17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCador Rida, cel mai bun ciclist

Cador Rida, cel mai bun ciclist

Rutierul ungur Cador Rida de la echipa P-Nivo a câştigat sâmbătă cea de-a 45-a ediţie a Turului ciclist al României, rezultat care i-a adus un cec în valoare de 2.705 lei. Câştigătorul ultimei etape, desfăşurate pe traseul Brăila – Giurgeni – Hârşova – Constanţa, pe o distanţă de 175 de kilometri, a fost italianul Manolo Zanella, urmat de compatrioţii săi Alex Buttazzoni şi Giampolo Biolo. Iată tricourile Turului ciclist al României: Cador Rida – tricoul galben (liderul competiţiei); Dan Anghelache – tricoul albastru (cel mai bun român); Cador Rida – tricoul verde (cel mai bun căţărător); Manolo Zanella – tricoul roşu (cel mai bun sprinter); David D’Angelo – tricoul alb (combativitate). Echipa P-Nivo a fost declarată cea mai bună din Turul României.
Rutierul Dan Anghelache (Dinamo Secrom) a fost cel care a câştigat Turul României în 2007, după o pauză de şapte ani, în care nici un român nu se mai impusese în această competiţie.
Pe tot traseul ediţiei din 2008 au fost 20 de sprinturi şi 14 căţărări, au fost parcurşi 1.172 de kilometri şi s-a trecut prin 12 judeţe. Turul României s-a desfăşurat în perioada 7-14 iunie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS