27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlin Chibulcutean, eternul titular în echipa lui Eugen Neagoe

Alin Chibulcutean, eternul titular în echipa lui Eugen Neagoe

Cu 64 de jocuri din 68 posibile, bifate în tricoul pandurilor în ultimele două sezoane, fundaşul Alin Chibulcutean este fotbalistul cu cele mai multe apariţii în „unsprezecele“ echipei lui Eugen Neagoe. „Nu prea ştiu cum e să fii rezervă pentru că nu am avut ocazia să încep multe meciuri pe bancă! Doar trei meciuri am lipsit în sezonul care a trecut şi doar la unul dintre ele am stat pe bancă. În primul sezon am jucat 33 de mecuri la Pandurii. De fapt, şi la Bistriţa, cât am fost la prima echipă, a fost cam la fel, jucam toate meciurile, cu excepţia unei perioade scurte, cât nu m-a dorit fostul antrenor“, a afirmat Chibulcutean. Reţeta longevităţii sale printre titulari este simplă: „Intri pe teren şi joci, faci tot posibilul ca echipa să nu primească gol. Eu, dacă stau pe bancă, am emoţii mai mari, pentru că trăiesc altfel meciul acolo, la altă intensitate, nu ştiu ce se va întâmpla pe teren. E şi presiunea pusă de cei din jur. E destul de greu să fii pe bancă, să fii rezervă“. Performanţa lui Chibulcutean este de apreciat, mai ales că fotbalistul joacă fiecare meci cu dureri cauzate de o accidentare mai veche tratată cu superficialitate.
„Ceea ce am eu nu se mai vindecă, e o problemă cu care trăieşti toată viaţa. Din cauza unei rupturi musculare, care nu a fost tratată la timp, am probleme atunci când fac efort prelungit, două antrenamente pe zi sau când joc, dar nu e grav. Pot evolua cu această problemă, mai fac o injecţie înainte de meci şi trec peste durere“, a povestit jucătorul.

Sigur de postul său

Alin Chibulcutean nu se teme că şi-ar putea pierde locul de titular în sezonul viitor. Acesta va face pereche în continuare cu Rus în centrul defensivei, cei doi neavând deocamdată concurenţi.
„Poate pe alte posturi este concurenţă, dar la noi, la fundaşi, nu. Dar aici nu pot eu să-mi dau cu părerea, antrenorul este cel care decide de ce jucători mai are nevoie în lot. Eu şi Rus am jucat şi la Bistriţa împreună, cel puţin în ultimul sezon acolo, aproape meci de meci. Şi aici am jucat ultimii doi ani împreună şi s-au format anumite relaţii. Dar eu mă adaptez să joc cu oricine în apărare. Dacă antrenorul a decis aşa, nu aveam ce face“, a declarat Chibulcutean. Fotbalistul laudă prestaţia defensivei pandurilor, care a fost mereu la înălţime, nu şi atacul care a rămas dator în sezonul trecut.
„Apărarea noastră a fost întotdeauna tare. Chiar şi când nu aveam rezultate foarte bune, am avut o apărare destul de bună, dar dacă o echipă are apărare bună şi nu dă goluri, nu are cum să câştige. Noi aici am mai suferit, au fost multe ocazii, dar goluri mai puţine şi, de aici, şi lipsa de rezultate“.

Deranjat că l-au numit „blatist“

Un episod de care îşi aminteşte cu amărăciune Alin Chibulcutean este jocul cu Gloria Bistriţa din turul sezonului trecut, pierdut de panduri cu scorul de 3-1, pe „Municipal“. Atunci, spectatorii l-au făcut „blatist“, fapt ce l-a deranjat pe fotbalist. Chibulcutean a cerut să nu joace nici meciul din retur pentru a evita orice speculaţii, mai ales că se simţea obosit, însă Neagoe l-a folosit.  
„Suntem profesionişti şi trebuie să ne facem datoria. Poate că la meciul din retur cu Bistriţa eram cu toţii obosiţi şi chiar lipsiţi de motivare, eu i-am şi spus antrenorului că nu pot să joc. Am cerut să nu mă bage la acel meci şi pentru ceea ce s-a întâmplat după jocul din tur, când am pierdut acasă cu 1-3 cu Gloria şi mi s-a strigat din tribună «blatistule». E un lucru urât, cel mai urât pentru un fotbalist să ţi se spună aşa şi atunci am fost foarte supărat, m-a afectat foarte mult faptul că au putut gândi în acest fel despre mine. Nu era adevărat. Chiar dacă şi eu greşisem la acel meci, nu meritam să mi se spună astfel. Dar am trecut şi peste asta, eu am conştiinţa împăcată că am jucat corect“, a spus Alin Chibulcutean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS