13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Italia a înviat

Franţa – Italia 0-2
Stadion „Letzigrund“
, Zürich, spectatori: 30.000.
Au marcat: Pirlo ’25-penalti, De Rossi ’62.
Franţa: Coupet – Clerc, Gallas, Abidal, Evra – Govou (Anelka ’66), Toulalan, Makelele, Ribery (Nasri ’10; Boumsong ’26) – Benzema, Henry. Antrenor: Raymond Domenech.
Italia: Buffon – Zambrotta, Panucci, Chiellini, Grosso – Pirlo (Ambrosini ’55), De Rossi, Gattuso (Aquillani ’82), Perrotta (Camoranesi ’64) – Toni, Cassano. Antrenor: Roberto Donadoni.
Cartonaşe galbene: Evra, Govou, Boumsong, Henry / Pirlo, Chiellini, Gattuso.
Cartonaş roşu: Abidal ’24.
Au arbitrat: Lubos Michel – Roman Slysko, Martin Balko (toţi din Slovacia).

După 0-3 cu Olanda şi 1-1 cu România, „Squadra azzurra“ a reuşit să învingă marţi seară naţionala Franţei, cu 2-0, campioana mondială en-titre calificându-se astfel în sferturile de finală ale Euro 2008. 

„Squadra azzurra“ a învins marţi seară, pe arena „Letzigrund“ din Zürich, cu 2-0, naţionala Franţei, în ultima rundă a Grupei C, reuşind astfel să se califice în sferturile de finală de pe locul al doilea, cu patru puncte acumulate.
Meciul a început foarte prost pentru „cocoşii galici“, care l-au pierdut pe cel mai valoros jucător al lor, Franck Ribery, acesta fiind înlocuit în minutul 10, după ce a suferit o accidentare gravă în urma unui duel cu Zambrotta. Mijlocaşul lui Bayern a fost scos de pe teren pe targă. În minutul 24, Abidal l-a faultat în careu, din postura de ultim apărător, pe Toni şi a fost eliminat, penaltiul acordat fiind transformat de Pirlo. După acest gol, Nasri, care intrase pe teren în locul accidentatului Ribery, a fost scos de pe teren, fiind înlocuit cu Boumsong. Italienii au „închis“ meciul în minutul 62, când De Rossi a şutat puternic din lovitură liberă de la 30 de metri, balonul deviat de Henry, care era în zid, păcălindu-l pe portarul Coupet şi oprindu-se în plasă.
Graţie acestei victorii, Italia s-a calificat în antepenultimul act al Euro 2008, urmând să întâlnească naţionala Spaniei, pe 22 iunie, la Viena.

Italia ţinteşte semifinalele

La conferinţa de presă susţinută la finalul partidei de la Zürich, tehnicianul „Squadrei azzurra“, Roberto Donadoni, şi-a felicitat elevii pentru victorie, spunând că forma echipei sale este în creştere.
„Este o mare bucurie pentru întreaga echipă. Am reuşit să ne revenim după meciurile mai slabe şi vreau să le mulţumesc jucătorilor, preşedintelui Federaţiei Italiene de Fotbal şi tuturor celor apropiaţi de echipă“, a spus Roberto Donadoni.
Tehnicianul naţionalei Italiei a dezvăluit că „Squadra azzurra“ ţinteşte calificarea în semifinalele competiţiei, deşi adversara din sferturi, reprezentativa Spaniei, este foarte valoroasă.
„O să fie un meci dificil cu Spania, dar nimic nu este uşor. Italia se va bate pentru calificare“, a spus Donadoni.
Selecţionerul Franţei, Raymond Domenech, a afirmat că este dezamăgit de eliminare, acuzându-l pe arbitrul Lubos Michel că a acordat prea uşor un penalti pentru Italia, la scorul de 0-0.
„Suntem dezamăgiţi după acest meci. A fost o seară catastrofală. Am pierdut un jucător ofensiv după zece minute, iar adversarii au avut un penalti acordat de un arbitru căruia îi lipsea complet discernământul. Nu a fost nici o agresiune, doar a vrut să le dea meciul italienilor“, a precizat tehnicianul „cocoşilor galici“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU