10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLusitanii înfruntă Germania

Lusitanii înfruntă Germania

Portugalia – Germania
Stadion „St.Jakob – Park“
, Basel, astăzi, ora 21.45.
Formaţii probabile:
Portugalia:
Quim – Bosingwa, Carvalho, Pepe, Ferreira – Petit, Deco, Moutinho – Quaresma, Almeida, Ronaldo. Antrenor: Felipe Scolari.
Germania: Lehmann – Lahm, Metzelder, Mertesacker, Friedrich – Schweinsteiger, Ballak, Frings, Trochowski – Podolski, Klose. Antrenor: Joachim Leow.

Pe arena „St. Jakob-Park“ din Basel va avea loc în această seară primul sfert de finală de la Euro 2008. Faţă în faţă se vor afla Portugalia, ocupanta primului loc în Grupa A, din care au mai făcut parte Elveţia, Cehia şi Turcia, şi Germania, care a obţinut locul secund în Grupa B, una câştigată de Croaţia şi în care au mai jucat Austria şi Polonia.
Lusitanii lui Felipe Scolari au impresionat încă din primul meci, când au depăşit Turcia mai clar decât a arătat-o scorul scris pe tabelă, 2-0. A urmat partida cu Cehia, în care Cristiano Ronaldo şi compania au primit primul gol, dar au demonstrat din nou că au o forţă ofensivă de invidiat. Ultimul meci din grupă, cel cu Elveţia (0-2), a fost, practic, o şansă pentru rezervele Portugaliei de a se dezmorţi şi de a-i demonstra lui Scolari că se poate baza pe ele.
Evoluţia Germaniei până în sferturi a fost oscilantă. „Panzerele“ au început cu o victorie convingătoare cu Polonia (2-0), jucătorul care a strălucit fiind Podolski. Croaţia a făcut apoi din Germania o echipă mică, în al doilea meci al Grupei B, formaţia lui Leow pierzând cu 2-1. În ultimul meci cu vecinii austrieci, nemţii nu aveau cum să piardă şi s-au impus cu 1-0 prin „bomba“ lui Ballack.

Germanii, prudenţi, dar optimişti

Prin vocea antrenorului lor, Joachim Loew, germanii s-au declarat prudenţi înaintea confruntării cu Portugalia, dar îşi păstrează totuşi doza de optimism care-i caracterizează. „În ultimele meciuri nu am demonstrat adevărata noastră valoare. Contra Croaţiei am jucat prost, iar la partida cu Austria am fost sub presiune. Portughezii vor ataca mai mult decât Croaţia şi Austria, iar acest lucru ne convine. Şi alt lucru care ne convine este că, pentru prima dată la turneu, nu suntem consideraţi favoriţi. Portugalia nu-l are numai pe Cristiano Ronaldo, despre care vorbeşte toată lumea. Are mulţi jucători de clasă, cum ar fi Deco, foarte greu de marcat la mijlocul terenului. Cred că avem şanse bune de calificare, dar trebuie totuşi să fim prudenţi pentru că acum toate meciurile sunt în sistem eliminatoriu“, a declarat Loew. Tehnicianul german nu va sta pe bancă la partida cu Portugalia, fiind trimis în tribune la meciul precedent, după ce s-a certat cu selecţionerul Elveţiei.
Cristiano Ronaldo, vedeta Portugaliei, s-a arătat şi el încrezător în şansele echipei sale de a ajunge în semifinale.
„Nu vreau să fiu fals şi recunosc că am fost avantajaţi faţă de germani, pentru că am avut mai mult timp la dispoziţie să ne odihnim. Oricum, acest meci este foarte dificil, chiar dacă noi formăm o echipă puternică, de care se teme toată lumea. Meciul cu Germania este totuşi primul obstacol mai greu de trecut pentru noi la Euro 2008“, a spus Ronaldo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS