6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUltima şansă pentru Turcia şi Elveţia

Ultima şansă pentru Turcia şi Elveţia

Elveţia – Turcia
Stadion „St. Jakob-Park“
, Basel, astăzi, ora 21.45.
Formaţii probabile:
Elveţia: Züberbuehler – Djourou, Senderos, Müller, Magnin – Behrami, Inler, Yakin, Barnetta – Cabanas, Streller. Antrenor: Jakob Kuhn.
Turcia: Volkan – Emre Aşik, Cetin, Sarioglu, Balta – Mehmet Aurelio, Belozoglu, Hamit Altintop, Turan – Tuncay, Nihat. Antrenor: Fatih Terim.
Vor arbitra: Lubos Michel – Roman Slysko, Martin Balko (toţi din Slovacia).

Elveţia, una dintre ţările organizatoare ale Europenelor din acest an, şi Turcia se întâlnesc în această seară la Basel, în a doua etapă a Grupei A. Având în vedere faptul că în prima partidă atât Elveţia, cât şi Turcia au pierdut, nici una dintre cele două combatante nu-şi mai permite vreun pas greşit. Elveţia a pierdut cu 1-0 cu Cehia, pe 7 iunie, după ce jucătorii din „Ţara cantoanelor“ au făcut un meci bun, iar Turcia a fost învinsă fără drept de apel cu 2-0 de Portugalia. Gazdele nu numai că au pierdut meciul cu Cehia, dar şi pe căpitanul Alexander Frei, accidentat. „Partida cu Turcia este decisivă atât pentru noi, cât şi pentru ei. O înfrângere ne-ar elimina din competiţie, iar un egal ne-ar mai lăsa puţine speranţe, aşa că trebuie să câştigăm. Cu siguranţă nu ne va fi uşor, pentru că şi turcii sunt în aceeaşi situaţie, dar evoluţia noastră din primul meci, cu Cehia, mă face să cred că vom câştiga“, a declarat selecţionerul Elveţiei, Jakob Kuhn.
Statistica întâlnirilor dintre Elveţia şi Turcia este favorabilă celor din urmă, care s-au impus de şapte ori, de trei ori au terminat la egalitate, iar de două ori au pierdut.
Pe de altă parte, selecţionerul Fatih Terim a obţinut tot timpul rezultate bune în meciurile cu echipele elveţiene de club, totul culminând cu un 8-2 împotriva lui FC Sion în 1997, în preliminariile Ligii Campionilor, pe când pregătea pe Galatasaray.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS