10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAdrian Mutu e transferabil

Adrian Mutu e transferabil

Pe cât de sigur părea înainte de Euro 2008 faptul că românul va continua la Fiorentina, pe atât de incert este viitorul „Briliantului“ în prezent, o parte din vină în acest caz având-o şi presa din Italia.

În perioada Campionatului European, în Italia, mai bine zis, la Florenţa, s-a născut un nou caz „Mutu“. Jurnaliştii italieni, la fel ca în fiecare vară, aruncă zvonuri incredibile legate de piaţa transferurilor. Câteva publicaţii din Peninsulă au scris că atacantul român a cerut un salariu foarte mare pentru a continua la Fiorentina, cu toate că Mutu declarase că se simte bine la gruparea toscană şi nu are pretenţii exagerate pentru a rămâne. Aceste zvonuri legate de pretenţiile jucătorului au fost alimentate şi de aşa-zisa decizie a FIFA, care l-ar obliga pe Mutu să restituie 12 milioane de euro echipei Chelsea Londra, o decizie care nu a apărut încă în mod oficial, singurii care au publicat-o fiind jurnaliştii italieni.
Faptul că presa din Florenţa a scris că Mutu cere mai mulţi bani conducerii clubului Fiorentina i-a dăunat jucătorului, iar o parte din fani nu-l mai agreează pe român, o dovadă în acest sens fiind şi sondajele relizate pe site-urile suporterilor.

Spre Roma, Schalke, Bayern sau chiar Inter

Publicaţiile italiene se întrec în a-i găsi lui Mutu viitorul club la care va evolua. Astfel, românul este considerat de unele ca şi transferat la AS Roma, unde atacantul ar urma să primească un salariu de trei milioane de euro pe sezon.
„Chiar Francesco Totti este cel care i-a sfătuit pe conducătorii Romei să-l transfere pe Mutu“, scrie site-ul violanews.com. Alte ziare susţin că Mutu va da, în cele din urmă, curs unei oferte venite din Germania de la Schalke 04 sau Bayern Munchen. Agenţia Dottorspor susţine că Mutu se va întoarce la Inter, prima echipă din Italia la care a fost legitimat, unde ar juca din nou sub comanda lui Jose Mourinho, antrenorul care l-a dat practic afară de la Chelsea.
Singurul care a dat de înţeles că în materialele publicate de presa italiană există un sâmbure de adevăr este administratorul delegat al Fiorentinei, Sandro Mencucci, care a spus că Adrian Mutu nu mai este netransferabil, aşa cum a fost până acum: „Trebuie să aşteptăm ca Mutu să se întoarcă în Italia. Credem însă că va continua la echipa noastră, mai ales că el a declarat acest lucru. Totuşi, de data aceasta, cred că nu mai este indicat să folosim cuvântul netransferabil, pentru că se poate întâmpla orice“.

Preţul românului, între 18 şi 20 de milioane de euro

Adi Mutu este evaluat pe piaţa transferurilor la circa 20 de milioane de euro, însă nu sunt numeroase echipele dispuse să plătească mai mult de 15 milioane pentru român. „Pentru Mutu există oferte interesante, dar nici una concretă“, a spus Alessandro Moggi, procuratorul jucătorului. „Cine doreşte să discute cu noi este aşteptat la masa tratativelor“, a mai spus fiul celebrului Luciano Moggi.
Cotidianul Il Tempo a publicat şi sumele pe care i le oferă Fiorentina pentru a continua la Florenţa: „Fiorentina i-a oferit românului un salariu de 1,8 milioane de euro pe an şi un nou contract pe patru sezoane. La această sumă se adaugă diverse bonusuri. Rămâne de văzut dacă va accepta“.
La Florenţa mai circulă zvonul că Fiorentina nu doreşte să repete aceeaşi greşeală pe care a făcut-o cu atacantul Luca Toni, care a fost curtat cu insistenţă de Inter în perioada sa de glorie la gruparea de pe „Artemio Franchi“, dar patronul Andrea Della Valle nu l-a cedat, iar un an mai târziu a fost vândut la Bayern München, pe o sumă cu 30 la sută mai mică.
Adrian Mutu (29 de ani, 1,80 m, 75 kg) a fost cumpărat de Fiorentina de la Juventus în vara lui 2006, pentru aproximativ opt milioane de euro. În 62 de meciuri jucate în Serie A cu gruparea „viola“, internaţionalul român a marcat 33 de goluri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS