10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSpania şi Italia se duelează pentru semifinale

Spania şi Italia se duelează pentru semifinale

Spania – Italia
Stadion „Ernst Happel“, Viena, mâine, ora 21.45.
Formaţii probabile:
Spania: Casillas – S. Ramos, Puyol, Marchena, Capdevila – Senna, Iniesta, Xavi, Silva – D. Villa, Torres. Antrenor: Luis Aragones.
Italia: Buffon – Zambrotta, Panucci, Chiellini, Grosso – Ambrosini, De Rossi, Gattuso – Perrotta – Toni, Cassano. Antrenor: Roberto Donadoni.
Vor arbitra: Herbert Fandel – Carsten Kadach, Volker Wezel (toţi din Germania).

În sfertul de mâine, de pe arena „Ernst Happel“ din Viena, putea juca România, însă tricolorii au evoluat foarte slab în meciul decisiv cu Olanda, ratând accesul în antepenultima fază a turneului final. S-a calificat în schimb Italia, trupa lui Donadoni urmând să lupte pentru un loc în semifinale cu reprezentativa Spaniei.
Roberto Donadoni nu-l va putea utiliza împortiva ibericilor pe fundaşul central Andrea Barzagli, care a suferit o accidentare gravă la genunchi. Fotbalistul s-a accidentat la un antrenament şi este posibil să fie supus unei intervenţii chirurgicale. Pentru Donadoni, mai gravă este absenţa mijlocaşului Andrea Pirlo, care este suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene.
Experimentatul selecţioner al Spaniei, Luis Aragones, ştie că va avea meci greu cu „Squadra azzurra“, o echipă capabilă să învingă şi atunci când joacă prost.
„Trebuie să uităm meciurile din faza grupelor şi să ne concentrăm pentru partida cu Italia din sferturile de finală. Va fi un joc dificil şi va trebui să dăm 110% pe teren. Cred că echipa este pregătită pentru acest meci, pentru că a căpătat multă experienţă“, a opinat Aragones, care a fost completat de mijlocaşul Xabi Alonso: „Meciul cu Italia va fi momentul adevărului pentru noi“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS