14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportRimanic vrea să câştige tot cu Oltchim

Rimanic vrea să câştige tot cu Oltchim

Tehnicianul croat, Ivica Rimanic, a semnat cu Oltchim Râmnicu Vâlcea un contract valabil pentru trei sezoane şi spune că va încerca să câştige tot ce se poate cu cea mai titrată echipă de handbal feminin din România. „În momentul în care am negociat cu Oltchim, conducerea clubului mi-a spus care sunt obiectivele. Sunt îndrăzneţe, dar realiste. Este şi normal ca un club să-şi propună de la sezon la sezon mai mult. În ediţia trecută a Ligii Campionilor, Oltchim a vrut semifinale şi a terminat pe locul cinci. Acum trebuie să ajungem în semifinale, iar în trei ani trebuie să câştigăm trofeul pus în joc“.  Croatul crede că primul meci este cel mai important în Grupa C a Ligii Campionilor: „Avem o grupă echilibrată, cu echipe valoroase. Trebuie să gestionăm foarte bine prima partidă, cea cu Larvik, de ea depind în mare măsură şansele noastre de calificare. Nu vrem neapărat să câştigăm Grupa C, important este să accedem în faza următoare a competiţiei“. Rimanic ştie şi care este postul care trebuie acoperit la Oltchim Râmnicu Vâlcea: „Trebuie să găsim o handbalistă de valoare care să o suplinească pe Ionela Gâlcă, unul dintre cei mai buni pivoţi din lume“.
Tehnicianul vâlcean, Aurel Roşca, va fi secundul croatului pentru viitoarea ediţie de campionat. „Relu“ a activat ultima dată la Rulmentul Urban Braşov, ca secund al Marianei Târcă, apoi s-a ocupat timp de un an de Centrul de Excelenţă de la Râmnicu Vâlcea. „Sunt vâlcean, am mai antrenat la Oltchim, nu îmi este greu să fac trecerea de la Braşov la Vâlcea. Sunt profesionist, vreau să-mi fac treaba bine“, a spus Roşca.

Croatul, a treia opţiune

Preşedintele Ioan Gavrilescu a fost sincer la conferinţa de presă şi a mărturisit că Ivica Rimanic nu a fost prima opţiune a campioanei României: „Am mai negociat cu doi tehnicieni (Herbert Muller şi Peter Covacs – n.r.), dar nu am ajuns la un acord. Îmi pare bine că l-am găsit pe domnul Rimanic, este un mare pas înainte pentru Oltchim, veţi vedea. Domnia sa va avea ca obiective, în primul sezon, cucerirea campionatului, a Cupei României şi accederea în faza semifinală a Ligii Campionilor. Îi vom acorda tot sprijinul necesar“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS