12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTănasă, scos la vânzare

Tănasă, scos la vânzare

Atacantul Ştiinţei a primit acceptul de a se transfera la orice echipă doreşte, preţul fixat de clubul oltean fiind de 300.000 de euro.

La Universitatea Craiova începe să se contureze lotul cu care va fi abordat noul sezon, oltenii strângând rândurile pentru reunirea programată la sfârşitul săptămânii. Cu interdicţie la transferuri, clubul din Bănie nu a putut trece la capitolul sosiri decât numele jucătorilor împrumutaţi şi al căror angajament a expirat. La Ştiinţa sunt aşteptaţi, de la FC Caracal, Neagoe, Buşu, Firţulescu şi Stoianof, viitorul lor urmând să fie însă decis de antrenorul Nicolo Napoli. Dintre ceilalţi jucători trimişi la alte echipe, Lucian Pârvu a ajuns la Farul, liber de contract, iar Njock, devenit indisponibil pentru şase luni, din cauza unei accidentări, a anunţat că vrea să rămână în Belgia. Tot la capitolul plecări mai trebuie trecuţi Ciucă şi Velcovici, cedaţi la Gloria Bistriţa pentru 200.000 de euro, ieri rezolvându-se şi situaţia lui Ciprian Tănasă.
Atacantul adus vara trecută de la FC Argeş şi-a manifestat încă de luna trecută dorinţa de a părăsi Universitatea, nemulţumit că nu a mai prins echipa de la venirea lui Napoli, accidentările repetate fiind altă cauză a neadaptării sale în Bănie. Tănasă a fost însă ţinut în stand-by, mai ales după ce Njock a refuzat să se întoarcă la Craiova, dar începând de ieri are „undă verde“ la transfer. Jucătorul de 27 de ani a primit din partea clubului un act care îi conferă dreptul de a pleca la orice echipă doreşte, în schimbul a 300.000 de euro.

FC Argeş, prima opţiune pentru „Tase“

Nu ar fi exclus ca Tănasă să revină în Trivale, FC Argeş, repromovată în Liga I, arătându-se de la început interesată de serviciile sale. „M-am înţeles cu patronul şi încerc să îmi găsesc alt angajament, dar, dacă nu voi reuşi, voi fi prezent la reunirea echipei şi voi rămâne la Craiova. Îmi doresc să plec, pentru că nu m-am adaptat aici. Este posibil să mă întorc la FC Argeş, dar, deocamdată, nu am nici o ofertă clară“, a precizat Ciprian Tănasă, fotbalist care a marcat patru goluri în cele 21 de partide oficiale jucate pentru Universitatea. Altă variantă pentru Tănasă ar fi Poli Timişoara, bănăţenii, prin vocea finanţatorului Marian Iancu, precizând încă de luna trecută că sunt dispuşi să plătească pe jucător suma cu care Craiova l-a achiziţionat de la Piteşti, 500.000 de euro.
În situaţii incerte se mai află Săceanu şi Bornescu, ambii declaraţi transferabili. Pentru mijlocaşul de 25 de ani, Ştiinţa cere 50.000 de euro, dar jucătorul pare dispus să-şi mai încerce o dată norocul sub comanda lui Napoli, anunţând că se va prezenta la reunirea echipei. Nici portarul titular al Universităţii nu ştie încotro s-o apuce. „Jose“ aşteaptă încă oferte, preţul său fiind de un milion de euro, însă, până când va apărea ceva concret, el va trebui să revină în Bănie.
Alb-albaştrii se vor întâlni vineri dimineaţă, la Policlinica pentru Sportivi din Craiova, unde vor efectua vizita medicală. De la control ar putea lipsi unii dintre jucătorii străini, Wobay urmând să rateze în mod sigur primele antrenamente, care vor începe de sâmbătă, din cauza meciurilor pe care naţionala statului Sierra Leone le dispută în preliminariile Cupei Africii pe Naţiuni.
Astăzi, directorul departamentului de licenţiere din cadrul FRF, Viorel Duru, şi responsabilul cu securitatea al LPF, Sorin Satmari, vor inspecta arenele „Ion Oblemenco“ şi „Extensiv“, pentru a vedea dacă acestea corespund noilor reglementări ale legii privind combaterea violenţei pe stadioane. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII