Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Colanul de Aur pentru Gabi Szabo
La sediul Federaţiei Române de Atletism (FRA) va avea loc, mâine, de la ora 12.00, o festivitate, în cadrul căreia fosta mare atletă Gabriela Szabo va primi Colanul de Aur, distincţie oferită de Comitetul Olimpic Sportiv Român. Gabriela Szabo, în prezent vicepreşedintă a FRA, a fost o atletă cu un palmares impresionant. A fost medaliată cu aur la Jocurile Olimpice din 2000, proba de 5.000 m, şi cu bronz, respectiv argint, la proba de 1.500 m, la Jocurile Olimpice din 1996 şi 2000. A fost, de asemenea, de trei ori campioană mondială. A avut un singur antrenor, pe Zsolt Gyongyossy, cu care s-a şi căsătorit. În mai 2005 şi-a anunţat retragerea din sportul profesionist.

Achim, cu naţionala la Târgu Mureş
Tehnicianul prim-divizionarei de baschet masculin BC Râmnicu Vâlcea, Cristi Achim, s-a întors şi pe banca tehnică a echipei naţionale U20. Din acest an, FR de Baschet a refăcut cuplul de antrenori din 2006, cu Ioan Constantin – principal şi Cristi Achim – secund. În prezent, echipa de tineret a României este la Târgu Mureş, unde va participa la un miniturneu internaţional amical, la care vor mai lua parte şi reprezentativele Bulgariei (Divizia A europeană), Irlandei şi Macedoniei (divizionare B). „Pentru noi este un turneu foarte important în vederea pregătirii echipei pentru Campionatul European din august, unde avem ca obiectiv promovarea în prima grupă valorică“, a spus Cristi Achim. Campionatul European – Divizia B va avea loc în perioada 1-10 august, la Târgu Mureş, România fiind repartizată în Grupa D, alături de Olanda, Polonia şi Ungaria.

Halep şi Ivan, în optimi la Kristienhamn
Tenismenele române Simona Halep (16 ani, 493 WTA) şi Ioana Ivan (17 ani, 762 WTA), ambele venite din calificări, au acces în optimile de finală ale turneului de la Kristienhamn, dotat cu premii totale de 25.000 de dolari, după ce au eliminat doi capi de serie. Halep a bătut-o pe Ksenia Pervak (Rusia), a patra favorită, scor 6-3, 6-3, în timp ce Ivan a trimis acasă tot o rusoaică, Arina Rodionova, a şaptea favorită, de care a dispus în trei seturi, scor 4-6, 6-1, 6-3. Simona Halep urmează să o întâlnească în optimi pe Klaudia Boczova, din Slovacia (554 WTA), iar Ioana Ivan, pe bulgăroaica Dia Evtimova (296 WTA). Cele două românce fac pereche în proba de dublu, reuşind să învingă în runda inaugurală, cu 6-1, 6-3, perechea Glushko / Majeric. Ele urmează să întâlnească în sferturile de finală perechea rusă Elena Chalova / Elizaveta Tochilovskaya.

Pleşa, încă un sezon în Liga Naţională
Vâlceanul Toma Pleşa va mai putea activa un sezon în Liga Naţională de handbal, chiar dacă a împlinit vârsta maximă permisă de regulament. Derogarea a fost făcută de Adunarea Generală a Federaţiei Române de Handbal numai în cazul arbitrilor internaţionali, alături de vâlcean beneficiind de „dezlegare“ şi bucureşteanul Viorel Dobre. Vestea bună este că alt cuplu de „fluieraşi“ vâlceni, Mihai Pârvu – Alin Stamatoiu, va face parte de pe lista arbitrilor tineri EHF şi ei vor putea primi delegări la meciurile internaţionale în perioada următoare. Ieri s-a aprobat şi lista arbitrilor internaţionali propusă de Comisia Centrală de Arbitri: IHF – Dinu / Din, Ştarc / Ştefan, EHF – Cârligeanu / Bejinariu, Pavel / State, Harabagiu / Stănescu şi Duţă / Florescu, arbitri candidaţi EHF – Manea / Iliescu, Marta / Hendrea şi Pop / Mocany. Adunarea Generală a mai decis ca formaţiile feminine să poată înscrie pe foaia de joc numai trei handbaliste extracomunitare.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version