12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlexandra Ursachi nu dorea vacanţă

Alexandra Ursachi nu dorea vacanţă

Handbalista de la SCM Craiova s-a pregătit două săptămâni alături de naţionala de tineret a României, dar nu a fost oprită de antrenorul Gavril Kozma.

Alexandra Ursachi, una dintre componentele echipei feminine de hadbal SCM Craiova, s-a pregătit în perioada 15 iunie – 3 iulie împreună cu naţionala de tineret a României, selecţionată care în perioada 21 iulie – 3 august va participa la Campionatul Mondial din Macedonia. În prima parte a pregătirii, tricolorele aflate sub comanda antrenorului principal Gavril Kozma (din Slatina) şi a secundului Constantin Tosum (din Craiova) au efectuat un stagiu de pregătire la Mamaia, cu sarcini de instruire, pregătire fizică generală şi specifică, perfecţionarea tehnicii individuale atac-apărare, formarea şi omogenizarea relaţiilor de cuplu, consolidarea a două sisteme de apărare.
Apoi, în perioada 26-29 iunie, au mers în Spania, la San Sebastian, unde au disputat trei jocuri de pregătire în compania echipei similare a Spaniei, vicecampioană europeană de tineret. În prima întâlnire cu handbalistele iberice, româncele s-au înclinat cu scorul de 29-24. Al doilea meci al turneului a adus şi unica victorie a fetelor noastre, scor 31-28. În ultima dispută, româncele au pierdut cu scorul de 32-23. În turneul spaniol, craioveanca Alexandra Ursachi a reuşit să marcheze cinci goluri, însă, la revenirea în România, a fost anunţată că nu mai face parte din lot.

Pe post cu Ţăcălie

„M-am acomodat foarte bine la lot, am ajuns la un nivel bun de pregătire şi nu înţeleg de ce nu am fost oprită“, a spus Ursachi, care a revenit în angrenajul naţionalei după o pauză mai lungă, cauzată de o accidentare.
Antrenorul secund de la naţională, craioveanul Constantin Tosum, a explicat de ce s-a renunţat la jucătoarea de la SCM: „Nu a fost trimisă acasă pe motive de indisciplină sau mai ştiu eu ce. Din contră, s-a comportat bine la pregătire, dar pe postul pe care evoluează ea, inter stânga, mai sunt Adriana Ţăcălie, de la Oltchim, şi Roxana Joldeş, de la Bistriţa. Şi cum trebuie să luăm doar două jucătoare pe post, s-a hotărât renunţarea la Ursachi. Nu ne permitem să facem experimente“.
Pe 21 iulie, naţionala feminină de tineret va pleca spre Macedonia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU