Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Diaconu a devenit campion mondial WBC
Pugilistul Adrian Diaconu va fi declarat de către WBC noul campion mondial al versiunii la categoria semigrea, după ce actualul deţinător al centurii, americanul Chad Dawson, a refuzat din nou să boxeze cu românul în gala care urma să se desfăşoare în România. „În acest moment, se poate spune că Adrian Diaconu este noul campion mondial al categoriei semigrea, versiunea WBC. Încă nu am primit oficial înştiinţarea din partea WBC, dar cred că este o chestiune de ore sau de cel mult de o zi. Practic, americanului i-a expirat şi ultimatumul de 24 de ore dat de forul mondial pentru a accepta să boxeze cu Diaconu în România. Dawson nu vrea să lupte cu Adrian, chiar dacă i s-a oferit bursa prevăzută de WBC. Prin urmare, va fi deposedat de centură, iar Adrian Diaconu devine automat campion mondial“, a declarat ieri preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja. Adrian Diaconu a câştigat titlul mondial interimar la categoria semigrea, versiunea WBC, după ce l-a învins, pe 19 aprilie, la puncte, pe americanul Chris Henry, într-un meci disputat la Sala „Ioan Kunst Ghermănescu“ din Bucureşti. Astfel, Diaconu a devenit challenger obligatoriu la titlul mondial, iar Dawson era obligat, conform regulamentelor WBC, să îşi pună în joc centura în faţa românului, într-un meci care ar fi trebuit să se dispute în România, aşa cum s-a decis la licitaţia desfăşurată în luna iunie, la Mexico City. După ce WBC îl va declara oficial pe Diaconu noul campion mondial al semigreilor, pugilistul român va fi nevoit să îşi pună în joc centura, cel mai probabil în această toamnă. Rudel Obreja a afirmat că există şanse mari ca acest meci să se organizeze în România.

Remiză cu Norvegia în primul joc
Naţionala de handbal feminin a României a încheiat joi seară, la egalitate, scor 24-24 (13-14), partida amicală disputată împotriva viitoarei adversare de la Jocurile Olimpice. Golurile României au fost marcate de Elisei Ardean (6), Stanca (5), Lecuşanu (5), Meiroşu (2), Neagu (2), Maier, Brădeanu, Olteanu şi Beşe (câte unul). „Suntem doar la începutul pregătirii. Probabil că acest lucru s-a văzut la ambele echipe. Suntem mulţumiţi însă de angajamentul arătat de jucătoare pe teren şi de felul cum s-au zbătut pentru fiecare minge. Orice s-ar spune, Norvegia rămâne o forţă, o echipă pe care greu o poţi învinge“, a spus după meci Dumitru Muşi, antrenorul secund al naţionalei României. Al doilea meci dintre cele două reprezentative urma să se joace aseară, la Bistriţa, iar ultimul are loc astăzi, de la ora 19.00, la Cluj Napoca. România şi Norvegia se află în Grupa A la Jocurile Olimpice, alături de Franţa, China, Angola şi Kazahstan.

Trei boxeri gorjeni, în lupta pentru titlu
Pugiliştii gorjeni şi-au asigurat trei medalii la campionatele naţionale de box pentru seniori ce se desfăşoară în aceste zile la Iaşi. Veronel Tărău, Constantin Lupşoiu, ambii la categoria 57 kg, şi Petrişor Gănănău, categoria 91 kg, s-au calificat în semifinalele competiţiei. Campioni naţionali en-titre, Veronel Tărău (Minerul II Mătăsari) şi Petrişor Gănănău (CS Pandurii Târgu Jiu) continuă cursa pentru obţinerea unui nou titlu, aceştia fiind nevoiţi să treacă de Dorin Patracioc (CSO Ianca), respectiv Adrian Poputea (CSM Zalău), pentru a înlocui medalia de bronz cu una mai preţioasă. Coleg de club la Minerul Jilţ Mătăsari, Veronel Tărău l-ar putea întâlni în ultimul act al categoriei 57 kg pe Constantin Lupşoiu, dacă acesta din urmă trece în semifinale de Vasile Sandu (Petrolul Ploieşti).
    
Occidentalii scapă de carnea de câine la JO
Autorităţile chineze au cerut hotelurilor şi restaurantelor din Beijing să scoată din meniu preparatele din carne de câine, pe perioada Jocurilor Olimpice de luna viitoare, dar nu au dat dispoziţii similare şi pentru carnea de măgar.
Carnea de câine este consumată în special de comunitatea coreeană din capitala chineză, dar şi în restaurantele din provinciile din Yunnan şi Guizhou.
O directivă a Oficiului pentru Siguranţă Alimentară de la Beijing, emisă luna trecută, cere hotelurilor care au contracte cu organizatorii Jocurilor Olimpice să elimine din meniu preparatele pe bază de carne de câine. În plus, orice produs de provenienţă canină folosit în alimentaţia tradiţională trebuie etichetat clar ca atare. De teamă că preparatele culinare pe bază de carne de câine i-ar putea ofensa pe occidentali şi ar determina nemulţumirea grupurilor pentru protecţia animalelor, Beijingul a cerut şi restaurantelor care se aşteaptă să fie frecventate de turişti şi sportivi în timpul Jocurilor Olimpice să renunţe la carnea de câine „din respect pentru obiceiurile alimentare ale oaspeţilor din diverse ţări“. Directiva nu făcea însă nici o referire la numeroasele restaurante din Beijing care servesc preparate din carne de măgar.

Hănescu, în semifinale la Gstaad
Tenismanul român Victor Hănescu s-a impus ieri în faţa francezului Jeremy Chardy, scor 6-3, 7-6, în cadrul unui meci din sferturile de finală ale turneului de la Gstaad (Elveţia), dotat cu premii în valoare de 389.000 de euro. Pentru victoria sa, Victor Hănescu a câştigat un cec în valoare de 20.000 de euro şi 75 de puncte ATP. În semifinale, românul îl va întâlni pe învingătorul partidei dintre Stanislas Wawrinka şi Guillermo Canas. În optimile de finală, tenismanul român a trecut de croatul Ivo Karlovic (2,08 m), cel mai înalt jucător din circuitul ATP, numărul 21 în ierarhia mondială. La capătul a două ore şi jumătate, Victor a ieşit învingător după trei seturi, toate încheiate la tie-break, 6-7(4), 7-6(3), 7-6(11).

Echipele româneşti şi-au aflat adversarele
Campioana României la baschet feminin, ICIM Arad, va evolua în Grupa H a FIBA EuroCup, alături de Kar Trutnov (Cehia), CB Puig (Spania) şi învingătoarea dintre BBT Letzebuerg (Luxemburg) şi Arvi Marijampole (Lituania), conform tragerii la sorţi ce a avut loc la München. CSŞ LMK Sf. Gheorghe este în Grupa B, din care mai fac parte Bnot Hasharon (Israel), Dinamo Kursk (Rusia) şi Challex Les Eaux (Franţa). Formaţia MCM Târgovişte va juca în turul preliminar cu echipa Ramat Hasharon (Israel), iar în cazul în care se califică, va accede în Grupa A, alături de Gorzow (Polonia), Dinamo Moscova (Rusia) şi Ruzomberok (Slovacia). Tot în turul preliminar este prezent şi clubul CS Teleorman Alexandria, care va disputa un loc în Grupa C cu Steaua Roşie Belgrad (Serbia). În cazul în care se califică, româncele vor întâlni echipele Dunav (Bulgaria), Rivas Futura (Spania) şi Elitzur Ramla (Israel). Partidele din faza grupelor vor începe pe 22 octombrie, CSŞ Sf. Gheorghe urmând să joace în deplasare, cu Dinamo Kursk, iar campioana ICIM Arad, pe teren propriu, cu CB Puig. MCM Târgovişte şi CS Teleorman Alexandria vor disputa prima manşă din turul preliminar pe 2 octombrie, pe teren propriu, în timp ce returul este programat o săptămână mai târziu, în deplasare.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version