Acasă Sport Şarapova vrea trofeul la Wimbledon

Şarapova vrea trofeul la Wimbledon

Programat să debuteze astăzi, celebrul turneu londonez reprezintă cea mai mare provocare pentru iubitorii şi practicanţii „sportului alb“.

Turneul de la Wimbledon, dotat cu premii totale în valoare de 15.077.787 de euro, va debuta astăzi, principalii favoriţi visând la câştigarea trofeului. Este şi cazul tenismanei Maria Şarapova, rusoaica declarând că iubeşte tradiţia de la Wimbledon şi că îşi doreşte să repete parcursul din 2004, când avea 17 ani şi s-a impus în finala competiţiei engleze în faţa americancei Serena Williams.
„Simt că a trecut foarte mult timp de atunci. Vreau să retrăiesc acel moment. Este aşa o emoţie când câştigi! În 2004, totul a venit neaşteptat şi sper că voi ridica din nou trofeul la Wimbledon deasupra capului“, a afirmat rusoaica. „Acela a fost primul meu turneu de Mare Şlem. Din timpul junioratului am fost o mare fană a acestei competiţii. Iubesc tradiţia de aici! Nu pot spune ce simţi în momentul în care câştigi pe neaşteptate. Cred că eram pregătită fizic şi psihic să cuceresc un turneu de Mare Şlem“, a punctat Maria Şarapova, care ocupă locul trei în clasamentul WTA şi a cucerit trei titluri de Mare Şlem în cariera sa, Wimbledon (2004), US Open (2006) şi Australian Open (2008).

Djokovic îl apreciază pe Nadal

Tenismanul sârb Novak Djokovic, cap de serie numărul 3 la Wimbledon, a spus că spaniolul Rafael Nadal a demonstrat la turneul de la Queens, pe care l-a câştigat, că poate juca bine şi pe iarbă, nu numai pe zgură. Chiar dacă ibericul este considerat de specialişti mai slab decât liderul ATP, Roger Federer, când vine vorba de turneele pe iarbă, cum este şi cel de la Wimbledon, Djokovic consideră că Nadal este capabil să-l învingă pe elveţian.
„Nadal joacă din ce în ce mai bine pe iarbă. S-a văzut foarte bine la turneul de la Queens. Toată lumea ne vede pe noi doi ca fiind principalele ameninţări ale lui Federer, în lupta sa de a-şi apăra primul loc în ATP. Roger Federer continuă să fie numărul 1 şi să aibă rezultate foarte bune, chiar dacă nu sunt la fel ca acum cinci ani, când domina totul. Această dominare îl afectează mental, pentru că joacă sub presiune acum“, a spus tenismanul sârb. „Eu îmi fixez obiective mici, pentru că vreau să fiu conştient de jocul meu“, a mărturisit Djokovic, care îl va întâlni în manşa inaugurală pe germanul Michael Berrer.

De copil i-a plăcut sportul, iar jocurile preferate sunt baschetul şi fotbalul, pe care le-a practicat cu o mică „tentă” de performanță. Este o persoană spontană care doreşte să înveţe în permanență lucruri noi.
Exit mobile version