29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMutu va fi căpitan în Liga Campionilor

Mutu va fi căpitan în Liga Campionilor

Tehnicianul Fiorentinei, Cesare Prandelli, a propus ca atacantul român să fie căpitanul formaţiei în cea mai importantă competiţie europeană intercluburi, iar Riccardo Montolivo să poarte banderola în partidele din Serie A.

AC Fiorentina, echipa la care este legitimat atacantul român Adrian Mutu, se pregăteşte intens pentru Liga Campionilor. Terminând sezonul trecut pe locul patru în Serie A, formaţia „viola“ a primit dreptul de a evolua în turul al treilea preliminar al celei mai importante competiţii fotbalistice europene intercluburi.
Conştientizând faptul că orice amănunt este important în Champions League, tehnicianul Fiorentinei, Cesare Prandelli, a propus ca Adrian Mutu să fie căpitanul formaţiei în această competiţie, fiind un jucător cu o mare experienţă internaţională. Tânărul internaţional italian Riccardo Montolivo va purta baderola în partidele din Serie A, considerându-se că reprezintă viitorul clubului toscan.

Della Valle, mulţumit de iniţiativa antrenorului

Cesare Prandelli vrea ca Fiorentina să aibă doi căpitani în următoarea stagiune, însă ultimul cuvânt în această privinţă îl vor avea elevii săi, presa peninsulară susţinând că proiectul le convine tututor fotbaliştilor.
În următoarea şedinţă pe care staff-ul tehnic al formaţiei toscane o va avea cu jucătorii, Adrian Mutu va fi numit căpitanul echipei în disputele din Champions League, iar tânărul internaţional italian Riccardo Montolivo va fi desemnat să poarte banderola în meciurile din Serie A. Această decizie se pare că a fost luată şi pentru a-l determina pe „Briliant“ să-şi prelungească înţelegerea cu gruparea viola, care expiră anul viitor.
Întrebat ce părere are despre faptul că echipa sa va avea doi căpitani, preşedintele Fiorentinei, Andrea Della Valle, s-a declarat mulţumit de iniţiativa lui Prandelli.
„Este un lucru pozitiv, desigur. Montollivo este un copil talentat care va reprezenta viitorul clubului, în timp ce Adrian a fost un pariu câştigat“, a spus boss-ul grupării din Florenţa.  

Fiorentina s-a fortificat pentru Liga Campionilor

În perspectiva participării în Liga Campionilor, oficialii clubului din Florenţa sunt preocupaţi nu numai de organizarea echipei, ci şi de întărirea ei. Gruparea „viola“ i-a achiziţionat în această vară pe atacantul italian Alberto Gilardino (AC Milan), pe atacantul muntenegrean Stevan Jovetic (Partizan Belgrad) şi pe mijlocaşul brazilian Felipe Melo (Almeria). În weekendul trecut, Fiorentina i-a transferat pe fundaşul lui AC Torino, Gianluca Comotto şi pe internaţionalul peruan Juan Manuel Vargas, care în ultimele două sezaone a evoluat la Catania.
„Nu ştiu câte cluburi se pot lăuda cu asemenea achiziţii. Sper că vor demonstra pe teren că au meritat efortul financiar. Marile echipe se construiesc în timp, iar Fiorentina va fi mai puternică odată cu venirea celor doi“, a spus direcorul sportiv Pantaleo Corvino.
Fundaşul de 30 de ani, Gianluca Comotto, s-a declarat încântat de revenirea la AC Fiorentina, echipă pentru care a mai evoluat în sezonul 2003/2004, când formaţia „viola“ activa în liga a doua italiană.
„Pentru mine este o întoarcere. Am mai jucat aici într-o perioadă mai puţin fastă a carierei mele şi de data aceasta vreau să le arăt suporterilor care este adevărata mea valoare. Acum mă simt foarte bine şi sunt bucuros că voi purta din nou tricoul Fiorentinei“, a afirmat Comotto.
La rândul său, Juan Manuel Vargas s-a declarat mulţumit de transferul la noua sa echipă, cu care va avea posibilitatea să joace în Liga Campionilor.
„Am fost foarte impresionat când am văzut cât de mult m-a dorit Fiorentina. Mă bucur că am ajuns aici şi sper că voi avea parte de succese“, a spus fostul fotbalist al Cataniei, care are 24 de ani şi care poate evolua atât pe partea stângă, cât şi în centrul apărării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS