3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii lui Toacsen urcă la munte

Pandurii lui Toacsen urcă la munte

Energia Pandurii Târgu Jiu a testat ieri un handbalist sârb, iar de astăzi va urca la Rânca, pentru un cantonament de şase zile.

După un stagiu de câteva zile la Eforie Nord, echipa de handbal masculin Energia Pandurii se pregăteşte de o nouă provocare, cantonamentul montan de la Rânca, staţiune situată la 1.600 de metri altitudine. Handbaliştii lui Sorin Toacsen au făcut acomodarea la efort pe Litoral, prin alergări pe plajă, dar şi meciuri de fotbal care, potrivit antrenorului Toacsen, „fac mai mult decât o alergare din punct de vedere al efortului depus, dar şi pentru că la fotbal intervin orgoliul jucătorilor şi dorinţa de victorie, primii paşi în formarea unei mentalităţi de învingător“. Toacsen a organizat ieri, în Sala Sporturilor, un joc-şcoală pentru a testa un handbalist sârb, Srdjan Veljkovic, pentru postul de inter stânga. Energia va participa în a doua jumătate a lunii august la trei turnee de pregătire, la Piteşti (16-17 august), la Târgu Jiu (23-24 august), unde doar Universitatea Piteşti a confirmat participarea, alături, probabil, de Dinamo, Minaur Baia Mare şi Poli Timişoara, şi la Bacău (30-31 august). Gruparea gorjeană a renunţat temporar la serviciile lui Adrian Cristescu şi Răzvan Tache, împrumutaţi la Romvag Caracal, alături de alţi doi juniori, Păuna şi Ştefanov, în timp ce portarul Mihai Iordăchiţă a fost transferat definitiv la Divizionara A CS Universitatea Craiova.

Toacsen vizează locurile patru-şase

Cu Sorin Toacsen în dublu rol, de antrenor principal şi portar, Energia Pandurii s-a zbătut sezonul trecut să iasă din mediocritate, reuşind să ocupe locul 10 la finalul campionatului. Acum, întărită cu cinci jucători, gruparea gorjeană şi-a propus o clasare în vecinătatea podiumului, după marile puteri, Steaua, UCM Reşiţa şi HCM Constanţa. „Obiectivul este o clasare în primele şase echipe, mai precis ne batem pentru locurile patru-şase, pentru că Steaua, Reşiţa şi Constanţa sunt echipe valoroase, cu achiziţii foarte bune, dar şi cu alte pretenţii financiare şi de rezultat, comparativ cu noi. Munca de antrenor este grea. În primul an la Târgu Jiu am reuşit mai puţin faţă de ceea ce mi-am dorit. Am preluat o echipă pe care nu o cunoşteam mai deloc, însă am reuşit în mare parte să-i fac pe băieţi să înţeleagă că, venind cu plăcere la antrenament şi bătându-se în meciuri pentru fiecare minge, putem realiza multe. Programul este bun, avem şapte meciuri la Târgu Jiu care trebuie câştigate obligatoriu şi poate reuşim să producem şi surprize în deplasare. Important este ca echipa să fie validă tot timpul, să joace la victorie fiecare meci şi atunci altele vor fi rezultatele“, a declarat antrenorul Sorin Toacsen. Echipa este susţinută financiar de Complexul Energetic Rovinari şi are un buget de 800.000 de euro pentru sezonul 2008-2009, conducerea sperând să atragă şi alţi sponsori lângă echipă. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS