14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPiţurcă: Avem nevoie de victorie

Piţurcă: Avem nevoie de victorie

România bifează astă-seară al doilea meci la Euro 2008. După deschiderea contra finalistei de la Mondialul din 2006, Franţa, tricolorii coboară în iarba de pe „Letzigrund“ ca să înfrunte chiar campioana mondială en-titre, Italia!

A renunţat să mai meargă la Zürich

Ieri, Victor Piţurcă a ales să efectueze antrenamentul oficial pe arena „AFG“ din Saint Gall, renunţând astfel la obişnuitul antrenament de pe stadionul „Letzigrund“ din Zürich, care va găzdui jocul cu Italia. El a motivat alegerea prin faptul că o deplasare de aproximativ 150 de kilometri, dus-întors, n-ar fi făcut decât să-i obosească pe jucători. Mai mult, tricolorii sunt deja familiarizaţi cu arena din Zürich, pe care au şi disputat jocul contra Franţei.
Codrea, Florentin Petre şi Dică, titulari?

La conferinţa de presă organizată înaintea antrenamentului oficial, Victor Piţurcă a subliniat că intenţionează să joace mai ofensiv contra Italiei. Deşi un meci egal ne va menţine în cărţile calificării, Piţurcă a spus de mai multe ori că „şi ei, şi noi avem nevoie de victorie. Dacă nu vom ataca, nu vom putea bate Italia“. Întrebat dacă vor fi modificări faţă de formula cu care a început meciul cu Franţa, selecţionerul a admis că ar putea apărea noutăţi, dar, bineînţeles, n-a vrut să precizeze care ar fi modificările. Potrivit unor surse din interiorul echipei, se pare că Piţurcă va renunţa la Rădoi, Bănel Nicoliţă şi Cociş, pentru a apela la Codrea, Florentin Petre şi Dică!

Obsesia lui Chivu

A doua zi după meciul Olanda – Italia 3-0, Emil Săndoi, care a urmărit pe viu jocul disputat la Berna, spunea că „Italia nu mi s-a părut că arată ca o campioană mondială. Donadoni a făcut mai multe permutări în linia defensivă, astfel că el a lăsat impresia unui antrenor care nu s-a hotărât asupra unei formule de bază“. Acelaşi lucru a precizat şi Piţurcă ieri, selecţionerul tricolorilor mizând pe faptul că absenţa lui Cannavaro din linia defensivă a Italiei se va vedea şi în meciul cu noi.
La conferinţa de presă de la „AFG Arena“ a participat şi Cristian Chivu. Pe finalul întâlnirii cu jurnaliştii, el a repus pe tapet obsesia comparaţiei cu Generaţia de Aur. „În opt ani, cât a trecut de la Euro 2000, s-a spus că suntem o generaţie de rataţi. E drept, poate s-au acumulat frustrări, dar vrem să demonstrăm şi contra Italiei că nu suntem o generaţie de rataţi“.
Demonstraţi, Cristi!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS