27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportToţi pentru România!

Toţi pentru România!

Italia – România
Stadion „Letzigrund“
, Zürich, astăzi, ora 19.00.
Formaţii probabile:
Italia:
Buffon – Panucci, Barzagli, Chiellini, Zambrotta – Camoranesi, Pirlo, Gattuso, De Rossi – Del Piero, Toni. Antrenor: Roberto Donadoni.
România: Lobonţ – Contra, Goian, Tamaş, Raţ – Fl. Petre, Codrea, Rădoi, Chivu – Mutu, D. Niculae. Antrenor: Victor Piţurcă.
Vor arbitra: Tom Henning – Geir Age Holen, Jan Petter Randen (toţi din Norvegia).

Generaţia lui Mutu şi Chivu are şansa să scrie o pagină frumoasă din istoria fotbalului românesc. Piţurcă anunţă schimbări pentru meciul cu „azzurrii“. 

Stadionul „Letzigrund“ din Zürich va găzdui în această seară unul dintre cele mai importante meciuri ale naţionalei României din ultimul deceniu. În faţa tricolorilor va sta campioana mondială en-titre, Italia, care seamănă cu o fiară rănită după lecţia de fotbal pe care i-au predat-o olandezii în primul meci, pierdut cu 3-0. Tricolorii au un moral bun după remiza cu Franţa în meciul de debut (0-0), în timp ce în tabăra cealaltă domneşte o atmosferă tensionată, cauzată nu numai de eşecul istoric în faţa batavilor, ci şi de deciziile antrenorului Donadoni, care au înfuriat unii jucători.

Va juca Piţurcă mai ofensiv?

Chiar dacă România a smuls un punct vicecampioanei mondiale Franţa, nu au lipsit criticile la adresa lui Victor Piţurcă, pentru tactica ultradefensivă pe care a folosit-o. Printre cei nemulţumiţi s-a numărat şi Mutu, la care au ajuns foarte puţine mingi utile în prima partidă. În confruntarea cu „squadra azzurra“, Piţurcă ar putea opera câteva modificări în unsprezecele de start. Nicoliţă, maratonistul turneului final, chiar dacă a fost unul dintre cei mai activi jucători ai României la meciul cu Franţa, i-ar putea ceda locul lui Florentin Petre, un mijlocaş cu un ridicat apetit ofensiv, care poate destabiliza flancul stâng al apărării italiene. Altă schimbare care se preconizează este înlocuirea lui Cociş cu Paul Codrea, care evoluează de opt ani în Italia şi îi cunoaşte destul de bine pe jucătorii din Serie A. În ceea ce-l priveşte pe atacantul care va sta lângă Mutu, cele mai mari şanse să joace le are tot Daniel Niculae. Celălalt vârf posibil titular, Marica, s-a accidentat uşor la un antrenament în urmă cu câteva zile şi, chiar dacă este apt, este puţin probabil că-l va convinge pe Piţurcă să-l introducă de la început. Marius Niculae nu l-a impresionat pe Piţi în cele 15 minute jucate cu Franţa şi are şanse minime să fie titular.
Cel mai stresat antrenor de la Euro 2008 pare să fie Roberto Donadoni. După eşecul cu Olanda, tehnicianul italian a fost „măcelărit“ de presa din Peninsulă şi, ceea ce este şi mai grav pentru el, a fost criticat şi de propriii jucători. La partida cu România, echipa de început a „azzurrilor“ va suferi mai mult ca sigur cel puţin trei-patru modificări. Din primul minut al meciului de la Zürich, ar putea juca apărătorul central Giorgio Chiellini, cel mai probabil în locul lui Marco Materazzi, dar şi fundaşul lateral Grosso, unul dintre puţinii italieni care s-au mişcat bine în meciul cu Olanda. La mijlocul terenului, De Rossi are şanse mari să-l înlocuiască pe Ambrosini, jucătorul Romei putând da un ajutor consistent compartimentului ofensiv. Presa din Italia îl anunţă titular şi pe Alessandro Del Piero, în dauna lui Antonio Di Natale, şi nu este exclusă nici folosirea de la început a lui Antonio Cassano. Dacă România păstrează şanse de calificare şi în cazul unui egal, Italia nu are alternativă decât victoria.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII