Acasă Sport Massa, victorie în Franţa

Massa, victorie în Franţa

Ferrari a obţinut în Hexagon cea de-a treia victorie din acest sezon şi, totodată, a doua cu pilotul brazilian pe prima treaptă a podiumului.

Brazilianul Felipe Massa şi-a trecut în cont Marele Premiu al Franţei, a opta etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, desfăşurat pe circuitul de la „Magny-Cours“. Masa a terminat cursa după 1 h 31 m 50,245 s, fiind urmat pe podium de coechipierul său de la Ferrari, Kimi Raikkonen, la 17,984 s, şi de Jarno Trulli (Toyota), la 28,250 s. Clasamentul a fost completat, în ordine, de următorii piloţi: H. Kovalainen (McLaren), R. Kubica (BMW), M. Webber (Red Bull-Renault), N. Piquet Jr. (Renault), F. Alonso (Renault), D. Coulthard, L. Hamilton, (McLaren), T. Glock (Toyota), S. Vettel (Toro Rosso), N. Heidfeld (BMW), R. Barrichello (Honda), K. Nakajima (Toyota), N. Rosberg (Toyota), S. Bourdais (Toro Rosso), G. Fisichella (Force India), A. Sutil (Force India).
Cursa de la „Magny-Cours“ a fost liniştită, fără incidente majore, britanicul Jenson Button de la Honda fiind singurul pilot care a abandonat. În urma acestei runde, Felipe Massa a preluat pentru prima dată în carieră şefia clasamentului general, cu 48 de puncte, brazilianul fiind urmat de Robert Kubica (46) şi Kimi Raikkonen (43). În clasamentul constructorilor continuă să conducă Ferrari, cu 91 de puncte, „Căluţul cabrat“ fiind urmat de BMW Sauber (74) şi McLaren-Mercedes (58).
Următorul Grand Prix, cel al Marii Britanii, va avea loc pe 6 iulie, pe circuitul de la Silverstone.

„Obiectivul meu ste titlul“

La sfârşitul cursei din Franţa, Felipe Massa a recunoscut că n-ar fi câştigat dacă Raikkonen n-ar fi avut probleme tehnice. „O cursă grozavă, un rezultat fantastic! Am obţinut victoria deoarece Kimi a avut o problemă cu maşina sa, căci la ritmul în care mergea mi-ar fi fost greu să-l bat pe pistă. Sunt lider la general şi acest lucru îmi oferă un sentiment plăcut, dar sunt conştient că nu înseamnă nimic. Obiectivul meu este titlul, iar pentru a-l îndeplini mai avem mult de muncit“, a spus Massa, care a reuşit cea de-a opta victorie din carieră, ridicând numărul succeselor scuderiei la 206 în cele 766 de Mari Premii, 17 dintre ele pe acest circuit.
La rândul său, Kimi Raikkonen s-a arătat dezamăgit de locul secund ocupat în Franţa, însă a afirmat că mai sunt destule curse în care să se revanşeze. „Sunt puţin dezamăgit, căci speram la victorie. Din păcate, ţeava de evacuare din dreapta s-a rupt chiar înainte de jumătatea cursei şi motorul a pierdut mult din putere, mai ales pe linia dreaptă după virajele lente. Spre sfârşitul cursei puteam să şi abandonez. Astfel de lucruri se pot întâmpla în motorsport şi trebuie să încerc să privesc partea plină a paharului: opt puncte sunt bune şi o dublă reprezintă un rezultat minunat pentru echipă. Să vedem ce pot face în următoarea parte a sezonului“, a afirmat Raikkonen.
Pilotul Jarno Trulli a spus că acest loc trei ocupat la „Magny-Cours“ poate fi considerat un rezultat excelent pentru el şi pentru Toyota. „Un rezultat minunat şi un weekend grozav pentru întreaga echipă! A fost o cursă minunată, grea şi dură! Am avut un ritm bun, chiar dacă am fost nevoiţi să luptăm cu câteva maşini mai rapide decât a noastră“, a explicat Trulli.

De copil i-a plăcut sportul, iar jocurile preferate sunt baschetul şi fotbalul, pe care le-a practicat cu o mică „tentă” de performanță. Este o persoană spontană care doreşte să înveţe în permanență lucruri noi.
Exit mobile version