Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Rezultate bune pentru olteni
Atleţii olteni au urcat de zece ori pe podium la Campionatul Naţional la categoria tineret, competiţie desfăşurată în weekend. Cele mai multe medalii au fost cucerite de reprezentanţii CSM – LPS „Petrache Trişcu“ Craiova. Medalii de aur au cucerit Iulian Geambazu (antrenor Cristieana Matei) în proba de 400 m (48,22) şi Cornelia Deiac, la lungime (6,29 m). Medalii de argint au obţinut Mădălin Ionescu – 3.000 de metri obstacole (9:25,00) şi Daniel Betej – 1.500 m (3:52,53). Pe ultima treaptă a podiumului au urcat: Andrei Ştefana  – 1.500 m (3:52,86), Aida Adamescu – înălţime (1,75), Cristian Goiceanu – 800 m (1:52,83) şi ştafeta feminină de 4×400 m, formată din Adela Bătrânu, Alina Bolnavu, Cristina Tora şi Raluca Dumitru. CS Olimpic Sport Craiova a obţinut trei medalii la naţionalele de tineret. Gabriela Neacşu a devenit campioană la 5.000 m şi a luat şi bronz la 1.500 m. Tot bronz a cucerit şi colega sa de club, Alexandra Bucur, la 5.00 m. Şi clubul Pandurii Târgu Jiu a intrat în posesia unei medalii de bronz, prin Claudiu Şurlea, în proba de 10.000 m. Ediţia din acest an a Naţionalelor de tineret a adunat la start 324 de concurenţi (126 de fete şi 198 de băieţi), de la 82 de cluburi din ţară.

Debutant la JO, la 60 de ani

Sportivul australian Laurie Lever, de 60 de ani, va participa la Jocurile Olimpice de la Beijing, la echitaţie, în proba de sărituri, devenind astfel cel mai vârstnic debutant la această competiţie, informează presa australiană. „Presupun că e mai bine mai târziu decât niciodată. La Beijing va fi prima şi ultima mea apariţie la o olimpiadă. Sunt foarte fericit că am fost selectat să merg şi sunt foarte mândru că voi reprezenta Australia“, a declarat Lever. Acesta nu este singurul sportiv de peste 60 de ani care va participa la JO 2008, japonezul Hiroshi Hoketsu, de 67 de ani, va concura tot la echitaţie, în proba de dresaj.

S-a lansat site-ul Olimpiadei
Noua variantă a site-ului oficial al Jocurilor Olimpice de la Beijing a fost lansată ieri, sub forma unei platforme de ştiri, legate de competiţia care va avea startul pe 8 august, informează pagina de internet a Olimpiadei din China. Site-ul va publica informaţii oficiale despre Jocurile Olimpice în cinci limbi, chineză, engleză, franceză, spaniolă şi arabă. Pagina va afişa în timp real rezultatele oficiale din timpul competiţiilor, dar şi statistici. De asemenea, site-ul va acoperi complet ceremoniile de deschidere şi închidere, dar şi activităţile culturale din timpul Jocurilor Olimpice. Pentru a veni în ajutorul Comitetului de Organizare a Jocurilor Olimpice de la Beijing 2008 (BOCOG), pagina web va afişa informaţii complete pentru a-i ghida pe spectatori spre locaţii, ghiduri ale oraşului gazdă, care vor cuprinde informaţii despre transport, despre serviciile accesibile, dar şi despre produsele oficiale ale competiţiei. Înainte şi după Jocurile Olimpice, site-ul va publica interviuri cu invitaţi, incluzând şi celebrităţi prezente la competiţie, dar şi sportivi, oficiali olimpici, reprezentanţi ai sponsorilor şi voluntari, pentru a-i ajuta pe vizitatorii virtuali să înţeleagă toate aspectele unei asemenea competiţii.

