15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAchiziţiile lui Toacsen, la înălţime

Achiziţiile lui Toacsen, la înălţime

Echipa Energia Pandurii şi-a îmbunătăţit media de înălţime, după ce a transferat câţiva handbalişti care măsoară peste 1.90 m.

Antrenorul jucător al gorjenilor, Sorin Toacsen, poate alinia pe faza de apărare „giganţi“ de aproape doi metri. Energia Pandurii i-a transferat în această vară pe Paul Giotoiu – 1,95 m, Mirko Stojanovic – 1,99 m, Aurel Florea – 1,85 m şi Vali Popescu – 1,97 m, care se adaugă lui Ionuţ Mazilu – 1,97 şi Andrei Păiuş – 1,99 m. Sezonul trecut, antrenorul şi, în acelaşi timp, portarul echipei Energia,  Sorin Toacsen, se plângea că are o echipă cu talie mică, dar care a terminat campionatul cu o medie de 27,4 goluri încasate pe meci, ceea ce înseamnă a treia apărare din Liga Naţională. „Anul trecut am promis că nu vom lua mai mult de 27 de goluri pe meci şi am fost foarte aproape să reuşim, cu o echipă fără talie şi fără încredere în ea. Am reuşit să termină pe locul trei la nivelul apărărilor în Liga Naţională, ceea ce este un lucru ce ne dă încredere. Acum promit că nu vom încasa mai mult de 26,8 goluri pe meci“, a spus Sorin Toacsen.

Experienţă şi forţă de şut, atuurile pandurilor

Acesta dezvăluie atuurile echipei sale pentru campionatul viitor, care trebuie să readucă Energia în cupele europene. „Energia vine faţă de sezonul trecut cu mai multă experienţă şi forţă de şut. Cei care au plecat, în afară de Mitrovic şi Andrijasevic, nu ne-au ajutat prea mult. În principiu, ne bazăm pe acelaşi nucleu de jucători, plus dorinţa de performanţă a tuturor. Am adus jucătorii pe care mi i-am dorit. Giotoiu este un jucător tânăr, de perspectivă, Florea a demonstrat la Caracal că este un jucător polivalent – extremă stânga, inter stânga şi conducător de joc, Murtaza a fost numărul unu la Medgidia, iar Stojanovic este un jucător de mână stângă care va crea o concurenţă acerbă lui Jean Mazilu“, a afirmat Toacsen.
Deşi conducerea clubului i-a impus la un moment dat să-şi aleagă un director tehnic, Sorin Toacsen doreşte să continue cu secundul Narcis Criciotoiu. „A trecut un an şi peste banca tehnică. Sper că am devenit mai experimentaţi, pentru că persoana care va sta pe bancă trebuie să-şi asume nişte responsabilităţi vizavi de echipă şi arbitraj. Sigur va fi mai bine decât anul trecut“, susţine Toacsen. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS