11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAtacanţii pandurilor au poftă de gol

Atacanţii pandurilor au poftă de gol

Cu excepţia lui Tilincă, toţi atacanţii apţi din lotul pandurilor şi-au trecut numele pe lista marcatorilor în jocurile de verificare susţinute în Austria.

Alexandru Piţurcă, Ibon Perez Arrieta, Jaka Stromajer, Cosmin Tilincă şi L. Mihai compun compartimentul ofensiv al echipei Pandurii Târgu Jiu, primii trei reuşind să înscrie în meciurile susţinute de Pandurii în Austria. Arrieta şi Stromajer şi-au trecut în cont câte două reuşite, în timp ce L. Mihai nu a fost folosit nici un minut deoarece se află în recuperare după operaţia la ligamentele încrucişate. Slovenul Jaka Stromajer va fi indisponibil o perioadă scurtă de timp din cauza unei entorse suferite la antrenamentul de duminică. „Stromajer a făcut o entorsă la antrenament, dar sper să nu stea mult. Nu este foarte grav, dar are dureri şi nu se poate antrena câteva zile. Sper ca miercuri să intre în program normal cu echipa. E doar o entorsă care îl va ţine departe la meciul de mâine cu Gloria Bistriţa“, a declarat antrenorul Neagoe. Stromajer este cel de-al doilea jucător care s-a accidentat în acest stagiu de pregătire după fundaşul Adrian Rusu. Antrenorul Neagoe s-a declarat mulţumit de eficienţa atacanţilor săi, remarcându-l în special pe Stromajer. „Jaka e pe drumul cel bun, a înscris de două ori în acest stagiu de pregătire. De fapt, toţi atacanţii sunt în creştere şi fiecare a reuşit să înscrie, Arrieta şi Jaka chiar de două ori“, a declarat Geană.

Nu mai joacă cu NK Zadar

Amicalul programat aseară cu echipa croată de primă ligă NK Zadar a fost anulat la cererea acesteia. „Cei de la NK Zadar au trimis un fax prin care ne anunţau că nu mai pot veni să jucăm, pentru că au intervenit schimbări în programul lor. Avem şase meciuri aşa cum stabiliserăm iniţial, dar era bine să jucăm şi cu croaţii. Nu înţeleg de ce fac astfel de schimbări în program, pentru că sunt şi ei echipă de primă ligă şi ar trebui să aibă un program stabilit pe care să-l şi respecte“, a declarat antrenorul Eugen Neagoe. După anularea acestui amical, Neagoe le-a dat liber ieri elevilor săi, care au preferat să se relaxeze la Viena, vizitând oraşul şi făcând cumpărături. Pandurii Târgu Jiu va disputa astăzi un joc de verificare cu Gloria Bistriţa, iar joi va întâlni gruparea bosniacă Velez Mostar, ultimul meci al stagiului austriac.

S-a stabilit locaţia noului stadion

Municipalitatea a identificat terenul pe care se va construi stadionul modern promis de primarul oraşului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru. Noua arenă se va ridica în zona Preajba, în afara oraşului, pe baza unui proiect finanţat din fonduri guvernamentale. Ca să poată găzdui jocurile din Liga I, stadionul „Municipal“ are nevoie de modernizări, lucrările trebuind finalizate până pe 15 iulie, când comisia pentru omologarea arenei va reveni la Târgu Jiu. Montarea turnicheţilor şi a sistemului de supraveghere video este prioritară, lucrările fiind supervizate chiar de edilul-şef al oraşului. În tribune s-au efectuat lucrări de extindere a lojei oficiale, masa presei fiind şi ea extinsă. Televiziunea care transmite meciurile a realizat cablarea arenei, au fost înlocuite scaunele deteriorate, iar parcarea stadionului a fost lărgită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS