Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Oltchim se prezintă la Memorialul „Constantin Stănculescu“
Campioana României la handbal feminin nu stă deloc bine la capitolul „timp” în această pauză competiţională. Majoritatea chimistelor participă luna viitoare la Jocurile Olimpice din China şi la numai câteva zile de la revenirea la Râmnicu Vâlcea vor fi în teren la prezentarea oficială a formaţiei care va ataca în sezonul 2008-2009 câştigarea unui nou titlu naţional şi accederea în semifinalele Ligii Campionilor. În zilele de 30 şi 31 august, în Sala Sporturilor „Traian“, va avea loc a treia ediţie a Memorialului „Constantin Stănculescu”, prilej cu care iubitorii handbalului le vor putea vedea la lucru pe noile jucătoare de la Oltchim, dar şi pe tehnicianul Ivica Rimanic. Din cauza faptului că turneul este la scurt timp după prezenţa la Olimpiadă, participarea va fi sută la sută românească. Până acum, au confirmat prezenţa Oţelul Galaţi şi HCM Buzău, cea de-a treia formaţie urmând să fie anunţată în zilele următoare. „În mod normal ar fi trebuit să vină şi Cetate Deva, dar cu această echipă vom juca un amical la începutul lunii septembrie. Ne vom opri acolo în drumul spre Ungaria, unde avem un alt turneu amical. La competiţia organizată de noi, meciurile au loc de la 17.00 şi de la 19.30, iar în prima zi, între cele două partide vom avea prezentarea oficială a lotului şi a noii bănci tehnice. Nu am discutat încă această problemă dar, probabil, intrarea va fi gratuită“, spune vicele chimist, Petre Berbecaru.

Hănescu, în sferturi la Kitzbuhel
Tenismanul român Victor Hănescu continuă traseul bun pe care l-a avut în ultima vreme şi care a culminat cu obţinerea primului titlu ATP din carieră, câştigat weekend-ul trecut la Gstaad (Elveţia). Bucureşteanul se simte bine şi pe zgura din Austria, iar ieri a reuşit să se califice în sferturile de finală ale turneului de la Kitzbuhel, dotat cu premii în valoare de 571.000 euro. Hănescu nu a avut emoţii în faţa spaniolului Guillermo Garcia-Lopez, pe care l-a învins cu scorul 6-2, 6-1. Marţi, Victor Hănescu trecuse de un alt spaniol, Pablo Andujar, scor 6-3, 1-6. În sferurile de finală ale competiţiei din Austria, tenismanul român îl va întâlni pe învingătorul din partida Brian Dabul (Argentina) – Ivo Minar (Cehia). Pentru accederea în sferturi, Victor a fost recompensat cu 14.330 de euro şi 60 de puncte ATP.

Apostol a semnat cu Energia Rovinari

Energia Rovinari, echipă proaspăt promovată pe prima scenă a baschetului românesc, şi-a asigurat serviciile pivotului Rareş Apostol, de la CSM Leonardo Oradea, care a semnat un contract valabil pe un an. În vârstă de 30 de ani, Apostol măsoară 2.02 metri, are 104 kilograme şi este multiplu campion al României, cu West Petrom Arad (de două ori) şi CSU Asesoft Ploieşti (de 3 ori). Sezonul trecut, Rareş Apostol a avut următoarele statistici: 8.6 puncte înscrise pe meci, 4.1 recuperări, 0.8 intercepţii, 0.8 capace şi 28.9 minute/meci. Gruparea gorjeană negociază cu alţi cinci jucători, trei sârbi, Zoran Milovic, Ivan Stefanovic, Ivan Krstic, toţi de la Rapid Bucureşti, şi doi români, Marius Stoican (Granitul Bucureşti) şi Alexandru Dănilă (CSU Braşov).

Româncele au spulberat Irlanda
Naţionala de tineret a României, de baschet feminin, a obţinut cea de a doua victorie la Campionatul European din Poznan (Polonia). După ce în primul joc, elevele Simonei Muşat şi Yoannis Diamantakos au cedat cu 43-62 în faţa Slovaciei, în următoarele două partide, acestea şi-au surclasat adversarele. Prima victorie a venit în compania Angliei, cu 69-61, iar marţi, România a trecut de Irlanda, 74-47 (19-9, 19-15, 16-12, 20-11). Cele mai bune jucătoare din partida cu Irlanda au fost Anita Meszaros (ICIM Arad), cu 18 puncte marcate, Andra Ionescu (ICIM Arad), cu zece recuperări şi Claudia Pop (U-TCER Cluj Napoca), cu nouă pase decisive şi 17 puncte marcate. Irina Borş, de la CET Govora, a jucat doar opt minute şi nu a marcat nici un punct. Fosta govoreancă, Adina Pop, actualmente împrumutată la SCM- CSSU Craiova, a fost introdusă pe teren şapte minute, în care a marcat cinci puncte. În ultima partidă a grupei A, România va întâlni reprezentativa Ungariei. Reprezentativa ţării vecine are până în acest moment trei victorii din tot atâtea jocuri. Ungaria are ca obiectiv precis promovarea în Divizia A valorică Europeană, divizie de unde a retrogradat anul trecut. În cazul în care România va termina pe poziţia a treia a grupei A, în optimile de finală va întâlni Polonia sau Olanda, echipe care se luptă pentru locul secund în grupa B.

Baschetbaliştii tricolori au ca obiectiv câştigarea Europenelor
Organizarea Campionatului European de baschet masculin U 20 – divizia B, programat în perioada 1-10 august, la Târgu Mureş, costă peste 2.400.000 de lei, a anunţat ieri preşedinta Federaţiei Române de Baschet, Carmen Tocală, într-o conferinţă de presă. „Costurile organizării acestei competiţii sunt de peste 2.400.000 de lei, iar pregătirea echipei naţionale a României, aproximativ 460.000 de lei. După acest Campionat European, jucătorii în devenire vor câştiga faimă, oraşul va câştiga o sală, Agenţia Naţională pentru Sport va vedea creşterea numărul practicanţilor acestui sport, federaţia va câştiga recunoaşterea internaţională, iar România va câştiga imagine“, a explicat Carmen Tocală.  La Campionatul European masculin de baschet U20 – divizia B vor participa 19 ţări: România, Anglia, Austria, Azerbaidjan, Belgia, Cehia, Elveţia, Estonia, Finlanda, Macedonia, Germania, Ungaria, Irlanda, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Slovacia şi Suedia. Tocală a vorbit şi despre ceea ce se aşteaptă de la selecţionata tricoloră la acest turneu: „Obiectivul este primul loc şi asta pentru că băieţii pot ajunge acolo. Avem grupă dificilă. Polonia este una dintre cele mai puternice, Olanda vine cu mulţi jucători naturalizaţi, în timp ce cu Ungaria nu ne va fi greu să jucăm la Târgu Mureş“.  Actuala naţională de baschet masculin a României a câştigat titlul european în 2006, la U18.

Moment de răscruce pentru ciclism
Cele 17 formaţii Pro-Tour participante la Turul Franţei au anunţat marţi o modificare structurală însemnată, în întâlnirea care a avut loc la Pau, ele hotărând să se despartă de facto de federaţia internaţională, UCI. Împreuna cu cele trei mari firme organizatoare de competiţii cicliste, ASO (Turul Franţei, Paris-Roubaix etc.), RSC (Giro d’Italia, Milano – San Remo) şi Unipublic (La Vuelta), echipele în cauză au semnat contracte corespunzătoare care circumscriu o cale nouă în ciclismul profesionist. Aceasta scindare a fost prefaţată încă în primavară cu prilejul cursei Paris – Nice, când au avut loc primele disensiuni serioase între federaţie şi echipe, acestea din urmă fiind ameninţate cu aspre sancţiuni, dacă vor lua parte la curse care nu au loc sub egida UCI. UCI a refuzat să ia parte la organizarea şi desfăşurarea controalelor antidoping, la Turul Franţei acestea având loc sub supravegherea federaţiei franceze, cu sprijinul WADA. Mai târziu, federaţia a formulat şi ameninţări de altă natură, punând sub semnul întrebării participarea la Jocurile Olimpice a cicliştilor care se vor prezenta la startul unor întreceri care nu sunt organizate de UCI. Federaţia primeşte şi o grea lovitură de natură financiară, echipele din circuitul Pro-Tour plătind până acum anual pentru această licenţă suma de 75.000 de euro. Cele mai multe au şi anunţat intenţia de a nu prelungi aceste licenţe. Decizia luată la Pau a fost comunicată UCI, dar o reacţie din partea acesteia din urmă se lasă încă aşteptată.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version