IAAF, stânjenită de atletul Pistorius
Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF) este „stânjenită“ de dorinţa sud-africanului Oscar Pistorius, atlet cu ambele picioare amputate, autorizat să alerge alături de sportivii fără handicap, de a concura în ştafeta de 4×400 m la Jocurile Olimpice de la Beijing. „Dorinţa lui ne pune în încurcătură. Este însă clar că decizia TAS (Tribunalul de Arbitraj Sportiv, care i-a permis lui Pistorius să concureze alături de sportivii fără handicap – n.r.) se aplică la toate probele atletice. Totuşi, nu trebuie să uităm că, în ştafeta de 4×100 m, se aleargă în pluton şi există riscul ca Pistorius sau alt atlet să cadă“, a declarat secretarul general al IAAF, Pierre Weiss. În proba de 4×400 m, după primul schimb de ştafetă, atleţii îşi părăsesc culoarele şi aleargă în pluton. Oscar Pistorius aleargă cu proteze din fibră de carbon. Şansele sportivului sud-african de a se califica la individual pentru Jocurile Olimpice de la Beijing sunt infime, înaintea ultimei probe de 400 m, în care va concura astăzi, la Lucerna (Elveţia). Cel mai bun timp al lui în acest sezon (46.62), reuşit vineri, la Roma, este cu peste o secundă sub baremul olimpic (45.55). Totuşi, Pistorius spune că nu şi-a pierdut speranţa: „Încă sper să pot merge la Jocurile Olimpice de la Beijing. Timpul realizat de mine la Roma se aproprie de cel al ultimului membru al ştafetei de 4×400 m a Africii de Sud şi sper să fiu selecţionat“. Pierre Weiss a subliniat că IAAF ar prefera ca Pistorius să nu meargă la Beijing. „Sud-africanii s-au calificat cu ştafeta fără Pistorius şi, dacă vor decide să îl coopteze în echipă, vor fi nevoiţi să renunţe la alt atlet. Este o decizie care aparţine federaţiei sud-africane şi comitetului olimpic din această ţară, însă noi am prefera să nu îl selecţioneze, din motive de securitate“, a menţionat Pierre Weiss.

Preţ-record pentru un bilet
Un suporter al Jocurilor Olimpice a plătit suma-record de 19.000 de euro pentru a-şi achiziţiona un bilet la ceremonia de deschidere a competiţiei programate în perioada 8-24 august, la Beijing. Cumpărătorul anonim a plătit pe bilet 210.000 de yuani, de 42 de ori preţul oficial al tichetului (5.000 yuani, 460 de euro), informează cotidianul Bild, citând presa chineză. Suporterul a cumpărat biletul de la un posesor anterior al acestuia. Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice de la Beijing a permis oficial înstrăinarea, numai o singură dată, a biletelor, însă vânzarea acestora la suprapreţ este interzisă.

Tsonga a declarat forfait
Jucătorul francez de tenis Jo Wilfried Tsonga a renunţat la participarea la Jocurile Olimpice de la Beijing, pentru a nu-şi compromite restul sezonului, mai ales că vine după o operaţie la genunchiul drept. Această decizie nu este chiar o surpriză, întrucât indisponibilitatea între trei şi patru luni a lui Tsonga (numărul 18 mondial) fusese anunţată la momentul operaţiei, revenirea sa fiind estimată atunci doar după desfăşurarea turneului de tenis de la JO, care va avea loc în perioada 10-17 august. Chiar dacă recuperarea sa decurge foarte bine şi va fi apt până la data începerii turneului de la Olimpiadă, Tsonga, finalist la Openul Australiei, nu vrea să îşi asume riscul unei recidive, el preferând să aibă mai mult timp la dispoziţie pentru a pregăti US Open, ultimul turneu de Mare Şlem al anului. Şi Richard Gasquet a declarat forfait pentru Jocurile Olimpice, astfel că jucătorii de tenis francezi cel mai bine clasaţi ATP nu vor participa la competiţia de la Beijing. Absenţa lui Tsonga a eliberat totuşi un loc la Olimpiadă pentru conaţionalul său Michael Llodra, care era opţiunea numărul şase în momentul întocmirii listelor.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version