16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTănasie va boxa cu rusul Andrey Kostin

Tănasie va boxa cu rusul Andrey Kostin

Adversarul „Panterei“, din gala care va avea loc pe 1 august, la Piatra Neamţ, are 32 de ani şi a luptat în ultimii ani pentru mai multe titluri: WBO, EBU şi IBF intercontinental.

Pugilistul craiovean Sorin „Pantera“ Tănasie se află de două zile la Zărneşti, împreună cu maestrul Vasile Fîntînă, pentru a pregăti cât mai bine primul său meci oficial din acest an, care va avea loc pe 1 august, în cadrul galei organizate de Federaţia Română de Box, la Piatra Neamţ.
Tănasie va boxa împotriva unui sportiv din Rusia, Andrey Kostin, de 32 de ani. „Adversarul meu are 26 de partide disputate la profesionişti. A boxat de două ori pentru titlul WBO, pentru EBU, dar şi pentru titlul IBF intercontinental“, şi-a descris ieri Sorin viitorul adversar.
Antrenorul Vasile Fîntînă a adăugat că Andrey Kostin este un pugilist care provine din ţara care deţine supremaţia în boxul european, Rusia: „La toate competiţiile europene de box, indiferent dacă sunt la juniori, tineret, seniori sau la feminin, Rusia se întoarce acasă cu aproape 80 la sută dintre medaliile puse în joc. Sunt cei mai puternici în Europa, deci nici acest Kostin nu poate fi un sportiv slab valoric“.
Cazat la cabana „Un băiat şi o fată“ din Zărneşti, Tănasie efectuează zilnic câte două antrenamente, împreună cu alt craiovean, Ionuţ Marian Dincă, care-i este sparring-partener. „Vom sta două săptămâni aici. Este temperatura mai scăzută, aer curat şi avem toate condiţiile. Antrenamentul de dimineaţă cuprinde 80 la sută pregătire fizică generală şi 20 la sută specifică. După masă, 40 la sută din antrenament constă în pregătirea fizică şi 60 la sută, în cea tehnico-tactică“, a explicat maestrul Fîntînă.

Ghiompirică, sparing-partener

Pe 26 şi 29 iulie, Tănasie împreună cu antrenorul Vasile Fîntînă vor merge la Ploieşti pentru a susţine două partide de verificare în compania lui Gheorghe Ghimpirică, sportiv pe care Sorin l-a învins în urmă cu trei ani, într-o gală desfăşurată la Craiova. „La început, Ghimpirică ne ceruse mai mulţi bani pentru a accepta să boxeze două meciuri, dar până la urmă am scăpat mai ieftin“, a mai spus antrenorul lui Tănasie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU