10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBatavii dau examen cu Rusia

Batavii dau examen cu Rusia

Olanda – Rusia
Stadion „St. Jakob – Park“, Basel, astăzi, ora 21.45
Formaţii probabile:
Olanda: Van der Sar – Ooijer, Heitinga, Mathijsen, Van Bronckhorst – De Zeeuw, Engelaar – Sneijder, Van der Vaart, Robben – Van Nistelrooy. Antrenor: Marco van Basten.
Rusia: Malafeev – V. Berezuţki, Ignaşevici, A. Bereyuţki, Aniukov – Zirkov, Zirianov, Semaşov, Bistrov – Arshavin, Pavliucenko. Antrenor: Guus Hiddink.
Vor arbitra: Lubos Michel – Roman Slysko, Martin Balko (toţi din Slovacia).

Olanda a devenit pentru mulţi favorită la câştigarea Campionatului European. În această seară, ea va da  piept cu imprevizibila naţională a Rusiei, miza fiind un loc în semifinale. Echipa lui Van Basten a impresionat în faza grupelor. Mai întâi, „portocala mecanică“ a zdrobit Italia cu un categoric 3-0, iar în a doua partidă a depăşit la fel de clar Franţa, cu 4-1. În cea de a treia partidă a grupei, Olanda a demonstrat că are şi rezerve valoroase, învingând România cu 2-0.
Echipa pregătită de olandezul Guus Hiddink, Rusia, a avut un debut catastrofal, 1-4 cu Spania, şi puţini îi mai dădeau şanse de calificare. Dar esticii şi-au revenit cu Grecia (1-0) şi au arătat că formează totuşi o echipă redutabilă în partida cu Suedia, pe care şi-au adjudecat-o cu 2-0.
Selecţionerul Olandei, Van Basten, a avut cuvinte de laudă la adresa adversarei şi a omologului său, Hiddink. „Sincer, m-am bucurat pentru Guus. După un debut mai greu pentru ei, ruşii au arătat un fotbal frumos. Este o echipă ofensivă cu jucători de atac valoroşi. Cred, totuşi, că ne vom califica“, a spus Van Basten. În 1988, acesta a învins ca jucător naţionala URSS-ului în finala CE (2-0), Van Basten înscriind atunci un gol fabulos.
Hiddink susţine că elevii săi nu vor mai repeta greşelile din primul meci. „Cu Spania am făcut greşeli fatale. Ne-am revenit, iar cu Olanda vreau să văd atitudinea şi concentrarea din meciurile pe care le-am câştigat. Ne va trebui însă ceva în plus, pentru că Olanda este una dintre cele mai valoroase din lume“, a spus Hiddink, care a pregătit Olanda între 1994 şi 1998.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS