17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRaluca Dumitraşcu, vicecampioană europeană la judo

Raluca Dumitraşcu, vicecampioană europeană la judo

Încă un rezultat de excepţie pentru judo-ul craiovean. Raluca Dumitraşcu, sportivă legitimată la LPS „Petrache Trişcu“ – CSM Craiova, s-a întors cu medalia de argint de la Campionatul European de judo, categoria de vârstă cadeţi, competiţie găzduită de Sarajevo (Bosnia).
Sportiva din Bănie, pregătită de Mihai Voinea, a fost învinsă în finala de la categoria 44 kg de Nicola Weiglein (Germania). „Raluca este în primul an de cadeţi, în timp ce sportiva care a învins-o în finală va concura la anul la juniori. Aşa că, la ediţia viitoare a Europenelor, sportiva noastră are şanse foarte mari să iasă campionă“, a explicat ieri antrenorul Voinea, în cadrul unei conferinţe de presă. „Cred că şi anul acesta puteam să câştig, cu puţin noroc. Dar nu face nimic. Mă voi antrena mult mai bine şi la anul voi lua aurul“, a spus hotărâtă Raluca. Pentru performanţa sa, proaspăta medaliată cu argintul european a fost premiată de Constantin Iancu, un iubitor al sportului, cu suma de 500 de lei. „Este o recompensă pentru ea şi un stimulent pentru ceilalţi colegi din grupă. Voi fi mereu alături de sportivii care obţin rezultate pentru CSM Craiova“, a menţionat Iancu. În drumul spre medalia de argint, Raluca Dumitraşcu le-a învins pe rând pe Ulviyya Valiyeva (Adzerbaidjan), Casas Moreno (Spania) şi pe Asli Budak (Turcia). „Mă aşteptam la această medalie. Chiar înainte de plecare am spus că Raluca va fi în finală, pentru că îi ştiam potenţialul“, a mai spus antrenorul Mihai Voinea.
CSM-LPS Craiova a mai fost reprezentat la Europenele de cadeţi de alţi doi sportivi: Mihaela Gavat – locul şapte la categoria 57 kg, şi Adrian Nicola – locul nouă la categoria 90 kg.
Peste două săptămâni, şase judoka din Bănie vor lua startul la un nou concurs internaţional, Campionatul Balcanic, tot de cadeţi, care va fi găzduit de Drobeta Turnu Severin. Vor lupta pentru o medalie: Raluca Dumitraşcu (44 kg), Mihaela Gavat (48 kg), Adrian Nicola (90 kg), Larisa Staicu (63 kg), Simona Bălan (70 kg) şi Adelina Ispas (70 kg).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS