16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportKlinsmann vrea glorie pentru Bayern

Klinsmann vrea glorie pentru Bayern

Noul tehnician al formaţiei bavareze are ca obiective câştigarea campionatului şi a Cupei Germaniei, iar pe plan internaţional ţinteşte un parcurs cât mai lung în Liga Campionilor.

Jurgen Klinsmann (foto), noul antrenor al campioanei Germaniei, Bayern München, a afirmat miercuri, la prima sa conferinţă de presă susţinută în calitate de tehnician al formaţiei bavareze, că are obiective îndrăzneţe pentru sezonul următor, atât în competiţiile interne, cât şi în cele europene.
„În privinţa rezultatelor, ştiu că Bayern este cel mai exigent club posibil. Pe plan intern se vrea Cupa Germaniei şi campionatul. Pe plan internaţional, vrem un parcurs cât mai lung în Liga Campionilor. La acest club trebuie să avem cele mai înalte obiective posibile“, a explicat Klinsmann, care a adăugat că jucătorii vor avea performanţe mai bune dacă le sunt oferite condiţii superioare de pregătire, precum cele din noul centru, alături de un staff profesionist.
Tehnicianul a precizat că nu s-a decis cine va fi viitorul căpitan al echipei, în locul lui Oliver Kahn, şi va aştepta şi întoarcerea internaţionalilor care au evoluat la Campionatul European, dar liderul echipei trebuie să fie un jucător reponsabil şi să poată comunica bine.

Klinsmann, mândru de noua funcţie

Jurgen Klinsmann susţine că lucrează la „proiectul Bayern Munchen“ încă din ianuarie, dorindu-şi ca formaţia bavareză să-şi „impună stilul de joc“ în cel mai scurt timp posibil.
„Chiar dacă am început munca oficială de luni, am lucrat din ianuarie pentru a-mi alcătui echipa şi a-mi dezvolta ideile. Am simţit multă bucurie şi entuziasm la echipă şi sunt mândru de misiunea care mi s-a încredinţat. Nu e uşor că acum nu am toţi jucătorii la dispoziţie, dar şi alte cluburi din Germania şi Europa se confruntă acum cu această problemă“, a spus Jurgen Klinsmann.

Podolski nu e de vânzare

Jurgen Klinsmann a spus că nu intenţionează să se despartă de internaţionalul Lukas Podolski, care este dorit de FC Koln, echipă de la care s-a transferat la Bayern, în 2006, în schimbul a 15 milioane de euro. În sezonul trecut, atacantul a marcat doar de cinci ori în 25 de apariţii în tricoul bavarezilor, în Bundesliga.  
„La fel ca Bastian Schweinsteiger, Lukas are un potenţial uriaş. Este remarcabil ce au realizat până acum cei doi, care nu au decât 23 de ani şi încă mai pot progresa foarte mult“, a fost de părere antrenorul german.
Jurgen Klinsmann a precizat însă că nu poate garanta nici unui jucător de la Bayern un statut de titular.
„Clubul este unul dintre cele mai mari zece din lume, pentru fiecare post se bat trei jucători de valori apropiate. Nu pot să asigur nimănui un post de titular“, a opinat Klinsmann.
La rândul său, preşedintele lui Bayern Munchen, Karl-Heinz Rummenigge, a afirmat că este exclusă vânzarea lui Lukas Podolski.
„Nu se pune problema ca Podolski să plece la Koln. L-am sunat pe omologul meu de la Koln să-i transmit clar că fotbalistul nu este de vânzare“, a spus Rummenigge. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS