Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Adversare tari pentru handbaliste la Europene
Naţionala de handbal feminin a României nu a avut noroc la tragerea la sorţi pentru stabilirea grupelor Campionatului European, care va avea loc la începutul lunii decembrie, în Macedonia. Tricolorele, care au fost repartizate în cea de-a patra urnă valorică, vor da piept cu Ungaria, Danemarca şi Franţa, primele două clasate urmând să obţină calificarea în sferturi. Selecţionerul Gheorghe Tadici s-a declarat optimist în ceea ce priveşte posibilităţile de accedere în fazele superioare ale competiţiei, dar a lăsat să se înţeleagă că sunt şanse minime să continue la cârma naţionalei şi după Jocurile Olimpice din China. „Este o grupă grea, fără discuţie, dar poate că este mai bine aşa. Ne calificăm şi putem ajunge şi în semifinale şi finale. Mai interesaţi de Euro sunt Rimanic, Gopo şi o doamnă care stă de mult la cotitură“, a declarat fostul tehnician al Oltchimului, făcând referire la actualul antrenor de la Vâlcea, la Herbert Müller de la Braşov şi la Mariana Târcă, fostul „principal“ de la Rulmentul. Naţionala feminină va pleca astăzi în Franţa, la Albertville, unde are programate ultimele trei teste înaintea participării la Jocurile Olimpice: cu Franţa (24 iulie), campioana mondială Rusia (25 iulie) şi Brazilia (27 iulie). Plecarea spre Beijing este programată pentru 1 august.

România, locul cinci la CE de tineret
Echipa de baschet feminin tineret a României, pregătită de Simona Muşat şi Yoannis Diamantakos, a terminat pe poziţia a cincea Campionatul European U-20, Divizia B, care s-a desfăşurat în oraşul polonez Poznan. În grupa preliminară, România a pierdut în faţa Slovaciei (43-62), dar s-a impus în faţa reprezentativelor Angliei (69-61), Irlandei (74-47) şi Ungariei (41-35). În optimi, tricolorele au cedat în faţa Poloniei, scor 53-59. În grupa pentru locurile 5-8, România a trecut de Israel (77-64) şi de Olanda (66-46), terminând competiţia pe poziţia a cincea. Faţă de ediţia precedentă, naţionala a urcat trei poziţii în clasamentul Diviziei B europene. CE Under 20 a fost câştigat de reprezentativa Suediei, care s-a impus cu 64-60 în faţa echipei gazdă, Polonia. În Divizia A, titlul de campioană europeană de tineret a fost adjudecat de Rusia, care s-a impus cu 67-58 în faţa Franţei, turneul disputându-se la Chieti (Italia).

Junioarele, ultimele în grupă
În perioada 18-27 iulie, în oraşul slovac Nitra are loc Campionatul European de baschet feminin – junioare. Naţionala României, pregătită de Mădălin Piperea, a pierdut toate cele trei partide din grupă: cu Ucraina (64-70), Slovacia (39-62) şi Cehia (63-105). După această contraperformanţă, România a intrat în grupa G de calificare, unde are şansa de a se salva de la retrogradarea în eşalonul doi european. În grupa G, junioarele vor întâlni Croaţia (astăzi, de la ora 13.30), Belarus (joi, ora 13.30) şi Italia (sâmbătă, ora 13.30). Echipele care termină pe ultimele două poziţii ale clasamentului sunt automat retrogradate.  

Hănescu, aproape de top 50

Tenismanul român Victor Hănescu a urcat opt poziţii în clasamentul ATP Entry, până pe locul 51, după ce săptămâna trecută a ajuns în semifinalele turneului de la Kitzbuhel, conform ierarhiei publicate ieri de atptennis.com. Hănescu, care în urmă cu o săptămână a cucerit primul său titlu ATP din carieră, la Gstaad, a reuşit în două săptămâni să facă un salt de 29 de poziţii, de pe locul 80, pe 51. Următorul român în ierarhia mondială este Adrian Cruciat, locul 151, în timp ce Andrei Pavel staţionează pe poziţia 159. În clasamentul ATP Doubles Race, perechea Victor Hănescu / James Cerretani (SUA) se află pe poziţia a 32-a, după ce a reuşit să câştige turneul de la Kitzbuhel, în timp ce bucureşteanul a făcut un salt de 62 de locuri, până pe 117, în ierarhia ATP Doubles Rankings. În ATP Entry, pe primul loc rămâne Roger Federer, iar pe următoarele două poziţii se clasează Rafael Nadal şi Novak Djokovic. Pe primul loc în clasamentul ATP Race este Rafael Nadal, urmat de Federer şi Djokovic.

Branco forţează un meci cu Diaconu

Promotorul Salvatore Cherchi susţine că fostul campion WBA la categoria semigrea, Silvio Branco, a fost desemnat challengerul oficial al campionului mondial WBC, Adrian Diaconu. Cherci a adăugat că pe 15 august va fi prezent în Mexico City, unde se va desfăşura licitaţia pentru stabilirea locului de disputare a meciului pentru titlul mondial WBC la box, categoria semigrea. Preşedintele FRB, Rudel Obreja, a declarat însă că adversarul lui Diaconu nu a fost desemnat. „Încă nu s-a stabilit nimic. Branco încearcă să forţeze o luptă cu Diaconu, dar încă nu este nimic fixat. În săptămânile următoare se va stabili“, a spus Obreja. Italianul Silvio Branco are 41 de ani şi a câştigat titlul de campion mondial WBA la categoria semigrea. El are 57 de victorii, dintre care 34 prin KO, nouă înfrângeri (trei prin KO) şi două remize. Diaconu a fost declarat campion mondial WBC la aceeaşi categorie, după ce americanul Chad Dawson a refuzat să boxeze cu el, în cadrul unei gale care urma să aibă loc în România.

Hamilton, victorios la Hockenheim

Pilotul britanic al echipei de Formula 1 McLaren, Lewis Hamilton, a câştigat duminică Marele Premiu al Germaniei, disputat pe circuitul de la Hockenheim, şi are un avans de patru puncte faţă de Felipe Massa, în clasamentul general. Hamilton a fost urmat de tânărul brazilian Nelson Piquet, care a început cursa de pe poziţia a 17-a şi a fost lider timp de şase tururi. Ultimul clasat pe podium a fost tot un brazilian, Felipe Massa, de la Ferrari. „Am avut un final de săptămână foarte bun şi cred că suntem într-o formă excelentă“, a spus Hamilton, care a reuşit a doua victorie consecutivă şi a opta din carieră. După zece curse din acest sezon, în clasamentul piloţilor conduce Lewis Hamilton (Marea Britanie, McLaren-Mercedes) – 58 de puncte, urmat de Felipe Massa (Brazilia, Ferrari) – 54 de puncte şi Kimi Raikkonen (Finlanda, Ferrari) – 51 de puncte. În clasamentul constructorilor, pe primul loc se află Ferrari (105 puncte), urmat de BMW Sauber (89) şi McLaren-Mercedes (86).

Valentino Rossi, de neoprit la Laguna Seca

Italianul Valentino Rossi (Yamaha), lider al clasamentului general, a câştigat Marele Premiu al Statelor Unite ale Americii la MotoGP, a 11-a etapă a Campionatului Mondial de Motociclism Viteză, disputat duminică, pe circuitul de la Laguna Seca. Rossi, care a obţinut a patra victorie a sezonului, după cele din China, Franţa şi Italia, i-a devansat pe australienii Casey Stoner (Ducati) şi Chris Vermeulen (Suzuki). În clasamentul mondial, Valentino Rossi este pe primul loc, cu 212 puncte, poziţia a doua fiind ocupată de Stoner, cu 187 de puncte. Pe locul trei se află spaniolul Dani Pedrosa, cu 171 de puncte. Acesta nu a participat la cursa de duminică deoarece avea probleme la mână în urma căzăturii de la Marele Premiu al Germaniei. Următoarea etapă la MotoGP va avea loc pe 17 august, în Cehia.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version