Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Probleme de efectiv pentru Tadici
Cu trei săptămâni înainte de debutul Jocurilor Olimpice de la Beijing, selecţionerul echipei naţionale de handbal feminin, Gheorghe Tadici, întâmpină mari probleme de lot. „Ştiu că Steluţa Luca, Mihaela Senocico şi Ramona Maier Farcău nu au primit încă viza medicală şi că mâine dimineaţă (astăzi – n.r.) vor merge la Institutul «23 August» pentru noi analize. Ramona Maier este refăcută în proporţie de 70 la sută, dar trebuie să facă pregătire separată până pe 10 iulie. Am vorbit şi cu Vali Motogna. A fost în Italia la rudele ei şi a făcut un program de refacere la o clinică de acolo. Se simte mai bine, nu mai are dureri mari la umăr, dar nu va putea scăpa de intervenţia chirurgicală. Că o va face acum, peste o lună sau în toamnă rămâne de văzut. Are un tratament strict. Probleme medicale mai are şi Tereza Tamaş, la genunchi. A avut recomandare de la medici să stea trei săptămâni. Oricum, duminică, la Râmnicu Vâlcea, vom afla la faţa locului cum este fiecare jucătoare din punct de vedere fizic“, a spus Gheorghe Tadici. Selecţionerul nu s-a decis asupra celor 14 handbaliste care vor face deplasarea în China: „Nici nu se pune problema să am idei preconcepute. Nici o jucătoare, indiferent de numele ei, nu este titulară de drept. Numai cele aflate în formă maximă merg la Jocurile Olimpice“. Preşedintele CS Oltchim, Ioan Gavrilescu, a afirmat că sunt şanse mici ca Herbert Müller, de la FC Nürnberg, să fie noul antrenor principal: „Iniţial mi-a spus că aşteaptă o ofertă concretă şi că ar fi o onoare pentru el să vină la Vâlcea. Apoi mi-a spus că nu crede că poate veni, pentru că soţia sa are un salon de înfrumuseţare acolo şi câştigă foarte bine şi că are doi copii cărora le-ar fi greu să se acomodeze în România. Şansele ca Müller să vină sunt mici“.

Adamescu şi Roşca, performerii Memorialului „Ionel Ghiţă“
Pe stadionul „Ion Oblemenco“ din Craiova s-a desfăşurat miercuri seară Memorialul „Ionel Ghiţă“ la atletism, în onoarea fostului antrenor al Nataliei Andrei. La concursul organizat de Asociaţia Judeţeană de Atletism Dolj au participat 100 de atleţi, de la cluburi din Craiova, dar şi din Târgu Jiu. Cele mai bune rezultate ale competiţiei au fost înregistrate de săritoarea în înălţime Aida Adamescu, cu performanţa 1,78 metri, şi de Liviu Roşca, în proba de 100 metri (11 secunde). Ambii sportivi sunt legitimaţi la CSM Craiova. Organizatorii au mai premiat şi câştigătorii de la 1.500 de metri, proba de specialitate a regretatului Ionel Ghiţă. La feminin, s-a impus Alexandra Bucur, de la CS Olimpic Sport, iar la masculin câştigător a fost Daniel Betej, de la CSM Craiova.

Soarta echipei BC Vâlcea se decide până pe 15 iulie
Situaţia formaţiei de baschet masculin BC Râmnicu Vâlcea se schimbă de la o zi la alta: când continuă în primul eşalon, când se desfiinţează. Nici chiar preşedintele clubului, Mircea Biţă, nu este sigur de soarta echipei, rezultatele slabe obţinute în cei doi ani de activitate determinând mai mulţi sponsori să se retragă. Principalul sponsor, Nicu Enache, chiar dacă îşi doreşte să continue cu echipa, a declarat de nenumărate ori că nu o poate susţine singur. Acesta a asigurat în sezonul trecut jumătate din buget, aproximativ 500.000 de lei, cealaltă jumătate venind de la mai multe firme mai mici, dar şi de la combinatul chimic Oltchim, care acum nu ar mai dori să se implice. Această situaţie trebuie totuşi rezolvată până pe 15 iulie, data-limită pentru înscrierea în sezonul 2008-2009 de baschet. „Până pe 15 iulie trebuie să ştim sigur dacă mai continuăm sau nu. Dacă nu găsim curând sponsori să ne susţină pentru sezonul viitor, o să ne desfiinţăm. Am fost la Primăria Râmnicu Vâlcea şi am vorbit cu edilul Mircia Gutău dacă ne poate ajuta cu ceva bani. Am primit răspuns de genul că ni se va aloca o anumită sumă, dar în nici un caz cea de care avem noi nevoie. O să merg în audienţă şi la preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Câlea, dar şi la Adrian Comănescu, preşedintele Direcţiei pentru Sport Vâlcea. Lumea din Râmnic nu înţelege acest sport şi de aceea nu se vrea să se investească în el. Dacă era vorba de fotbal, ar fi sărit toţi“, a afirmat preşedintele Mircea Biţă.

Forminte şi-a stabilit lotul pentru Olimpiadă
Antrenorul lotului feminin de gimnastică al României, Nicolae Forminte, a anunţat sportivii pe care va miza la Jocurile Olimpice de la Beijing, care vor avea loc în perioada 8-24 august. Sandra Izbaşa, Stelian Nistor, Anamaria Tămârjan, Gabriela Drăgoi, Andreea Acatrinei, Gabriela Grigore şi Daniela Druncea (rezervă) sunt cele şapte gimnaste care vor reprezenta ţara noastră la Olimpiada de vară. „Lotul pentru Olimpiadă este clar. Nu a crescut peste noapte natalitatea în România, ca să mai apară gimnaste. Este clar că sunt cele care au participat la Europene, fără Cerasela Pătraşcu, şi la care se adaugă Acatrinei, Grigore şi Druncea. Ultima este rezervă, dar eu sper să nu fie probleme de sănătate“, a afirmat Nicolae Forminte.  Echipa feminină de gimnastică a României s-a calificat la JO de la Beijing în septembrie 2007, după ce a ocupat locul trei în calificările de la CM de la Stuttgart. România va debuta în concursul pe echipe de la JO pe 10 august. Primele vor fi săriturile, urmate de paralele, bârnă şi sol. Ţara noastră va fi prezentă în prima subdiviziune, alături de China şi de alte două echipe mixte.

Stejarii vor debuta cu Spania la CEN
Reprezentativa de rugbi a României şi-a aflat programul din Cupa Europeană a Naţiunilor, „stejarii“ urmând să debuteze pe 7 februarie, la Madrid, contra Spaniei. Competiţia care va începe în toamna anului viitor este cu atât mai importantă cu cât primele două clasate vor obţine dreptul de a participa la Cupa Mondială din 2011, în timp ce a treia va disputa un meci de baraj. Programul meciurilor tur este: 7 februarie 2009, Spania – România (Madrid); 14 februarie 2009, Germania – România (Heildelberg); 28 februarie 2009, România – Rusia (Bucureşti); 14 martie 2009, Georgia – România (Tbilisi); 21 martie 2009, România – Portugalia (Bucureşti).

FIA a anunţat calendarul Formulei 1 pentru 2009
În cadrul unei şedinţe care a avut loc miercuri seară la Paris, Federaţia Internaţională de Automobilism a stabilit calendarul competiţional provizoriu pentru sezonul 2009 al Formulei 1, elementul de noutate fiind reprezentat de introducerea Grand Prix-ului de la Abu Dhabi. Conform tradiţiei ultimilor ani, sezonul va debuta la Antipozi cu Marele Premiu al Australiei de la Melbourne şi se va încheia în Emiratele Arabe Unite, calendarul având 19 curse. Calendarul provizoriu pentru viitorul sezon din „Marele Circ“: 29 martie – Australia, 5 aprilie – Malaiezia, 19 aprilie – Bahrain, 10 mai – Spania, 24 mai – Monaco, 7 iunie – Canada, 21 iunie – Marea Britanie, 28 iunie – Franţa, 12 iulie – Germania, 26 iulie – Ungaria, 9 august – Turcia, 23 august – Europa (Valencia), 6 septembrie – Italia, 13 septembrie – Belgia, 27 septembrie – Singapore, 11 octombrie – Japonia, 18 octombrie – China, 1 noiembrie – Brazilia, 15 noiembrie – Abu Dhabi.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version