campania de achiziţii nu este nici scumpă, nici ieftină, ci bună. Am cheltuit în această vară pe transferuri atât cât am avut la dispoziţie şi cât ni s-a permis. Sunt sume pe care clubul nostru şi le permite în acest moment“, a afirmat Marin Condescu.

Pandurii colaborează cu Minerul Lupeni

Aproape de a-şi ceda locul în Liga a II-a din cauza problemelor financiare, Minerul Lupeni a cerut sprijin clubului Pandurii Târgu Jiu pentru a putea continua în eşalonul secund. Cele două grupări au parafat o înţelegere, gorjenii urmând să trimită la Lupeni, sub formă de împrumut, patru-cinci jucători. „Am perfectat o colaborare cu Minerul Lupeni în privinţa jucătorilor. Sunt fotbalişti la Pandurii care pot să joace în Liga a II-a, una mai apropiată ca valoare de prima ligă. Antrenorul Marin Tudorache va înainta o listă cu posturile deficitare şi, în funcţie de posibilităţile noastre, vom vedea ce jucători le vom trimite. Este posibil ca patru-cinci fotbalişti de la noi să ajungă la Lupeni sub formă de împrumut, dar aceştia trebuie să joace, nu să stea pe margine. Din păcate, vechiul sistem cu echipe-satelit s-a desfiinţat şi suntem nevoiţi să apelăm la astfel de colaborări pentru a ne roda jucătorii“, a declarat secretarul general al clubului Pandurii, Daniel Băloi.
Gruparea gorjeană de prima ligă mai colaborează cu Energia Rovinari, din Liga a III-a, unde a împrumutat mai mulţi juniori, echipa evoluând la Târgu Jiu, pe terenul sintetic. Şi Jiul Rovinari doreşte să-şi dispute jocurile de acasă, în Liga a III-a, pe terenul sintetic din Târgu Jiu, solicitând acceptul clubului Pandurii în acest sens, un răspuns urmând să primească zilele viitoare.

Condescu are încredere în Costică „Vâlcea“

Adunarea Generală a LPF a propus, iar Comitetul Executiv al FRF a aprobat ca, din sezonul următor, delegările arbitrilor în Liga I să fie făcute de şeful CCA, Gheorghe Constantin. Preşedintele pandurilor, Marin Condescu, crede că s-a luat cea mai bună decizie, considerând ca anormală situaţia din returul campionatului trecut, când Ionuţ Lupescu decidea arbitrii. „Bineînţeles că-mi convine că Gheorghe Constantin va face delegările. El îi şcolarizează, el îi deleagă, el îi pedepseşte. Anul trecut, delegările le făcea unul şi altcineva îi judeca“, a afirmat Condescu.
Acesta nu se teme că echipa Pandurii va avea de suferit de pe urma atacurilor sale la adresa capilor din fotbalul românesc, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir. „De ce să fie sancţionată echipa? Nu am nimic cu Mircea Sandu sau Mitică Dragomir, dar am dreptul să-mi spun opinia în Adunarea Generală. De ce l-am ales preşedinte pe Sandu, nu să ne rezolve problemele? Nu am vrut altceva decât să schimbăm regulamentele şi le-am schimbat. Suntem un club liber, iar eu sunt un om liber. Când intri într-o mizerie, trebuie să încerci să te speli“, a comentat Marin Condescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS