5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCorneliu Stroe pariază pe CFR Cluj

Corneliu Stroe pariază pe CFR Cluj

Fostul preşedinte al Ştiinţei crede că şi sezonul acesta va fi al provinciei, susţinând, totodată, că Victor Piţurcă trebuie lăsat să-şi continue munca.

Considerat mentorul „Craiovei Maxima“, Corneliu Stroe a îndeplinit funcţii de conducere în cadrul clubului Universitatea din ianuarie 1967 şi până în 1996, cu unele întreruperi. Din 1990 s-a implicat în demersurile care au dus la înfiinţarea Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din Craiova, iar din februarie 2004 şi până în această iarnă a fost decanul acesteia. Astăzi, Corneliu Andrei Stroe, catalogat de Traian Ungureanu o „enciclopedie cu tâlc“, împlineşte 65 de ani.

– Peste câteva săptămâni începe un nou sezon fotbalistic intern, va fi tot al provinciei, aşa cum s-a întâmplat în 2007/2008?
– Se pare că da. Argumente? La CFR Cluj nu s-a schimbat nici conducerea, nici mentalitatea, iar ardelenii s-au întărit cu câţiva jucători străini. Investiţiile de acolo nu vor scădea, dimpotrivă. Aceste câteva amănunte mă fac să cred că şi acest campionat va fi tot al provinciei, adică al CFR-ului Cluj.
– La fiecare început de sezon, la Craiova se fac declaraţii optimiste, ultima fiind a finanţatorului Mititelu, respectiv că Universitatea va ajunge, în cel mult doi ani, un fel de Zenit Sankt Petersburg…
– Nu am cunoştinţă de acest obiectiv, nu ştiu exact ce a declarat domnul Mititelu… Dacă se vor face investiţii masive şi se vor aduce jucătorii cei mai potriviţi, Universitatea ar putea să facă o figură frumoasă în campionatul intern.

Nu i se poate reproşa nimic lui Piţurcă

– Fostul preşedinte al lui Dinamo, Vasile Anghel, a declarat că Dinamo a momit unii arbitri la câteva meciuri din cupele europene din anii ’81-’84. Dumneavoastră aţi făcut la fel pe vremea de glorie a „Craiovei Maxima“? Aţi oferit arbitrilor meciurilor din cupele europene o icoană, o domnişoară…
– N-am citit ce a declarat Vasile Anghel, am o perioadă foarte încărcată la facultate. Eu n-am făcut la fel ca Vasile Anghel deoarece nu aveam aceleaşi butoane de care dispunea Dinamo. Sigur, n-am făcut nici noi numai lucruri cu care să ne mândrim…
– Ce ziceţi de comentariile de după „războiul“ României de la Euro 2008, unele voci susţinând ideea înlocuirii selecţionerului Victor Piţurcă. Dacă aţi fi în fruntea trebii la FRF, l-aţi schimba pe Piţurcă?
– Eu nu aş avea ce să-i reproşez lui Victor Piţurcă. Să nu uităm că România a ajuns la acest turneu final al Euro 2008, în timp ce alte naţionale, cum ar fi Anglia, Danemarca – aceasta fiind campioană europeană în 1992, Belgia, finalistă în 1980, au stat acasă. Totodată, să nu se uite în ce grupă a „morţii“ am căzut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII