Acasă Sport Stoner, primul la Donington

Stoner, primul la Donington

Campionul mondial en-titre al clasei MotoGP, Casey Stoner, s-a impus în MP al Marii Britanii de la „Donington Park“, trecându-şi în palmares a doua victorie stagională, după cea reuşită la Losail în debutul sezonului. Pe locul doi a terminat italianul Valentino Rossi, la 5,7 secunde, iar pe trei, ibericul Dani Pedrosa, la 8,3 secunde. În urma acestei etape a opta, Valentino Rossi a rămas lider în ierarhia generală cu 162 de puncte, fiind urmat de Dani Pedrosa (151) şi Casey Stoner (117). Yamaha continuă să deţină şefia la constructori în faţa celor de la Honda, scorul între cei doi constructori japonezi fiind de 180 la 151 de puncte, iar Ducati este pe trei.
Întrecerea clasei 250 cc a fost câştigată de finlandezul Mika Kallio, pilotul echipei de uzină KTM fiind mai rapid cu trei zecimi de secunde faţă de italianul Marco Simoncelli (Gilera) şi cu 1,2 secunde faţă de spaniolul Alvaro Bautista (Aprilia). Succesul din Marea Britanie i-a consolidat lui Kallio prima poziţie la general, acumulând 131 de puncte, la opt distanţă faţă de principalul urmăritor, Marco Simoncelli.
La 125 cc, britanicul Scott Redding (15 ani) şi-a trecut în cont prima victorie din carieră, pilotul echipei Blusens Aprilia Junior fiind urmat de francezul Mike Di Meglio, care şi-a consolidat prima poziţie la general, cu 23 de puncte în faţa italianului Simone Corsi.
Singurul pilot român din această competiţie, Robert Mureşan, a realizat o cursă în ritmul său obişnuit, terminând pe locul 24, la un tur în spatele învingătorului, după ce în urmă cu un sezon se clasa pe un excelent loc 16, rămas de atunci etalon pentru arădean în Motomondialul de Viteză. Pe o motocicletă Aprilia pusă la punct de echipa Grizzly Gas Kiefer, Mureşan pornise în cursa de 125 cc de pe locul 31 al grilei compuse din 38 de concurenţi.
Campionatul Mondial de Motociclism programează etapa următoare la sfârşitul acestei săptămâni, când TT-ul de la Assen va găzdui Marele Premiu al Olandei.

De copil i-a plăcut sportul, iar jocurile preferate sunt baschetul şi fotbalul, pe care le-a practicat cu o mică „tentă” de performanță. Este o persoană spontană care doreşte să înveţe în permanență lucruri noi.
Exit mobile version