16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, egali cu Gloria Bistriţa

Pandurii, egali cu Gloria Bistriţa

Formaţia condusă de antrenorul Eugen Neagoe nu a pierdut nici un joc în stagiul de pregătire din Austria, reuşind trei victorii şi două remize.

Pandurii Târgu Jiu a rămas neînvinsă şi după disputarea celui de-al cincilea joc de verificare susţinut în stagiul de pregătire din Austria. Trupa lui Eugen Neagoe a remizat, scor 1-1, cu Gloria Bistriţa, întâlnirea având loc pe terenul de antrenament pe care se pregăteşte gruparea gorjeană, la Eichgraben.
Scorul a fost deschis de Roman (minutul 60) în urma unei lovituri de colţ, Pandurii reuşind să egaleze câteva minute mai târziu prin Cardoso, care a transformat o lovitură de la 11 metri dictată în urma unui fault în suprafaţa de pedeapsă asupra spaniolului Arrieta. Carlos Cardoso se află la a doua reuşită în stagiul austriac, brazilianul reuşind să înscrie şi cu St. Polten. Câte o dublă şi-au mai trecut în cont în acest turneu de pregătire şi atacanţii Arrieta şi Stromajer. Antrenorul Eugen Neagoe a folosit în acest joc o formulă de echipă în care şi-au făcut loc ca titulari nou-veniţii Stanca şi Ghindeanu, pe finalul partidei fiind folosiţi şi ex-bistriţenii Nalaţi şi Tilincă.
Pandurii a evoluat în componenţa: Stanca – Ghindeanu (’81, Popete), Rus, Chibulcutean, Cardoso – Vasilache (’84, Grecu), Vancea (’84, Dedu), Păcurar, Stângă (’62, Arrieta), Orac (’75, Tilincă) – Piţurcă (’81, Nalaţi). Fotbaliştii Mingote, Râmniceanu, Adi Popescu, Rusu, Mândrean, L. Mihai şi Stromajer nu au fost folosiţi în amicalul cu Gloria Bistriţa, ultimii doi din cauza problemelor medicale. Geană susţine că echipa sa a dominat jocul şi şi-a creat mai multe ocazii de gol decât adversarul: „A fost un meci echilibrat, în prima sa parte, scorul a fost 0-0 la pauză, dar am avut numeroase ocazii ratate de Păcurar, Rus, Vasilache sau Piţurcă. Dar s-a jucat cu determinare şi dăruire, ca într-un joc de campionat, şi asta m-a mulţumit chiar dacă nu am reuşit o victorie. În plus, noi am venit după un antrenament efectuat dimineaţă, pe când Gloria nu s-a antrenat în ziua partidei. Important nu e rezultatul, ci faptul că am controlat jocul clar, am avut o posesie bună, iar raportul şuturilor pe poartă ne-a fost favorabil“. Pandurii Târgu Jiu susţine astăzi, de la ora 18.00, ultimul meci de verificare din acest cantonament în compania formaţiei de primă ligă din Bosnia, Velez Mostar.

Neagoe, mulţumit de pregătirea din Austria

Gruparea gorjeană şi-a atins scopul în cantonamentul din Austria, pe care-l va încheia vineri-dimineaţă, când este programată revenirea la Târgu Jiu. Cu excepţia lui Rusu şi Stromajer, pandurii au fost feriţi de accidentări, iar condiţiile de pregătire au fost dintre cele mai bune. Liviu Mihai nu a intrat în programul echipei, ex-constănţeanul pregătindu-se separat. Singura nemulţumire a tehnicianului ţine de calitatea adversarilor întâlniţi, Neagoe aşteptându-se ca impresarul turneului să-i aranjeze jocuri amicale mai tari. „Am avut cele mai bune condiţii de pregătire. Şi meciurile amicale au fost destul de bune, chiar dacă adversarii nu au fost totdeauna cei pe care ştiam că-i vom întâlni. Eu sunt mulţumit de cum s-au pregătit jucătorii, au dat dovadă de seriozitate şi s-au antrenat foarte bine. Am fost feriţi de accidentări, doar Rusu a suferit o accidentare uşoară la un meci amical, dar este bine acum, şi-a reluat pregătirea cu echipa şi a jucat un meci amical după ce a suferit acea contuzie. Stromajer s-a accidentat şi el la antrenament, dar nu e ceva grav şi va reveni în două zile“, a spus Neagoe.

Foşti panduri, atraşi de Jiul Rovinari

Jiul Rovinari, nou-promovata în Liga a III-a, a dispus de Minerul Motru, scor 1-0, într-un meci de verificare desfăşurat pe terenul sintetic din Târgu Jiu. Unicul gol al meciului a fost marcat de Cătălin Drăgotoiu în debutul actului secund. Conducătorii grupării din Rovinari l-au instalat în funcţia de antrenor principal pe Constantin Andriucă, tehnicienii care au promovat echipa, Gabi Răscol şi Vali Tâlvescu, continuând ca secunzi. Jiul a reuşit să-i transfere pe Ionuţ Cazacu şi Romeo Rădoi, doi dintre fotbaliştii care au evoluat în prima ligă pentru Pandurii Târgu Jiu în sezonul 2005-2006. Nou-promovata şi-a mai asigurat serviciile lui Apostol, alţi doi jucători, Murdărea şi Roman, fiind doriţi la Rovinari. Jiul Rovinari va evolua în Liga a III-a la Moi, dar numai temporar, până când va fi gata noul stadion din Rovinari, care va costa aproape un milion de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS