17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHamilton vrea victoria la Silverstone

Hamilton vrea victoria la Silverstone

Pentru McLaren-Mercedes, această cursă este extrem de importantă, în special pentru Lewis Hamilton, care vrea să profite de aportul fanilor englezi.

Silverstone este circuitul pe care s-a născut Formula 1, locul unde Campionatul Mondial a început în 1950. După Monza, Silverstone este cel mai rapid circuit din calendar, viteza medie înregistrată aici pe un tur rapid fiind de aproape 230 km/h, în timp ce viteza maximă depăşeşte 300 km/h la sfârşitul liniei drepte Hangar. Spre deosebire de Monza, circuitul din Marea Britanie înseamnă mai mult decât lungi linii drepte întrerupte de şicane, căci vitezele cele mai mari sunt atinse în virajele largi de la începutul turului.
Marele Premiu de la Silverstone, programat la sfârşitul acestei săptămâni, reprezintă unul dintre cele două din calendar care înseamnă „acasă“ pentru McLaren-Mercedes, chiar dacă anul trecut anglo-germanii nu au „cules“ toate punctele propuse.

„Formula 1 n-ar fi la fel fără Silverstone“

Dacă în cursa din sezonul trecut Lewis Hamilton a avut pole position-ul datorită unui rezervor nu foarte plin, însă greşeala făcută la primul pit stop l-a „aruncat“ pe locul trei la final, pilotul britanic speră ca anul acesta să termine primul cursa.
„E ceva special atunci când alergi acasă. Nu poţi spune exact ce e, dar are legătură cu peisajul care îţi este familiar şi cu suportul fanilor pe care-l primeşti. Nu ai parte nicăieri altundeva de asta şi îţi doreşti  mai mult să obţii victoria. Silverstone este unul dintre cele mai bune circuite din întregul calendar. Este un circuit de pilot, superrapid. Frâna nu este folosită deloc în prima jumătate a pistei, căci sunt suficiente ridicările piciorului de pe pedala de acceleraţie şi retrogradările într-o treaptă inferioară. De fapt, chiar trebuie să ai grijă ca temperaturile sistemului de frânare să nu fie prea scăzute, având în vedere că frânele nu sunt folosite prea mult pe parcursul unui tur de pistă. Formula 1 n-ar fi la fel fără Silverstone“, a spus pilotul britanic. „Se vorbeşte de câştigarea a patru curse importante: Silverstone, Monaco, Monza şi Spa. Pentru mine e mai simplu. Eu vreau să câştig prima cursă a sezonului, vreau să câştig Monte Carlo, lucru pe care l-am reuşit anul acesta pentru prima dată, şi vreau Marele Premiu pentru mine. Acestea sunt obiectivele mele şi sunt pregătit pentru provocările de la Silverstone din acest weekend“, a completat Hamilton.

„Este o provocare unică“

Celălalt pilot al echipei McLaren-Mercedes, Heikki Kovalainen, a explicat care sunt punctele-cheie în acest circuit de la Silverston, considerând, totodată, că poate obţine un loc mult mai bun decât cel de anul trecut, când a terminat pe şapte.
„La testul de la Silverstone am introdus upgrade-uri pe care sperăm că le vom folosi în MP al Marii Britanii. Echipa forţează foarte puternic şi faptul că îmbunătăţirile aduse fac ca maşina să fie mai rapidă este încurajator. Avem cu toţii încredere că putem face un pas înainte pentru cursă. Balansul maşinii la viteze mari trebuie să fie perfect. Trebuie să fii suficient de încrezător pentru a ataca virajele rapide. Schimbările de direcţie la viteze mari trebuie să fie bune, şi, de asemenea, nu trebuie să fie prea bruşte şi nici subviratorii. Iar în calificări, pneurile încep să se degradeze spre sfârşitul turului rapid şi trebuie să fii foarte atent în partea mai lentă de la sfârşitul circuitului. Este vorba de o provocare unică“, a spus Kovalainen.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS