10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDică a plecat la Catania

Dică a plecat la Catania

Jucătorul român a semnat un contract pe patru ani cu formaţia pregătită de Walter Zenga şi a dezvăluit că principalul motiv pentru care a părăsit Steaua a fost atitudinea pe care suporterii echipei din Ghencea au avut-o faţă de el.

Jucătorul echipei Steaua, Nicolae Dică, a fost achiziţionat sâmbătă de formaţia Calcio Catania. Gruparea italiană a plătit în schimbul jucătorului român două milioane de euro, fotbalistul semnând un contract pe patru ani şi urmând să aibă un salariu anual de 500.000 de euro, la care se vor adăuga unele bonificaţii, în funcţie de îndeplinirea obiectivelor echipei.
La negocierile purtate sâmbătă la Bucureşti au participat Valeriu Argăseală şi Gigi Becali, din partea Stelei, Pietro Lo Monaco şi Antonino Pulvirenti, din partea Cataniei, Nicolae Dică şi impresarii Ioan Becali, Victor Becali şi Daniel Stanciu.
Nicolae Dică, care are 28 de ani, a fost achiziţionat de Steaua în urmă cu patru ani, de la FC Argeş. Anul acesta, s-a vehiculat că el ar putea pleca la echipe precum Benfica, Valencia sau Fiorentina, în timp ce în sezoanele trecute presa a scris că internaţionalul român a fost pe lista de achiziţii a formaţiilor Lyon, Aston Villa şi Bordeaux.

Visează să ajungă la o echipă mare

Nicolae Dică susţine că a ales să joace la Catania pentru că va fi antrenat de Walter Zenga, tehnician cu care a lucrat şi la Steaua.
„Sunt bucuros că voi juca într-un campionat puternic. Sper să reuşesc să fac o treabă bună. Am semnat pe patru ani. A contat foarte mult că Zenga e antrenorul Cataniei. Am făcut lucruri foarte bune împreună la Steaua şi el m-a ajutat foarte mult. Voi juca într-un campionat puternic, iar acest lucru este o provocare pentru mine. Aveam nevoie de aşa ceva, pentru că în ultima perioadă la Steaua mi-a fost foarte greu. Regret că plec, dar Walter Zenga mi-a spus că nu îmi va fi greu pentru că noua echipă are aceleaşi culori“, a spus internaţionalul român.
Dică are planuri măreţe, dorindu-şi ca după numai un an petrecut în Serie A să fie achiziţionat de o echipă puternică.
„Îmi doresc să joc cât mai bine la Catania, iar după un an să ajung la o echipă şi mai mare. Avem ca obiectiv salvarea de la retrogradare, iar dacă vom reuşi mai mult, atunci va fi şi mai bine. Voi evolua cu orice număr, chiar dacă la Steaua am avut 10“, a spus Dică.

Dezamăgit de suporterii Stelei

Nicolae Dică a dezvăluit că principalul motiv pentru care a părăsit Steaua este atitudinea pe care suporterii echipei din Ghencea au avut-o faţă de el. La meciul Steaua – Gloria Buzău, scor 5-0, din ultima etapă a sezonului trecut, suporterii au taxat evoluţia roş-albaştrilor din meciul cu Dinamo, din runda precedentă, în care aceştia şi-au compromis şansele la titlu. „Dică, pasă la adversari şi nici un metru alergat / Duminică ai fost blat sau eşti handicapat?“, scria pe un banner adresat lui Nicolae Dică.
„Am fost dezamăgit când suporterii au afişat acel banner la adresa mea, în meciul cu Gloria Buzău. Fanii au scris ce au gândit şi asta m-a deranjat. Din acest motiv am decis să plec de la Steaua. Sper să nu vină momentul în care fanii să mă regrete“, a spus spus fostul stelist.

Dică, un jucător important pentru Catania

Preşedinte clubului Catania, Antonino Pulvirenti, susţine că Nicolae Dică va ajuta formaţia pregătită de Walter Zenga să rămână încă un sezon în Serie A.
„Dică este un jucător important, care ne va ajuta să ne îndeplinim obiectivele. Aducerea lui este decizia noastră, a clubului, nu doar a lui Walter Zenga. Dică este un jucător tehnic, ofensiv şi aşteptăm să ne ajute în Serie A. În meciul Italia – România, de la Euro 2008, Dică n-a jucat nici mult, nici bine“.
Întrebat dacă vor mai veni şi alţi jucători români la Catania, oficialul italian a răspuns: „Acum ne interesează doar Dică, apoi mai vedem ce va fi“.
La rândul său, finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a dezvăluit că nu a putut obţine mai mult de două milioane de euro în schimbul lui Dică, deoarece Catania este un club sărac.
„L-am vândut pe două milioane. Pentru ce să fiu fericit că iau două milioane? Eu n-aş fi vrut să-l dau la preţul ăsta, dar s-a rugat de mine: «Nea Gigi, te rog, vreau să plec şi eu, că am făcut atâtea pentru Steaua, iar suporterii mă înjură». Catania nu a putut să dea decât banii ăştia. Cred că Steaua nu va simţi absenţa lui Dică, pentru că altfel nu-l dădeam“, a spus Becali.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU