6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEcclestone linişteşte apele

Ecclestone linişteşte apele

Deţinătorul drepturilor comerciale ale Formulei 1, miliardarul Bernie Ecclestone, a afirmat că nu jucat nici un „rol“ în publicarea scandalului sexual în care a fost implicat preşedintele Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA), Max Mosley.
„Nu am nici cea mai mică legătură cu ceea ce s-a întâmplat. În al doilea rând, nu este stilul meu să fac aşa ceva, nu îmi place să operez într-un asemenea fel. În al treilea rând, sub nici o formă nu vreau să-l distrug pe Max. Sugestiile că vreau să fac aşa ceva sunt nişte prostii“, a spus Ecclestone, care este prieten cu Max Mosley de peste 40 de ani.
„Nu are nici o legătură cu mine, cred că glumiţi“, a afirmat, la rândul său, şeful Formulei 1. Comentariile lui vin după ce presa a scris că a autorizat la MP de la Magny-Cours o acţiune de discreditare a lui Mosley, iar obiectivul acesteia este îndepărtarea lui din funcţia de preşedinte al FIA, pentru că există o concurenţă între Federaţie şi compania care controlează veniturile din Formula 1.

Şedinţă importantă în Franţa

Astăzi, la Paris, va avea loc o întâlnire a Consiliului FIA, iar Mosley va recomanda ca FIA să nu mai negocieze cu Ecclestone până când nu modifică modul în care sunt împărţite profiturile. Această modificare ar aduce o serie de pierderi companiei lui Ecclestone, iar mai mulţi bani ar ajunge echipelor din Formula 1. Deţinătorul drepturilor, Bernie Ecclestone, a explicat că Mosley şi FIA nu au nici un drept să intervină în partea comercială a sportului şi consideră că reprezentanţii Comisiei Europene vor lua o decizie dacă FIA va face presiuni. „Sunt sigur că, dacă acest lucru se va întâmpla, Comisia Europeană se va implica. Înţelegerea semnată prevede că FIA face regulile în sport, iar Formula One Management (compania lui Ecclestone – n.r.) este deţinătoarea drepturilor comerciale. Banii nu îi aparţin lui Max“, a spus Ecclestone.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS