17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGrecia, eliminată

Grecia, eliminată

Grecia – Rusia 0-1
Stadion „Wals – Siezenheim“
, Salzburg, spectatori: 32.000.
A marcat: Zyryanov ’30.
Grecia: Nikopolidis – Seitaridis (Karagounis ’40), Dellas, Kyrgiakos, Torosidis – Katsouranis, Basinas, Pasatzoglou – Charisteas, Amanatidis (Giannakopoulos ’80) – Liberopoulos (Gekas ’61). Antrenor: Otto Rehhagel.
Rusia: Akinfeev – Anyukov, Kolodin, Ignaşevic, Zhirkov (Berezutski ’87) – Semak – Torbinski, Zyryanov, Semşov, Bilyaletdinov (Saenko ’70) – Pavlyucenko. Antrenor: Guus Hiddink.
Cartonaşe galbene: Karagounis, Liberopoulos / Saenko, Torbinski.
Au arbitrat: Roberto Rosetti – Alessandro Griselli, Paolo Calcagno (toţi din Italia).

Campioana Europei, Grecia, nu-şi va mai putea apăra titlul cucerit în urmă cu patru ani şi va părăsi Euro 2008 după faza grupelor. Elenii, conduşi de pe bancă de neamţul Otto Rehhagel, au pierdut cu 1-0 meciul cu Rusia, disputat la Salzburg, în Grupa D a competiţiei, şi au ratat orice şansă de a mai ajunge în sferturile de finală, neavând nici un punct după două partide. Singurul gol al întâlnirii de pe stadionul „Wals – Siezenheim“ a fost marcat de Zyryanov, în minutul 33. Acesta a profitat de o ieşire hazardată a portarului Antonis Nikopolidis, trimiţând în plasă de la şase metri mingea primită de la Diniyar Bilyaletdinov. Rusia a avut o prestaţie mai bună faţă de primul meci al ei la Euro 2008, pe care-l pierduse cu 1-4, în faţa Spaniei, şi rămâne în cărţi pentru calificarea în sferturi. Ruşii vor juca miercuri, cu Suedia, un fel de finală pentru locul al doilea în Grupa D. La sfârşitul partidei de la Salzburg, selecţionerul Greciei, Otto Rehhagel, a declarat că nu este supărat, deoarece ştia care sunt limitele echipei sale. „Nu sunt atât de dezamăgit, pentru că ştiam foarte bine unde ne situăm. Am încercat să creez puţină unitate ca să putem învinge Rusia. Am înfruntat de multe ori această selecţionată, aşa că ştiam foarte bine calităţile ei. Problema noastră cea mai mare este că marcăm puţine goluri, dar şi golul lor a semănat mai degrabă cu un autogol al lui Nikopolidis“, a spus Rehhagel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS