Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Medalii multe pentru Bushi-LPS
Karateka de la Bushi-LPS „Petrache Trişcu“ din Craiova au participat recent la Cupa României, competiţie găzduită la Reghin. Tinerii sportivi pregătiţi de Geri Mitroi şi Ionel Totâlcă au avut evoluţii remarcabile, urcând pe podium de 30 de ori. Cele mai importante medalii, de aur, au fost obţinute la kata: Mihai Teiuşanu (14-15 ani, 45 kg), Robert Păunescu (11-12 ani), Anisia Iova (12-13 ani, 35 kg), Adnana Popa (14-15 ani, 55 kg); kumite: Gabriel Iordache (10-11 ani, 40 kg), Vladimir Clincea (12-13 ani, 40 kg), Adnana Popa (14-15 ani, 55 kg); kata echipe: categoria 10 ani, feminin (Cristina Popescu, Andreea Stoian, Alexandra Păianu), categoria 10-13 ani, feminin (Bianca Marinescu, Anisia Iova, Lavinia Păianu), categoria 14-17 ani, masculin (Ionuţ Mitrică, Alexandru Ghilă, Mihai Teiuţanu), categoria 10-13 ani, masculin (Vladimir Clincea, Adrian Toma, Marius Florescu). „Aceste rezultate confirmă ascensiunea elevilor noştri. A fost o competiţie dificilă, la care au participat 200 de sportivi de la 15 cluburi din ţară. Cel mai mult ne încântă rezultatele de la kata echipe. Acolo ne-am demonstrat valoarea. Sper ca în continuare să avem rezultate la fel de bune“, a spus ieri antrenorul Geri Mitroi.

Tadici merge la Olimpiadă
Ieri, la „Casa Universitarilor“ din Capitală a avut loc şedinţa Consiliului de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal, care a avut ca prim punct pe ordinea de zi analizarea situaţiei celor doi tehnicieni ai naţionalei feminine, Gheorghe Tadici şi Dumitru Muşi. La şedinţă nu a participat preşedintele chimist, Ioan Gavrilescu, aflat în concediu, dar acesta a discutat cu preşedintele Cristian Gaţu, căruia i-a explicat că demiterea lui Tadici de la Oltchim nu a avut legătură cu eventualele presiuni făcute de handbaliste. În aceste condiţii, „federalii“ au decis ca fostul tehnician al campioanei României să continue la cârma naţionalei cel puţin până după JO din China. Tricolorele şi-au aflat şi programul din prima fază a grupelor de la Beijing, România urmând să joace, în ordine, contra Kazahstanului (9 august), Chinei (11 august), Franţei (13 august), Angolei (15 august) şi Norvegiei (17 august). România are ca obiectiv cucerirea unei medalii olimpice, caz în care Gheorghe Tadici va rămâne selecţioner şi pentru CE din Macedonia, programat în luna decembrie a acestui an. Potrivit unor surse din cadrul Clubului Sportiv Oltchim, interul Narcisa Lecuşanu s-a decis să continue cel puţin pentru încă un sezon la gruparea chimistă. „Daneza“ a luat decizia după demiterea tehnicianului Gheorghe Tadici şi urmează să semneze în zilele următoare un nou contract cu campioana României.

Handbaliştii români, în urna a patra
Proaspăt calificată la CM din Croaţia 2009, naţionala masculină de handbal a României se va afla în urna a patra la tragerea la sorţi a grupelor turneului final, conform deciziei luate de Federaţia Internaţională de Handbal. Patru echipe sunt încă necunoscute, trei formaţii care se vor califica în urma turneului Panamerican (24-28 iunie 2008), în vreme ce a patra echipă va fi stabilită de Federaţia Europeană de Handbal, dintre Ungaria şi Bosnia-Herţegovina, meciul retur de calificare dintre cele două echipe fiind întrerupt. Tragerea la sorţi va avea loc sâmbătă, la Zagreb. Iată componenţa urnelor valorice: urna 1: Germania, Danemarca, Croaţia, Franţa; urna 2: Suedia, Norvegia, Polonia, Ungaria/Bosnia-Herţegovina; urna 3: Spania, Slovacia, Egipt, Macedonia; urna 4: România, Rusia, Coreea de Sud, echipă Panamericană; urna 5: Serbia, Tunisia, Kuweit, echipă Panamericană; urna 6: Algeria, echipă Panamericană, Arabia Saudită, Australia.

Gontineac, mantaua de vreme rea
Staff-ul tehnic al echipei de rugbi a României a hotărât convocarea veteranului Romeo Gontineac pentru partida decisivă de la IRB Nations Cup, contra Africii de Sud, după accidentările suferite de Ciprian Caplescu şi Valentin Ursache în meciul cu Rusia, scor 13-12. „Vreau ca acest joc, cu Africa de Sud, să fie meciul meu de retragere, pe iarba de acasă, după ce am jucat 13 ani pentru România. Am emoţii, mai ales că şi miza este importantă pentru noi. Am văzut la primele două partide o echipă cu calităţi, care ştie să câştige, şi sunt convins că vom învinge. Trebuie să luăm trofeul pentru publicul minunat din România“, a spus Gontineac, care a jucat ultima oară pentru „stejari“ în partida cu Noua Zeelandă, la ediţia din 2007 a Cupei Mondiale, iar în prezent este legitimat la echipa franceză de liga a doua Aurillac. Gontineac este fostul căpitan al naţionalei, a evoluat în 75 de partide pentru reprezentativa României, la doar două selecţii de recordul absolut, deţinut de Adrian Lungu. Al doilea jucător convocat pentru finala turneului IRB Nations Cup este Valentin Ivan, de 19 ani, care evoluează la campioana României, Dinamo Bucureşti. România va întâlni Afirca de Sud la IRB Nations Cup 2008 mâine, de la ora 20.00, pe stadionul „Arcul de Triumf“. După două zile de concurs, ambele formaţii au acumulat două victorii în competiţie, câştigătoarea din meciul direct urmând să intre în posesia trofeului.

Cruciat, la un pas de tabloul principal
Tenismanul român Adrian Cruciat, de 25 de ani, locul 148 ATP, este foarte aproape de tabloul principal al turneului de la Wimbledon, după cele două tururi câştigate în faza calificărilor. În primul tur, timişoreanul a dispus cu 6-1, 2-1 de Gabriel Trujillo-Soler, iar în actul secund l-a învins cu 6-2, 7-5 pe austriacul Martin Slanar. Cruciat, care este foarte aproape de o premieră, aceea de a ajunge pe tabloul principal al unei competiţii de Mare Şlem, se va lupta cu jucătorul german Philipp Petzschner, numărul 118 ATP. În calificările feminine, România a rămas fără nici o reprezentantă după primul tur, Agnes Szatmari şi Anda Perianu fiind eliminate. Szatmari a fost bătută de Kirsten Flipkens, scor 2-6, 3-6, în timp ce Perianu a cedat în faţa slovacei Magdalena Rybarikova, scor 4-6, 2-6.

Hărădău, mulţumit de pepinieră
Preşedintele interimar al FR de Tenis, Dumitru Hărădău, a afirmat că în ţara noastră există tineri care au mari perspective pentru sportul de performanţă, exemplificând cu recenta finală românească de la Roland Garros, din competiţia junioarelor. „La masculin, Ciprian Porumb este o speranţă, multe lucruri se aşteaptă şi de la Marius Copil sau Alexandru Luncanu. În general, la masculin sunt mai puţine perspective pentru jucători, care să poată face faţă în viitoarele meciuri de Cupa Davis“, a spus Hărădău.  Întrebat ce perspective sunt, mai ales la masculin, în condiţiile în care baza de selecţie se restrânge, iar costurile cursurilor de iniţiere pentru copii sunt ridicate, Hărădău a explicat că trebuie identificate noi surse financiare pentru federaţia de specialitate. Hărădău a precizat că în România este o minune faptul că există 30 de turnee futures, pentru tinerii care pot să adune puncte în clasamentele ATP şi WTA, fără a călători în alte state.

FIVB a luat noi decizii

Federaţia Internaţională de Volei (FIVB) a anunţat noi reguli în ceea ce priveşte prezenţa loturilor de jucători şi jucătoare la competiţiile oficiale, cele mai importante fiind creşterea numărului de sportivi de la 12 la 14, şi posibilitatea înscrierii pe foaia de meci a doi libero.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version