Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Cristiano Ronaldo, operat la gleznă
Cristiano Ronaldo, mijlocaşul portughez al echipei Manchester United, a fost operat la glezna dreaptă luni, la Spitalului Universitar din Amsterdam, şi a fost externat aseară. Conform purtătorului de cuvânt al Spitalului Universitar din Amsterdam, Johan Kortenray, intervenţia chirurgicală la care a fost supus jucătorul lusitan s-a desfăşurat fără probleme. „Operaţia a fost supervizată de medicul ortoped Niek van Dijk şi nu au fost probleme, chiar dacă a durat aproape două ore“, a menţionat Kortenray. Spitalului Universitar din Amsterdam este recunoscut pentru calitatea intervenţiilor chirurgicale la gleznă şi la genunchi. Înainte de Ronaldo, au mai fost operaţi în acest spital olandezii Ruud van Nistelrooy şi Robin van Persie, dar şi germanul Michael Ballack şi italianul Pippo Inzaghi.

Maşina lui Joe Cole, lovită de un camion
Fotbalistul lui Chelsea Londra, Joe Cole, a fost implicat luni într-un accident de circulaţie, autoturismul său, Range Rover, fiind lovit de un camion de 40 de tone. Cole a scăpat fără nici o rană, iar maşina sa a suferit avarii minore. Potrivit presei britanice, autoturismul jucătorului londonez a fost izbit în spate de un camion, apoi a lovit la rândul său altă maşină. Autoturismul lui Cole a fost avariat în special în partea din spate, dar a putut să fie condus, iar poliţia nu a mai fost chemată. Accidentul s-a produs după ce fotbalistul plecase de la primul antrenament al lui Chelsea în vederea pregătirii noului sezon. Purtătorul de cuvânt al lui Joe Cole a declarat că jucătorul a fost puţin speriat de incident, dar că va urma antrenamentele în mod normal şi este fericit că nimeni nu a fost rănit grav. Un martor al accidentului a declarat că Joe Cole nu a suferit răni după ce maşina sa a fost lovită de camion pentru că autoturismul este de dimensiuni mari şi a rezistat impactului.

Crouch negociază cu Portsmouth

Atacantul lui Liverpool, Peter Crouch, a primit acordul „cormoranilor“ să-şi negocieze transferul la Portsmouth, echipă unde a mai evoluat timp de un sezon. Conform presei britanice, Liverpool a refuzat luna trecută o ofertă de nouă milioane de lire sterline din partea lui Portsmouth pentru Crouch, iar acum a acceptat a doua ofertă, care se pare că este mai mare cu două milioane. „Am ajuns la o înţelegere verbală cu Portsmouth şi le-am dat permisiunea să discute direct cu Peter Crouch“, a spus purtătorul de cuvânt al lui Liverpool. Harry Redknapp, managerul lui Portsmouth, este cel care a insistat pentru ca tranferul să se realizeze, după ce a mai lucrat cu jucătorul în vârstă de 27 de ani la alte două formaţii, Portsmouth şi Southampton. Crouch a venit pe „Anfield Road“ în vara anului 2005 şi a marcat 42 de goluri în cele 135 de partide în care a jucat.

Bilete pentru Supercupa Europei
UEFA a pus în vânzare biletele pentru Supercupa Europei, care va avea loc pe 29 august, între Manchester United şi Zenit Sankt Petersburg. Biletele se vor vinde până pe 21 iulie. Partida dintre câştigătoarea Ligii Campionilor, Manchester United, şi cea a Cupei UEFA, Zenit Sankt Petersburg, se va disputa pe 29 august, de la ora 21.45, pe stadionul „Louis II“ din Monte Carlo. Fiecare suporter care vrea să asiste la meciul din Principatul Monaco trebuie să completeze un formular online pe site-ul UEFA, iar biletele vor fi distribuite în urma unei loterii, deoarece organizatorii prognozează că cererea va fi mai mare decât oferta. Fiecare persoană poate comanda cel mult două bilete. Tichetele puse în vânzare pentru public sunt împărţite în două categorii, în funcţie de locul pe stadion şi au preţuri de 70 de euro, respectiv 40, la care se va adăuga o taxă de 5 euro. Stadionul „Louis II“ are o capacitate de 18.000 de locuri, iar 75% din biletele pentru Supercupa Europei au fost rezervate celor două cluburi, care vor împărţi tichetele propriilor fani. După ce la Euro 2008 s-au vândut multe bilete false pe piaţa neagră, forul fotbalistic european a făcut un apel către suporterii care vor să asiste la Supercupa Europei să nu cumpere tichete de la persoane care cer preţuri „exorbitante“.

Sepsi vrea să rămână la Benfica
Laszlo Sepsi, fostul jucător al Gloriei Bistriţa, a fost transferat la echipa portugheză Benfica Lisabona în ianuarie 2008, însă presa internaţională a scris că fundaşul stânga român va fi împrumutat în această vară altei formaţii. Conform ziariştilor lusitani, Steaua este una dintre grupările care se interesează de serviciile intrenaţionalului român de tineret. În ciuda zvonurilor, Laszlo Sepsi a spus ieri că, pentru sezonul viitor, şi-a stabilit ca obiectiv să fie titular la Benfica Lisabona şi nu ştie nimic de un interes pentru el din partea Stelei. „Eu sunt jucătorul Benficăi, aşa că sper să joc în echipa pregătită de Quique Flores. Vrem să câştigăm toate competiţiile. Despre interesul Stelei nu ştiu nimic şi nici despre un transfer la alte echipe din Portugalia“, a mai afirmat jucătorul român.

Ronaldinho, la Jocurile Olimpice

Ronaldinho şi Robinho figurează pe lista jucătorilor brazilieni convocaţi pentru Jocurile Olimpice de la Beijing, care vor debuta în luna august. Selecţionerul Carlos Dunga a reţinut în lot 18 jucători pentru competiţia din China. Printre aceştia sunt trei fotbalişti cu o vârstă mai mare de 23 de ani, maximum admis de Comitetul Olimpic. Surprizele din lot nu sunt numai Ronaldinho şi Robinho, ci şi Thiago Neves, finalist în Copa Libertadores cu echipa sa de club, Fluminense Rio de Janeiro. La Jocurile Olimpice, Brazilia va juca în Grupa a 7-a, cu Belgia, Noua Zeelandă şi China. Iată jucătorii brazilieni convocaţi de Carlos Dunga: Diego (Almeria), Renan (Internacional) – portari; Marcelo (Real Madrid), Ilsinho (Şahtior Doneţk), Rafinha (Schalke 04), Thiago Silva (Fluminense), Alex Silva (Sao Paulo), Breno (Bayern Munich) – fundaşi; Lucas (Liverpool), Anderson (Manchester United), Hernanes (Sao Paulo), Ronaldinho (FC Barcelone), Diego (Werder Bręme), Thiago Neves (Fluminense) – mijlocaşi;  Robinho (Real Madrid), Alexandre Pato (AC Milan), Rafael Sobis (Betis Séville), Jo (Manchester City) – atacanţi.

Zenit a refuzat 15 milioane de euro pentru Arşavin
Conducerea campioanei en-titre a Rusiei, Zenit Sankt Petersburg, a respins o ofertă de 15 milioane de euro pe care spaniolii de la FC Barcelona au făcut-o pentru mijlocaşul Andrei Arşavin. „Barcelona a făcut o ofertă de 15 milioane de euro pentru Andrei şi de aceea am decis să întrerupem negocierile cu gruparea spaniolă. Nu am mai primit alte oferte pentru Arşavin şi, pentru moment, nu se mai discută despre un eventual transfer“, se arată pe site-ul oficial al clubului Zenit. Săptămâna trecută, Zenit i-a oferit lui Arşavin posibilitatea să îşi prelungească înţelegerea până în anul 2012, clubul oferindu-i jucătorului, care se pare că primeşte un salariu de trei milioane de euro, două săptămâni să se decidă. Mijlocaşul a declarat de mai multe ori că îşi doreşte să evolueze la altă echipă, iar Barcelona reprezenta prima sa opţiune. Jucătorul nu a evoluat în meciul pe care echipa sa l-a jucat în ultima etapă de campionat împotriva celor de la Tom Tomsk, scor 5-1, pentru că antrenorul olandez Dick Advocaat a pus că nu îl va folosi pe mijlocaş până când situaţia sa nu va fi clarificată.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version