14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim caută antrenor

Oltchim caută antrenor

Tone Tiselj nu mai pare decis să preia echipa din Vâlcea, iar Herbert Müller revine în actualitate.

Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, este în căutarea unui antrenor principal, după ce a fost reziliat contractul cu Gheorghe Tadici. Dată ca şi sigură, venirea lui Tone Tiselj nu mai pare de actualitate, fostul tehnician al lui Buducnost Podgorica anunţând că tatăl său este bolnav şi că soţia sa nu este de acord cu o eventuală mutare în România. În aceste condiţii, în cărţi pare să fi intrat Herbert Müller, de la FC Nürnberg, tehnician cu dublă cetăţenie, română şi germană. „Gopo“ declarase în sezonul trecut că nu ar spune „nu“ unei eventuale colaborări cu cea mai titrată formaţie de handbal feminin din România. Oltchim şi FC Nürnberg s-au întâlnit în ultimele două sezoane, în Cupa Cupelor şi în Liga Campionilor, bilanţul fiind favorabil chimistelor – trei succese şi un rezultat de egalitate. Din păcate, acea remiză avea să le coste pe vâlcence ratarea accederii în semifinalele Ligii Campionilor.

„Îmi duc contractul până la capăt“

Interul Oltchimului, Valeria Motogna Beşe, a spus că îşi va duce până la final contractul pe care-l are cu formaţia vâlceană:
„Plecarea domnului Tadici de la Oltchim nu o pot comenta, nu este treaba mea. Eu sunt handbalistă profesionistă şi vreau să-mi duc contractul până la capăt. Normal, dacă voi mai fi dorită“. Vali Motogna a venit la Oltchim de la HC Zalău acum două sezoane, alături de alte trei handbaliste (Maier, Tamaş şi Gatzel) şi de tehnicianul Gheorghe Tadici. De la gruparea zălăuană au mai fost transferate, pe parcurs, Raluca Ivan şi Talida Tolnai.
Valeria Motogna Beşe se află în această perioadă în Italia, pentru un program de recuperare, şi a spus că deja se simte mai bine: „Voi face recuperare până pe 25 iunie şi cred că lucrurile merg spre bine. Deja mă simt în formă şi sper să prind lotul care va face deplasarea la Jocurile Olimpice de la Beijing“.
Talida Tolnai, una dintre cele şase zălăuance din lotul Oltchimului, a afirmat că nu se aştepta la decizia luată miercuri. „Domnul Tadici una ne-a spus şi noi alta am auzit la ştirile sportive. Ştiam de la dânsul că nu va pleca de aici, că sunt numai zvonuri, apoi am aflat că nu mai este antrenorul Oltchimului. Mai multe amănunte nu ştiu, nu cunosc motivele şi nimic în plus, nu am mai vorbit cu domnul Tadici. Nu vreau să vorbesc, deocamdată, despre viitorul meu la Oltchim. Degeaba spun acum ceva, important va fi ceea ce se va întâmpla atunci când ne reunim“, a comentat Tolnai.

„Nu am atacat-o pe Huţupan“

Gheorghe Tadici i-a răspuns portăriţei Luminiţa Huţupan Dinu, care declarase că tehnicianul i-a spus că este „ţărancă parvenită“. „M-am referit în general la handbaliste, care nu trebuie să uite de unde au plecat, chiar dacă acum au bani. Am vorbit la general, iar faptul că Luminiţa Huţupan s-a simţit nu mai este problema mea. Eu chiar discutasem cu ea la şedinţă. Am convenit să nu ne mai atacăm şi dimineaţa, când am deschis ziarele, ea mă ataca“, a spus Tadici. Fostul tehnician al Oltchimului a adăugat că a primit zeci de mesaje de încurajare după ce a plecat oficial de la campioana României: „Am primit multe mesaje de la suporteri, de la handbaliste, de la oameni de sport, printre care şi bunul meu prieten Vlad Hagiu. Numele handbalistelor nu o să-l dau, pentru că nu vreau să aibă parte de izolare după aceea“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII