5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim, din nou contra Ladei Togliatti

Oltchim, din nou contra Ladei Togliatti

Chimistele au evitat în grupe pe Zvezda, Hypo şi Viborg.

Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, a avut noroc la tragerea la sorţi a grupelor Ligii Campionilor şi, chiar dacă a fost repartizată în cea de-a treia urnă valorică, a evitat adversari de calibru ca Zvezda Zvenigorod, Viborg sau Hypo Viena.
Chimistele se vor lupta pentru cele două locuri calificante cu Lada Togliatti, semifinalista ediţiei trecute a Ligii Campionilor, şi cu Larvik din Norvegia. A patra formaţie a grupei se va alege după seriile preliminare, dintre Itxako (Spania), Leipzig (Germania) şi Podravka (Croaţia), favorite fiind croatele. Pe rusoaice le-au întâlnit şi în ediţia trecută a Ligii Campionilor, în cea de-a doua fază a grupelor, Oltchim impunându-se pe propriul teren la nouă goluri diferenţă, în timp ce Lada şi-a trecut în cont victoria pe propriul teren, la patru goluri diferenţă. Larvik este deţinătoarea Cupei Cupelor după o finală în care a trecut de vicecampioana României, Rulmentul Braşov, după două succese. Chimiştii sunt mulţumiţi de rezultatul tragerii şi cred că Oltchim are şanse mari de calificare. „Aveam două preferinţe: să evităm din prima urnă valorică pe Zvezda, Hypo, Viborg şi apoi pe Copenhaga, care ar putea veni din calificări. Pe Lada am bătut-o de două ori la Vâlcea în sezonul trecut, iar pe Larvik o ştim şi nu ne sperie. Este o grupă bună, putem merge mai departe“, a spus preşedintele chimist, Ioan Gavrilescu. Dacă va trece de turneul de calificare, cealaltă reprezentantă a României în Liga Campionilor, Rulmentul, va avea viaţă grea, alături de Zvezda Zvenigorod, Gyor şi Kometal Skopje. 

Adina Meiroşu s-a căsătorit

Interul chimist Adina Meiroşu s-a căsătorit cu fostul arbitru Ovidiu Fiera, iar în această dimineaţă se va întoarce în cantonamentul naţionalei feminine de la Moeciu. Adina nu va avea parte de lună de miere, deoarece în august va participa cu echipa României la Jocurile Olimpice din China. 

Grupele principale ale Ligii Campionilor
Grupa A: Zvezda Zvenigorod, Gyor, Kometal Skopje şi echipa care se va califica din Grupa 3 preliminară (Ikast / Rulmentul / Lublin).
Grupa B: Hypo Viena, Elda Prestigio, Buducnost Podgorica şi echipa care se va califica din Grupa 4 preliminară (Dunaferr / FCK Handbold / Motor Zaporoje).
Grupa C: Lada Togliatti, Larvik HK, Oltchim Râmnicu Vâlcea şi echipa care se va califica din Grupa 1 preliminară (Itxako / Leipzig / Podravka).
Grupa D: Viborg HK, Krim Ljubljana, FC Nürnberg şi echipa care se va califica din Grupa 2 preliminară (Byasen / Volgograd / Metz).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS