12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRonaldinho a semnat cu Milan

Ronaldinho a semnat cu Milan

Berlusconi şi-a respectat promisiunea făcută suporterilor „rossonerilor“, aceea de a-l aduce pe starul brazilian în Italia. Suma transferului este cuprinsă între 15 şi 20 de milioane de euro, iar sud-americanul va încasa 6,5 milioane de euro pe an.

Telenovela „Ronaldinho“ s-a încheiat ieri, când brazilianul a ajuns în Italia pentru a semna un contract valabil pe o perioadă de trei ani cu AC Milan. După un sezon modest la FC Barcelona, echipa unde s-a consacrat şi a devenit cel mai bun jucător al lumii în 2005, starul sud-american a intrat în dizgraţia conducerii grupării catalane, care a decis să se despartă de el. Cei mai insistenţi în tentativa de a-l transfera au fost italienii de la Milan, care au făcut mai multe oferte preşedintelui barcelonezilor, Joan Laporta, oferte destul de modeste din punct de vedere financiar, având în vedere faima de care încă se bucură brazilianul în toată lumea. Până la urmă, cele două părţi au bătut palma pentru o sumă cuprinsă între 15 şi 20 de milioane de euro, cam la aceeaşi valoare fiind cotat şi Adrian Mutu.
Pe fir au mai intrat şi alte formaţii, o ofertă serioasă făcând şi englezii de la Manchester City, care au propus Barcelonei mai întâi 27,5 milioane de euro şi au ridicat apoi oferta la 32 de milioane de euro. În cele din urmă, Ronaldinho a ales Milanul, unde evoluează bunul său prieten Kaka, jucător care i-a promis că la gruparea de pe „San Siro“ va cunoaşte satisfacţii profesionale deosebite.

Salariu de 6,5 milioane de euro

Brazilianul de 28 de ani a jucat în ultimul sezon la Barcelona numai 13 meciuri ca titular, din cauza accidentărilor, dar şi din cauza formei sportive slabe pe care a traversat-o. Noul antrenor al catalanilor, Josep Guardiola, l-a anunţat pe brazilian că nu va conta pe serviciile sale în sezonul 2008/2009 şi i-a sugerat să se transfere la alt club. Principala problemă cu care s-au confruntat echipele care au dorit să-l cumpere pe Ronaldinho nu a fost suma care trebuia plătită Barcelonei, cât salariul destul de piperat pe care îl solicita jucătorul. Potrivit presei italiene, la Milan, Ronaldinho va băga în buzunar la sfârşitul fiecărui sezon 6,5 milioane de euro. Alt impediment în realizarea transferului a fost faptul că Ronaldinho doreşte să evolueze la Jocurile Olimpice de la Beijing cu naţionala ţării sale, lucru pe care, de exemplu, Barcelona nu l-a acceptat. Rămâne de văzut dacă Milan este dispusă să-l lase pe brazilian la competiţia din China, în condiţiile în care lui Kaka i s-a refuzat cererea de a merge la Olimpiadă.

Ronaldinho – Kaka – Pato, un trio de vis

Odată cu transferul lui Ronaldinho la Milan, s-a realizat un vis al premierului Italiei, Silvio Berlusconi, proprietar al clubului AC Milan. „Il Cavaliere“ şi-a dorit dintotdeauna să aducă la Milan un trio ofensiv de nivelul celui care a făcut furori în anii ’80-’90, pe „San Siro“, alcătuit atunci din olandezii Rijkaard, Gullit şi Van Basten. Berlusconi speră acum ca brazilienii Ronaldinho, Kaka şi tânărul Pato să ducă „diavolul“ milanez din nou în fruntea Europei. „Ronaldinho este al nostru. Ronaldinho este la Milan şi va începe în curând pregătirea cu ceilalţi jucători“, a anunţat entuziasmat Berlusconi, la unul dintre posturile TV pe care le deţine, după ce vicepreşedintele clubului AC Milan, Adriano Galliani, i-a telefonat şi i-a spus că a bătut palma atât cu Barcelona, cât şi cu jucătorul. Deocamdată, Ronaldinho va trebui să se mulţumească doar cu evoluţii în Serie A şi în Cupa UEFA, pentru că Milan nu a reuşit în acest an să ocupe un loc de Liga Campionilor.

Suporterii, extaziaţi de venirea brazilianului

La aflarea veştii că Ronaldinho va purta tricoul lui Milan, suporterii grupării de pe „San Siro“ s-au declarat mai mult decât fericiţi, şi au trimis mii de mesaje de mulţumire pe site-ul clubului italian către  Silvio Berlusconi. Acesta le promisese fanilor în urmă cu doi ani că brazilianul va juca la Milan. „Acum trebuie să tăcem şi să nu mai contestăm pe nimeni. Acest cadou ne-a închis cu adevărat gura. Este un dar pe care ni l-a făcut preşedintele nostru. Este un lucru bun atât pentru noi, suporterii, cât şi pentru ceilalţi jucători, care vor fi mult mai motivaţi ştiind că îl au pe Ronaldinho în echipă. Acum nu ne vom mai uita la Cristiano Ronaldo, pentru că noi îl avem pe Ronaldinho. Îţi mulţumim, Silvio, că te-ai ţinut de cuvât şi l-ai adus la echipa noastră“, a scris unul dintre suporterii înfocaţi ai Milanului.
Nu toată lumea s-a bucurat însă de venirea lui Ronaldinho la Milan. Unul dintre jucătorii „rossonerilor“, tânărul atacant Paloschi, care spera să-şi facă loc printre titulari în sezonul următor, a cerut să fie cedat la altă echipă, imediat ce a aflat că Ronaldinho soseşte în cantonamentul de la Milanello.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS