Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Wobay, alături de juveţi
Leonezul Julius Wobay a ajuns aseară la Amsterdam, apoi a fost „transferat“ în tabăra alb-albaştrilor de la Hoenderloo. Jucătorul african fusese învoit de oficialii clubului Universitatea pentru câteva zile pentru a se odihni, după ce a participat la preliminariile Cupei Africii pe Naţiuni. În cele din urmă, Wobay a ratat prima parte a turneului din străinătate, sărind peste antrenamentele din Germania, acolo unde s-a pus accent pe pregătirea fizică. Julius a aterizat miercuri seară pe Aeroportul Internaţional Otopeni, cazându-se la un hotel din zonă. Ieri, oficialii olteni au reuşit să-i obţină viza de Olanda de la ambasada acestei ţări în Bucureşti, iar aseară, la ora 18.00, leonezul a decolat spre Amsterdam, după care s-a dus direct în cantonamentul de la Hoenderloo. Astăzi, Wobay va face primele antrenamente alături de alb-albaştri, în primele zile urmând probabil un program special de acomodare, după care va intra în porţie cu ceilalţi colegi de echipă. În funcţie de modul în care se va prezenta astăzi la antrenamente, tehnicianul Nicolo Napoli va decide dacă Wobay va juca mâine în amicalul cu Metalurg Doneţk.

„GP“ a pierdut la penaltiuri
Miercuri seară, pe terenul din complexul de la Mogoşoaia, a avut loc finala campionatului naţional de juniori C, adică juniorii născuţi în 1993 şi 1994, Dinamo vs. Şcoala de Fotbal „Gică Popescu“. „Câinii roşii“ au cucerit titlul după executarea loviturilor de departajare, după cele 90 de minute, scorul a fost egal, 2-2, prin golurile marcate de Stănescu şi Niţu (pentru Dinamo), respectiv Băluţă (2). Înainte de încheierea celor 90 de minute, antrenorii dinamovişti au făcut o schimbare care s-a dovedit inspirată, schimbându-l pe portarul Pop cu rezerva Dănciulescu, iar acesta din urmă a apărat două dintre loviturile de departajare, aducând astfel titlul în „Ştefan cel Mare“. Vicepreşedintele „GP“, Adrian Popescu, a declarat: „I-am umilit de vreo două ori pe dinamovişti, aşa că era normal să-şi ia măsuri. Întâlnirea a fost spectaculoasă, frumoasă, cu răsturnări de situaţii. La 2-2 am controlat jocul, dar n-am reuşit să ne desprindem, iar la lovituri de departajare a fost vorba de loterie“. Printre personalităţile prezente la meci, s-au numărat Gică Popescu şi Nicolae Zamfir. „GP“ Craiova: Lascu – Smarandache, Avram, Celianu, Creţu – Buşică, Ene, Petrea, Şt.Popescu – Băluţă, Căle. A mai jucat: Raicu. Antrenor: Petrişor Marian Bondrea.

Trei piedici în calea vâlcenilor
Antrenorul Marin Barbu a anunţat care sunt echipele cu care CF Chimia se va bate pentru accederea în primul eşalon. „În campionatul în care vom activa noi oricând poate să apară un investitor care bagă bani te miri unde şi promovează echipa. La cum stau lucrurile acum, cred că ne vom bate cu UT Arad şi Unirea Alba Iulia, dar nu este de neglijat nici Liberty Oradea“, a spus „Magiun“. Finanţatorul George Frăsin şi-a prezentat pe scurt obiectivele: „Să promovăm echipa în primul eşalon. Pot să mă descurc cu propriile puteri, numai cu banii mei. Vreau să menţin formaţia în primul eşalon. În acest moment situaţia m-ar depăşi din punct de vedere financiar, aşa că în perioada următoare voi mai atrage alături de mine şi alţi investitori. Vorbind de prima ligă, ar fi ideal să fim ca la Dinamo, să administrăm banii altora, dar nu cred că ar dura prea mult până s-ar prinde lumea. La polul opus este Becali, care bagă bani de unul singur. Eu vreau să fiu undeva la jumătatea acestor două exemple“. CF Chimia l-a cumpărat ieri şi pe mijlocaşul croat Tomas Labun pentru care vâlcenii au plătit 30.000 de euro clubului FC Kosice.

Drobeta caută antrenor pentru promovare
Formaţia de ligă secundă FC Drobeta continuă pregătirile în localitate, sub comanda secundului Dan Racolţea, fiindcă profesorului Marian Bucurescu, cel care a pregătit echipa campionatul trecut, nu i s-a prelungit angajamentul. Pentru sâmbătă, a fost programat un amical în compania echipei pregătite de Cornel Mihart, Minerul Mehedinţi, joc ce se va desfăşura la Schela Cladovei, începând de la ora 10.00. În privinţa antrenorului, preşedintele Vasile Mănescu a afirmat: „Am început pregătirile mai devreme, fiindcă eram conştienţi că nu o să avem antrenor. Am renunţat la Nicolae Bunea fiindcă pretenţiile acestuia au fost exagerate. Ne dorim un antrenor care să poată promova echipa în prima ligă. Relaţiile cu fostul antrenor Marian Bucurescu au rămas bune. Domnia sa a avut contract cu noi un singur an“. Pe 7 iulie, echipa va pleca în cantonamentul de la Done Milanovac, în Serbia, acolo unde s-a pregătit în ultimii doi ani.

Bellu nu a fost informat despre situaţia Lilianei Popescu
Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport, Octavian Bellu, a declarat ieri că nu a fost informat direct despre situaţia atletei Liliana Popescu, despre care se zvoneşte că ar fi fost găsită dopată, dar că aşteaptă o poziţie oficială în acest caz. „După cum am citit în presă, pentru că nu am fost informat direct, probabil se respectă procedura, se va face şi testul B. Am văzut diferite opinii în presă: că nu s-ar mai solicita testul B, ori că că s-ar mai aştepta şi al doilea rezultat, chiar dacă în ultimii ani nu s-a întâmplat să fie infirmat rezultatul de către testul B. Mi se pare că s-a luat măsura la timp, dacă stau lucrurile aşa. Deoarece să mergi la Jocurile Olimpice şi să plăteşti 100.000 de dolari pentru un sportiv găsit dopat, mi se pare deja un risc mult prea mare, chiar şi din punct de vedere financiar“, a spus Bellu. Preşedintele ANS consideră că lucrurile în acest caz sunt confuze. „E bine că am fost capabili să depistăm asta. Să aşteptăm, lucrurile sunt puţin confuze, pentru că sportiva nu a menţionat momentul în care ar fi luat substanţa respectivă. Pare să fie doar un incident şi nu pune România într-o situaţie neplăcută“, a completat Bellu.

CSM vrea peste zece medalii la naţionale
Clubul Sportiv Municipal (CSM) din Craiova va participa la Campionatele Naţionale de atletism pentru seniori cu 30 de sportivi. Competiţia va avea loc mâine şi poimâine, pe stadionul „Dinamo“ din Bucureşti, dar şi în parcul „Herăstrău“, acolo unde se va desfăşura proba de marş. Printre alteţii craioveni cotaţi cu şanse mari la o medalie se numără: Mihaela Neacşu (calificată la Jocurile Olimpice), Cosmin Sorescu, Ileana Sorescu, Claudia Ştef, Marius Ionescu, Mădălin Ionescu, Cristina Sandu, Alin Florea, Ionuţ Vădeanu, Dănuţ Ceici, Diana Banciu, Iulian Geambazu, Andreea Işpan. Craiovenii vor lua startul în aproape toate probele de concurs, iar ca obiectiv au cucerirea a cel puţin zece medalii. „Noi preconizăm zece medalii, dar numărul ar putea creşte în funcţie de prestaţia celor două echipe de ştafetă 4×400 m, masculin şi feminin“, a menţionat ieri Sebastian Ştef, directorul CSM Craiova. La Naţionalele de atletism, sportivii care au baremul B de calificare la Olimpiadă, cum este şi cazul craioveanului Cosmin Sorescu, au ultima ocazie de a-şi realiza baremul A, care i-ar duce la „marele bal“ din China.

Şahiştii craioveni s-au impus pe Litoral
Şahiştii de la CSM-LPS „Petrache Trişcu“ din Craiova au participat recent la două concursuri desfăşurate pe Litoralul Mării Negre. La prima competiţie, Festivalul Internaţional de şah al Clubului Central din Bucureşti, turneu rezervat copiilor între 12 şi 15 ani, craioveanca Ştefania Bitică a câştigat concursul de la zece ani. La Mangalia a avut loc Festivalul Internaţional de şah open. La categoria de vârstă zece ani, câştigător a fost craioveanul Bogdan Cârlig (CSM-LPS), iar la categoria peste zece ani, Ioana Georgiana Stanciu s-a clasat a doua. În fine, la categoria peste 12 ani, Andreea Ioana Cârlig a ocupat locul 5.

România e pe poziţii
În oraşul suedez Goteborg va avea loc, în perioada 1- 6 iulie, Campionatul European de handbal feminin junioare. La acest turneu final vor participa 22 de ţări, printre care şi România. Naţionala noastră, pregătită de olteanul Victor Dăbuleanu (LPS Slatina), face parte din grupa A, alături de echipele Elveţiei, Israelului, Bulgariei, Spaniei şi Lituaniei. În primele trei partide pe care România le-a disputat până în prezent a înregistrat trei victorii şi se situează pe primul loc în clasamentul seriei. În prima zi de competiţie, România a trecut de Lituania cu 28-10 (12-5). În cea de-a doua partidă, naţionala noastră a trecut de Israel cu 23-12 (12-5), ca în al treilea joc, elevele lui Dăbuleanu să se impună cu 21-10 (11-5) în faţa Bulgariei. Faptul că România nu a primit decât 32 de goluri în trei partide se datorează şi portarilor Magda Neagoe (Chimia Vâlcea) şi Elena Voicu (CSŞ Slobozia). Oana Gogoriţă, de la CSŞ Caracal, s-a remarcat până în prezent la turneul din Suedia. Tricolorele mai au de disputat două partide în grupa A, cu Elveţia şi Spania, joc ce va fi considerat „finala seriei“. România ocupă prima poziţie în clasamentul seriei cu şase puncte, fiind la egalitate cu Spania, dar cu un avantaj considerabil la golaveraj.  

Cârstea şi-a confirmat statutul
Tenismana Sorana Cârstea a reuşit calificarea în optimile de finală ale turneului de 100.000 de dolari de la Cuneo (Italia). Românca, pricipala favorită a turneului, a dispus în runda inaugurală, scor 6-3, 4-6, 6-3, de chinezoaica Shuai Zhang, şi urmează să o întâlnească pentru un loc în sferturi pe elveţianca Emmanuelle Gagliardi (144 WTA). Tot la Cuneo, dar în proba de dublu feminin, româncele de 16 ani Simona Halep şi Andreea Mitu au fost eliminate în sferturile de finală de perechea Emmanuelle Gagliardi/Lourdes Dominguez Lino, în două seturi, scor 0-6, 3-6. La turneul de 25.000 de dolari de la Torun (Polonia), Liana Ungur şi Mihaela Buzărnescu s-au calificat în optimile de finală, în timp ce Alexandra Damaschin a fost învinsă în primul tur. Ungur (nr. 3) nu a avut probleme cu Veronika Kapshay, de care a trecut cu 6-0, 6-3 şi urmează să joace în optimi cu poloneza Magdalena Kiszczynska. La rândul său, Mihaela Buzărnescu, jucătoare venită din calificări, a eliminat-o pe a opta favorită, Olga Brozda, cu scorul de 6-4, 3-6, 6-2, şi va da piept cu o altă poloneză, fiind vorba despre Paula Kania. Spre deosebire de cele două tenismene, Alexandra Damaschin, jucătoare venită din calificări, nu a putut să se ridice la nivelul mult mai experimentatei Karolina Kosinska, în faţa căreia a cedat în două seturi, scor 2-6, 1-6.

Ungur şi Crivoi au pornit bine
Tenismenii români Adrian Ungur şi Victor Crivoi au debutat excelent la turneele de la Torino, respectiv Lugano, ambele dotate cu premii totale în valoare de 85.000 de euro. Adrian Ungur l-a învins în primul tur pe rusul E. Kirilov în trei seturi, scor 4-6, 6-3, 6-3, şi va juca în optimi cu portughezul Federico Gil (110 ATP). La rândul său, la Lugano (Elveţia), Victor Crivoi a trecut în runda inaugurală, cu 6-1, 6-4, de francezul Josselin Ouanna şi urmează să dea piept în optimile de finală cu argentinianul Eduardo Schwank, jucător clasat pe locul 60 în ierarhia mondială. În urma acestor victorii, cei doi români şi-au asigurat deja opt puncte ATP şi 1.460 de euro.

Federer, urmărit pas cu pas de Nadal
Liderul mondial, elveţianul Roger Federer, s-a calificat în semifinalele turneului de Mare Şlem de la Wimbledon, după ce l-a învins în sferturi, scor 6-1, 7-5, 6-4, pe croatul Mario Ancic. „Extraterestrul“, primul favorit al competiţiei masculine, va juca astăzi în semifinale cu rusul Marat Safin, care l-a învins în sferturi pe spaniolul Feliciano Lopez, scor 3-6, 7-5, 7-6, 6-3. Celălalt jucător cu reale şanse de a obţine trofeul turneului londonez, Rafael Nadal, s-a calificat în sferturile de finală după ce l-a eliminat în sferturi pe britanicul Andy Murray, scor 6-3, 6-2, 6-4. Tenismanul spaniol va juca în semifinale cu învingătorul din meciul Rainer Schuettler (Germania) – Arnaud Clement (Franţa), întrerupt la scorul de 6-3, 5-7.

Dică, prezentat oficial la Catania
Mijlocaşul român Nicolae Dică a fost prezentat oficial miercuri seară la noua sa formaţie, Catania. La fel ca şi la fosta sa echipă, Steaua, Dică va purta la Catania tricoul cu numărul 10. Jucătorul român a susţinut, cu ocazia prezentării oficiale, şi prima sa conferinţă de presă la noul club, alături de administratorul delegat Pietro Lo Monaco.
În cadrul evenimentului, Dică a mulţumit conducerii clubului Catania, precum şi antrenorului Walter Zenga şi suporterilor sicilieni, care i-au făcut o primire călduroasă la noua echipă. Internaţionalul român a semnat sâmbătă, la Bucureşti, un contract pe patru ani cu echipa antrenată de Walter Zenga. Nicolae Dică a spus că nu poate promite nimic suporterilor, dar a menţionat că va munci în fiecare zi pentru a da totul pe teren. „Nu promit nimic suporterilor, spun doar că voi munci în fiecare zi pentru a da totul, dar în sufletul meu sper să înscriu cât mai multe goluri pentru Catania. Împreună putem face lucruri importante. Nu pot să spun decât lucruri bune despre Zenga, pentru că mereu am avut cu el o relaţie minunată. Când m-a sunat şi mi-a propus acest transfer, am vrut să discut mai întâi cu coechipierii mei din naţională – Mutu, Codrea şi Chivu, şi apoi am acceptat propunerea“, a afirmat Dică. Fotbalistul român a afirmat că îl admiră foarte mult pe Alessandro Del Piero, însă a precizat că vrea să se confrunte în special cu Adrian Mutu şi Cristian Chivu.

FC Porto a intensificat negocierile pentru Săpunaru

Presa lusitană a anunţat ieri că diriguitorii clubului FC Porto sunt hotărâţi să-l achiziţioneze pe fundaşul dreapta al echipei Rapid Bucureşti, Cristi Săpunaru, considerându-l candidatul principal pentru a-l înlocui pe Bosingwa, care a plecat la Chelsea. „FC Porto va intensifica negocierile pentru aducerea lui Săpunaru, fundaşul dreapta de la Rapid Bucureşti. FC Porto are mai mulţi jucători pe care îi urmăreşte, dar românul este candidatul numărul unu pentru a-i succede lui Bosingwa. Deşi jucătorul de la Rapid are o cotă de piaţă aproape interzisă, Săpunaru este preferat la FC Porto“, a scris Jornal de Noticias. Sursa citată a adăugat că Săpunaru îşi doreşte să plece la FC Porto, însă subliniază că FC Rapid cere pentru transferul lui aproape patru milioane de euro. „Pentru că Săpunaru este jucătorul ideal, FC Porto nu renunţă aşa uşor şi are o strategie pentru o scădere considerabilă a preţului, incluzând jucători în negociere. Interesul antrenorului rapidist Jose Peseiro pentru fundaşul central Joao Paulo şi atacantul Adriano nu este nou, chiar dacă brazilianul a respins iniţial posibilitatea de a părăsi clubul. Având în vedere că nu face parte din planurile antrenorului pentru sezonul viitor, Adriano ar putea fi monedă de schimb în această operaţiune. Cu sau fără Adriano, negocierile vor avansa şi ar urma să se încheie înainte ca FC Porto să plece într-un stagiu de pregătire“, a precizat Jornal de Noticias.

Pancu, spre Groznâi
Daniel Pancu, mijlocaşul echipei Rapid, a plecat ieri-dimineaţă din cantonamentul echipei sale din Elveţia şi s-a întors în Bucureşti, pentru a-şi negocia transferul la formaţia Terek Groznâi, nou promovată în prima ligă rusă. Site-ul oficial al grupării giuleştene a anunţat că directorul general adjunct al Rapidului, Grigore Sichitiu, a încercat să-l convingă pe Pancu, direct şi prin intermediari, să rămână la gruparea feroviară, dar în cele din urmă nu l-a putut opri pe fotbalist, mai ales că oferta financiară a ruşilor este foarte bună. „Din păcate, n-a mai fost posibil să-l oprim din drum. Oferta financiară foarte consistentă a ruşilor l-a dat peste cap. În primele două zile aici, parcă nu i-a mai stat mintea decât la posibilitatea unui câştig cu mult mai mare decât i-am putut oferi noi. Inclusiv antrenorul Jose Peseiro a încercat să-l determine să nu plece, asigurându-l că joacă un important rol în strategia sa. Patronatul clubului a apreciat totuşi că Pancu şi-a făcut datoria mulţi ani pentru Rapid şi nu-i poate refuza şansa de a câştiga bani frumoşi, ţinând cont şi de vârsta lui. Jucătorul i-a mărturisit antrenorului că, de data aceasta, alege cu mintea, şi nu cu sufletul“, a afirmat Sichitiu. Miercuri, directorul general al FC Rapid, Constantin Zotta, declarase că nu se pune problema ca antrenorul Jose Peseiro să renunţe la Daniel Pancu şi spunea că doreşte ca mijlocaşul să îmbătrânească la formaţia giuleşteană.

România – Lituania se joacă la Cluj
Meciul dintre România şi Lituania, contând pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2010, se va desfăşura pe data de 6 septembrie la Cluj, pe stadionul „Constantin Rădulescu“, a anunţat ieri Federaţa Română de Fotbal, care a trimis în acest sens o scrisoare oficială către FIFA. Ora de start urmează să fie stabilită în cel mai scurt timp. De la Cluj, reprezentativa României va decola spre Insulele Feroe, unde, pe 10 septembrie, va susţine cel de-al doilea meci din preliminarii împotriva naţionalei acestei ţări. România face parte din Grupa a 7-a preliminară, alături de Franţa, Serbia, Austria, Lituania şi Insulele Feroe.

Arşavin s-a săturat de ruşi
Rusul Andrei Arşavin a recunoscut că vrea să se transfere de la Zenit Sankt Petersburg, echipă cu care a câştigat anul acesta Cupa UEFA. Arşavin nu a precizat însă unde va pleca şi nici motivul pentru care a luat această decizie. „Vreau să merg la alt club. Este dificil, deocamdată, să spun unde voi pleca, pentru că depinde de mai multe lucruri“, a spus internaţionalul rus. Andrei Arşavin a fost unul dintre jucătorii remarcaţi la Campionatul European, unde a evoluat în trei partide şi a marcat două goluri pentru Rusia, care s-a calificat în semifinalele competiţiei. Jucătorul lui Zenit a avut 37 de selecţii şi 13 goluri la naţională şi evoluează la formaţia din Sankt Petersburg din 2000. Prestaţiile sale de la turneul final au atras atenţia mai multor echipe puternice din Europa, printre care Barcelona, Arsenal şi Milan.

Liga di Quito a luat Copa Libertadores
Echipa ecuadoriană Liga di Quito a câştigat pentru prima dată în istoria sa Coppa Libertadores, echivalentul Ligii Campionilor în America de Sud. Formaţia din Quito s-a impus în finala competiţiei la loviturile de departajare în faţa brazilienilor de la Fluminense. În returul ultimului act, brazilienii s-au impus după 90 de minute cu 3-1, în condiţiile în care în tur pierduseră cu 4-2. Cum în Coppa Libertadores numărul de goluri marcate în deplasare nu este un criteriu de departajare, s-a trecut la loteria penaltiurilor, unde protagonist a fost portarul echipei Liga di Quito, Cevallos, care a apărat trei lovituri de la 11 metri. Nici o echipă din Ecuador nu mai câştigase până iei Coppa Libertadores.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version