21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFrancezii, nevoiţi să-i atace pe batavi

Francezii, nevoiţi să-i atace pe batavi

Olanda – Franţa
Stadion „Stade de Suisse“
, Berna, astăzi, ora 21.45.
Formaţii probabile:
Olanda:
Van der Sar – Oijer, Boulahrouz, Mathijsen, Van Bronckhorst – Kuyt, De Jong, Engelaar, Sneijder – Van der Vaart – Van Nistelrooy. Antrenor: Marco van Basten.
Franţa: Coupet – Sagnol, Thuram, Gallas, Abidal – Vieira, Makelele, Ribery, Malouda – Henry, Benzema. Selecţioner: Raymond Domenech.
Vor arbitra: Herbert Fandel – Carsten Kadach, Volker Wezel (toţi din Germania).

Criticat pentru evoluţia „cocoşilor“ din partida cu România, Domenech ar putea face schimbări în formaţie în confruntarea cu Olanda. 

Selecţionerul şi jucătorii naţionalei Franţei au fost destul de aspru criticaţi după remiza albă cu România, atât suporterii, cât şi presa din Hexagon susţinând că elevii lui Domenech au avut o prestaţie nedemnă pentru statutul lor de vicecampioni mondiali.
Plecând urechea la „glasul naţiunii“, Domenech pare hotărât să schimbe ceva pentru partida de astăzi, cu Olanda, susţinând că nu este decis în privinţa a patru locuri în echipa de start. Conform presei franceze, Henry are şanse mari să-i ia locul lui Anelka, iar Vieira, pe cel al lui Toulalan, celelalte două noutăţi putând fi Evra şi Govou, în locul lui Abidal şi Benzema.
Oricum, speculaţiile presei din Hexagon s-ar putea dovedi eronate, antrenorul Domenech precizând că ar putea utiliza împotriva Olandei aceiaşi jucători pe care i-a folosit în disputa cu România.
„Faţă de partida cu selecţionata României, am dreptul să nu schimb nimic pentru meciul cu Olanda, pentru că avem un lot puternic. Nu văd de ce după un egal cu România, echipă care a luat patru puncte Olandei în preliminarii, fără să primească gol, trebuie să fim supăraţi. În funcţie de celălalt rezultat din grupă, meciul cu Olanda poate să fie eliminatoriu. Tactica poate să difere în funcţie de rezultatul dintre România şi Italia“, a spus selecţionerul „cocoşilor galici“.

Van Basten are sacii în căruţă

Selecţionerul Olandei, Marco van Basten, are sacii în căruţă după victoria de răsunet, cu 3-0, în faţa campioanei mondiale, Italia. Tehnicianul batav nu are motive să schimbe echipa de start pe care a utilizat-o în disputa cu „macaronarii“, nefăcându-şi probleme pentru cei doi accidentaţi pe care îi are în lot, Huntelaar şi Robben. Selecţionerul batav pare totuşi îngrijorat de potenţialul fizic al elevilor lui Domenech.
„Franţa reprezintă o echipă puternică din punct de vedere fizic şi trebuie să lupte pentru victorie după egalul contra României“, a spus antrenorul Van Basten.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS