10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCîrţu pronostichează X, 2 la Italia - România

Cîrţu pronostichează X, 2 la Italia – România

„Sorinaccio“ a spus că Piţi este un antrenor foarte deştept, care a ales soluţia potrivită în meciul cu Franţa, aşa cum ar trebui s-o facă şi astă-seară, cu Italia.

– Cum vede „Sorinaccio“ meciul de vineri (astă-seară – n.r.) Italia – România?
– E mult mai dificil decât cel cu Franţa. Adversarul de mâine (astăzi – n.r.) al tricolorilor, campioana mondială, Italia, este într-o situaţie fără scăpare, ca să zic aşa. Italia este obligată să câştige! Zic însă că naţionala României are posibilitatea să joace astfel încât să nu pierdem. Organizarea jocului tricolorilor în disputa cu Italia trebuie să fie deosebită, mult mai atentă decât în meciul cu Franţa.
– Multe voci au susţinut că în partida cu naţionala „cocoşului galic“, Piţurcă a jucat ca şi „Sorinaccio“, defensiv. Care este părerea ta?
– Piţi a fost foarte deştept. El şi-a analizat lotul său pentru acest meci, cât şi posibilităţile lotului francez. La fel trebuie să facă şi la partida cu Italia… Revenind la întâlnirea cu Franţa, este o vorbă: Cunoaşte-te pe tine însuţi. Ce vreau să spun? Piţi şi-a făcut analiza lotului din toate punctele de vedere – forma sportivă, stare fizică şi mentală ş.a.m.d. Şi, cum rezultatul a fost pozitiv, 0-0, se pare că a ales soluţia potrivită. Restul sunt discuţii… Este adevărat că un punct este puţin deocamdată, dar este mai bine decât o înfrângere, aşa cum au păţit-o ruşii sau elveţienii aseară (Elveţia – Turcia 1-2, miercuri seară – n.r.).
– Adică?
– Păi, unele echipe au ieşit la joc şi astfel s-au expus în faţa unor fotbalişti care nu te iartă.
– Ce pronostic oferă „Sorinaccio“ la meciul Italia – România?
– X,2.
– La prima participare a României la un turneu final european, CE 1984 din Franţa, Universitatea Craiova a avut la naţională şapte fotbalişti, iar alţi trei, care au participat în preliminarii, au fost lăsaţi acasă. Acum, Craiova nu are nici un jucător la Euro. Ar fi meritat vreunul, Florin Costea, de exemplu?
– Pentru a ajunge în echipa naţională nu este suficient să ai o formă bună de moment. Florin Costea a avut o evoluţie bună în returul campionatului, dar el este un fotbalist la început. M-am gândit atent la formulare, jucător sau fotbalist, dar el este, repet, fotbalist la început. Costea trebuie să aibă constanţă. Cu siguranţă că atunci el va fi convocat la echipa naţională. A făcut doar un retur bun, trebuie să convingă pe mai departe.
– Deja s-a dat startul pregătirilor echipelor de prima ligă. Sorin Cîrţu, încotro?
– Din moment ce n-am început pregătirile cu nimeni înseamnă că nici n-am bătut palma cu vreo echipă. Deocamdată…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS