12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPolonia, ultima şansă

Polonia, ultima şansă

Polonia – Croaţia
Stadion „Wothersee“
, Klagenfurt, astăzi, ora 21.45.
Formaţii probabile:
Polonia:
Boruc – Wasilewski, Bak, Jop, Wawrzyniak – Zewlakow, Smolarek, Murawski, Krzynowek – Lewandowski, Zurawski. Antrenor: Leo Beenhakker.
Croaţia: Pletikosa – Corluka, R. Kovac, Simic, Simunic – Srna, Modric, N. Kovac, Kranjcar – Petric, Olic. Antrenor: Slaven Bilic.

Pe stadionul „Wothersee“ din Klagenfurt se vor afla în această seară faţă în faţă reprezentativele Croaţiei şi Poloniei, care se întâlnesc în cea de-a treia etapă a grupelor de la Euro 2008.
Prima dintre ele a obţinut deja biletele pentru sferturile de finală şi nu mai poate pierde nici primul loc. În schimb, Poloniei îi este necesară o victorie pentru a trece de grupe, dar acest lucru poate să nu fie de ajuns în cazul în care Germania învinge sau remizează în partida cu Austria.
Polonia se poate considera oarecum nedreptăţită, deoarece în precedenta partidă, cu Austria (1-1), gazdelor le-a fost acordat un penalti foarte uşor în ultimul minut de joc. Ulterior, arbitrul respectivei întâlniri, Howard Webb, a primit ameninţări cu moartea de la fanii polonezi. Chiar şi premierul Poloniei, Donald Tuck, a făcut o declaraţie şocantă: „Îmi venea să-l ucid pe arbitru“.
Înaintea partidei cu lidera Croaţia, Leo Beenhakker pare conştient că şansele echipei sale să se califice sunt minime: „Suntem în faţa unei misiuni aproape imposibile. Croaţia este o echipă fantastică. Eu chiar am spus înainte de începerea competiţiei că va face o figură frumoasă la Euro 2008. Slaven Bilic a format un grup extraordinar“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS