22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte ştiri

Tower Bridge din 1,6 milioane de chibrituri

Un britanic şi-a dedicat zece ani din viaţă pentru a construi o replică din chibrituri a celebrului Tower Bridge din Londra. Potrivit cotidianului britanic Daily Mail, Michael Williams a folosit 1,6 milioane de chibrituri pentru a crea podul ce are o lungime de aproape doi metri. „Aproape toţi prietenii mei cred că sunt nebun. De altfel, îmi spun Mad Mike (Mike nebunul). Însă, toţi cei care îmi văd podul se opresc să îl admire“, a declarat fanaticul constructor. În ciuda faptului că modelul este mult mai mic decât podul original, construcţia a durat cu doi ani mai mult, Tower Bridge fiind realizat în doar opt ani, în perioada 1886-1894. Întrebat de ce a ales celebrul pod londonez, Williams a răspuns: „Am vrut ceva tipic britanic. Cred că este una dintre cele mai cunoscute construcţii din lume“. Zece ani la rând, britanicul a lucrat patru-cinci ore pe zi, el terminându-şi opera în urmă cu doar o lună. „Profesorii mei credeau că nu am nici un talent, însă ei nu au întotdeauna dreptate. Mi-au spus că nu am nici răbdare, însă cred că le-am demonstrat că s-au înşelat“, a spus Williams.

Cel mai penibil navetist din Suedia

Lasse Jonsson din oraşul Malmö – Suedia a devenit o celebritate în ţara sa, după ce a fost distins cu titlul de „cel mai penibil navetist“. După cum informează Krone.at, primăria oraşului i-a oferit o bicicletă drept premiu. Această recompensă i-a fost dăruită deoarece, deşi biroul său se află la 200 de metri de casă, suedezul se deplasează doar cu maşina. Potrivit prietenei sale, de ani întregi, Lasse îşi foloseşte autoturismului indiferent cât de mică este distanţa pe care trebuie să o străbată. Din acest motiv, aceasta a decis să îşi înscrie iubitul la concursul organizat de doi ani de primărie. Autorităţile speră ca, prin intermediul premiului oferit, să îşi convingă concetăţenii să renunţe la maşini în favoarea bicicletelor, care sunt benefice atât pentru sănătate, cât şi pentru mediu.

Poliglotă după un accident vascular

O canadiancă i-a uimit pe medici datorită noilor sale capacităţi dobândite în urma unui accident vascular. După cum informează Tgcom.it, în urma accidentului suferit acum doi ani, Rosemary Dore, de 52 de ani, a reuşit să redobândească o parte din mobilitate, precum şi întreaga capacitate de a vorbi. Cu toate acestea, femeia vorbeşte acum cu accent şi foloseşte cuvinte pe care nu le-a ştiut niciodată şi care sunt de obicei utilizate în provincia canadiană Terranova, pe coasta Atlanticului. Rosemary şi familia sa nu au fost însă niciodată în aceste ţinuturi. Femeia este primul caz de acest fel din Canada. Potrivit medicilor, ea ar suferi de sindromul accentului străin, un sindrom neurologic foarte rar, la nivel mondial existând doar 60 de cazuri similare.

Matthew McConaughey a devenit tată

Cunoscutul actor Matt McConaughey şi partenera sa de viaţă Camila Alves au devenit, la începutul acestei săptămâni, părinţii unui băieţel. „Suntem amândoi încântaţi şi fericiţi că s-a întâmplat cel mai mare miracol al lumii – să avem un copil şi să formăm o familie. Acum va urma cea mai mare aventură – să îl creştem împreună“, a declarat actorul. Băieţelul a venit pe lume luni, în California, la ora locală 18.22, şi a cântărit 3,3 kilograme. Este primul copil al lui Matthew şi al Camilei, care formează un cuplu din primăvara anului trecut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS