15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNaţionala începe meciurile amicale

Naţionala începe meciurile amicale

Tricolorele pregătite de antrenorul Gheorghe Tadici întâlnesc de trei ori Norvegia şi de două ori Franţa, în vederea pregătirii Olimpiadei de la Beijing.

Naţionala de handbal feminin a României îşi începe astăzi seria partidelor amicale, în vederea participării la Jocurile Olimpice de la Beijing. Elevele lui Gheorghe Tadici şi Dumitru Muşi, aflate într-un stagiu de pregătire de zece zile la Cluj – Napoca, vor da piept cu una dintre forţele Europei, Norvegia.
Partida va avea loc în sala sporturilor „Horia Demian“ şi cei doi selecţioneri vor avea o primă ocazie de a le vedea pe tricolorele convocate în lotul lărgit. Vineri, la Bistriţa şi sâmbătă, la Cluj – Napoca, România va susţine alte două meciuri amicale în compania nordicelor.
Pe 16, respectiv 18 iulie, tot în localitatea ardeleană, tricolorele vor evolua contra Ungariei, campania de pregătire a Olimpiadei urmând să se termine cu un turneu amical susţinut în Franţa. Interesant este că atât Norvegia, cât şi Franţa sunt viitoarele adversare ale României în grupa de la Jocurile Olimpice, programul de pregătire fiind bătut în cuie înainte de tragerea la sorţi.

Silenzio stampa până la Beijing

Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal a decis ca selecţionerul Gheorghe Tadici să nu mai dea declaraţii de presă până după prima partidă de la Jocurile Olimpice.
Singurul oficial acreditat să discute cu reprezentanţii presei este secundul ex-chimistului, Dumitru Muşi.
Altfel, cea mai bună veste din sânul naţionalei feminine este că portarul Luminiţa Huţupan Dinu, cel mai probabil căpitanul tricolorelor de la Olimpiadă, s-a împăcat cu selecţionerul Tadici. Între handbalistă şi selecţioner era un conflict încă de acum câteva luni, când Tadici a declarat despre Huţupan că a venit la Vâlcea „pentru caşcaval“.

Gaţu: E ultima şansă pentru aurul olimpic

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu, a declarat că are încredere în echipa feminină a României şi le-a spus fetelor antrenate de Gheorghe Tadici că aceasta ar putea fi ultima şansă pentru ele la aurul olimpic. „Am discutat cu fetele şi le-am spus că sunt o generaţie de aur, foarte talentate, dar care nu a ajuns încă în vârf. Le-am spus că aceasta poate fi ultima lor şansă să urce pe prima treaptă a podiumului. Oricum, România candidează la o medalie olimpică la handbal“, a afirmat Cristian Gaţu. Legat de căpitanul selecţionatei de handbal a României, care va fi şi portdrapelul delegaţiei tricolore, Gaţu a explicat că acesta va fi ales, prin vot, de componentele naţionalei. „Voi merge la Cluj, unde este echipa în cantonament, şi voi lua parte la alegerea căpitanului. Se va face prin vot democratic“.
Întrebat dacă Luminiţa Huţupan va ocupa acest post, oficialul FRH a spus: „Nu ştiu, nu aleg eu căpitanul. Dacă va fi ea sau nu vom vedea. Oricine îşi doreşte să poarte drapelul, chiar şi eu am vrut, dar eram prea mic de statură pentru asta“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS