21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportUEFA ezită să sancţioneze Steaua

UEFA ezită să sancţioneze Steaua

David Taylor, secretarul general al UEFA, a declarat într-o conferinţă de presă că forul european nu poate acţiona împotriva clubului FC Steaua în cazul „valiza“ înainte de finalizarea procesului în România.
„Situaţia Stelei este diferită, din punctul de vedere al neregulilor comise, cele pentru care a fost deja penalizată de Federaţia Română de Fotbal, pentru că decizia finală nu a fost luată în ţară sau la Curtea de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Noi nu putem acţiona în vreun fel până când acest proces nu este terminat, pentru că decizia finală ar putea fi în favoarea clubului român. Noi ne ocupăm de bunul mers al competiţiilor fotbalistice. De aceea, Steaua este admisă anul acesta în Liga Campionilor, dar cazul nu e închis. Aşa că e posibil, ca în sezonul 2009/2010, UEFA să acţioneze împotriva Stelei“, a declarat Taylor.
Echipa Steaua Bucureşti a fost penalizată, pe 4 iunie, cu şapte puncte, iar formaţia Universitatea Cluj, cu şase puncte de către Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal (FRF), după scandalul „valiza cu bani“ din ultima etapă a Ligii I, sezonul 2007/2008. De asemenea, finanţatorul Gigi Becali şi preşedintele clubului Universitatea Cluj, Anton Doboş, au fost suspendaţi timp de doi ani şi li s-a interzis accesul pe orice stadion pe aceeaşi perioadă, primind şi câte o amendă de 200.000 de lei. Totodată, jucătorii Petre Marin şi Gigel Coman au fost suspendaţi câte şase luni. Ulterior, Comisia de Apel a păstrat decizia Comisiei de Disciplină.
Vineri, FC Steaua a depus la Curtea de Arbitraj pentru Fotbal (CAF) din cadrul FRF recurs la deciziile dictate de Comisiile de Disciplină şi Apel în cazul „valiza“.
Pe 7 mai, când s-a disputat etapa a 34-a, ultima a Ligii I, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a reţinut, la Cluj-Napoca, cinci persoane care aveau asupra lor 1,7 milioane de euro, bani de la Gigi Becali, care se presupune că urma să ajungă la jucătorii Universităţii Cluj, dacă aceştia ar fi obţinut cel puţin un egal în meciul cu concitadina CFR şi Steaua ar fi devenit campioană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS