Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Bardan laudă tenismenele române
Prezent la Craiova, cu prilejul turneului feminin de tenis „Ţiriac-Recon“, Alexe Bardan, vicepreşedintele Federaţiei Române de Tenis (FRT), a spus ieri că în ultima perioadă tenismenele române au avut o ascensiune neaşteptată. „Turneele feminine de 10.000 de dolari organizate în România au dat randament. Tenismenele române au acumulat puncte preţioase, care le-au permis apoi să ia startul în competiţii internaţionale mai puternice. Ne mândrim că avem patru românce în primele 100 de locuri ale clasamentului mondial (Raluca Olaru, Edina Gallovits, Monica Niculescu, Sorana Cârstea – n.r.) şi mai multe în primele 200. Vin tare din urmă două junioare extrem de talentate, Simona Halep şi craioveanca Elena Bogdan, jucătoare care s-au întâlnit în finala de la Roland Garros, după ce în urmă cu două săptămâni se duelaseră la Bucureşti, în finala unui turneu de 10.000 de dolari“, a spus „vicele“ FRT.  În ceea ce priveşte turneul Recon, Bardan a apreciat buna organizare: „Federaţia organizează de şase ani turneele de 10.000 de dolari, la masculin şi feminin. Recon s-a aliniat mai târziu, dar a ajuns din urmă celelalte cluburi“. Turneul feminin „Ţiriac-Recon“ programează astăzi finala la dublu, iar de la ora 18.00, în Piaţa „Mihai Viteazul“ are loc „Recon Show“, la care va participa şi fosta tenismană Ruxandra Dragomir. Finala la simplu este programată duminică, de la ora 19.30.

Stejarii au trecut la pas de Uruguay
Reprezentativa de rugbi a României s-a impus în faţa selecţionatei Uruguayului cu scorul de 10-6 (10-0), în primul meci al „stejarilor“, din etapa inaugurală a IRB Nations Cup, competiţie disputată pe stadionul „Arcul de Triumf“ din Bucureşti. Tot în prima rundă, Africa de Sud a surclasat echipa similară a Georgiei cu scorul de 11-3 (3-3), iar Italia A a dispus de naţionala Rusiei cu 38-15 (18-5). În prezent, în clasament conduce Italia, urmată de Africa de Sud şi de România. Etapa a doua se va disputa duminică, prima partidă urmând să fie Georgia – Uruguay (ora 16.00), iar a doua, Italia A – Africa de Sud (ora 18.00). România va juca ultimul meci al zilei împotriva Rusiei, confruntarea fiind programată de la ora 20.00.

Cador, primul pe Transfăgărăşan
Rutierul ungur Rida Cador (P-Nivo Betonexpressz 2000) a câştigat etapa a patra a Turului ciclist al României, desfăşurată pe Transfăgărăşan, şi a preluat tricoul galben, de lider al clasamentului general al competiţiei. Cador a fost cronometrat cu timpul de 2:37.37, sosind la Bâlea Lac cu un avans de peste patru minute faţă de următorul clasat, olandezul Sander Oostlander (Asito Cycling Team). Pe locul al treilea s-a situat italianul Davide D’Angelo, în timp ce dinamovistul Dan Anghelache, cronometrat cu timpul 2:43.22, a sosit al cincilea, fiind cea mai bună clasare de etapă a unui român în această ediţie a Turului României. Startul etapei a patra s-a dat la Dumbrava Sibiului, rutierii urmând traseul Cisnădie – Tălmaciu – Avrig – Bâlea Lac, cu o lungime de 96 km. După această rundă, olandezul Peter van Agtmaal a pierdut tricoul galben, el nefiind nici măcar printre primii zece sosiţi. Lider al clasamentului general a devenit ungurul Rida Cador, iar Dan Anghelache a urcat de pe locul 22 până pe poziţia a opta, fiind la 6 minute şi 9 secunde de deţinătorul tricoului galben. El şi-a păstrat tricoul albastru, al celui mai bun rutier român. Cel alb, al liderului clasamentului pe puncte, va fi purtat de italianul Davide D’Angelo (P-Nivo Betonexpressz 2000), cel roşu, al sprinterilor, de ucraineanul Roman Visnevski (Mirage), iar cel verde, al căţărătorilor, de italianul Manolo Zanella (Italia).

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version