Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Oltchim îşi prezintă achiziţiile
Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, va organiza astăzi o conferinţă de presă în care va prezenta primele trei achiziţii din această pauză competiţională. „Una dintre jucătoare este Gabriela Zsucs, despre care presa a mai scris. Este o handbalistă completă. În apărare veţi vedea cât de bine îi stă lângă Vali Motogna. Celelalte două handbaliste sunt Rita Borbas de la Dunaffer, titulară de drept a selecţionatei Ungariei pe postul de pivot şi Karolin Kudlacz de la Leipzic, inter titular în naţionala Poloniei“, a spus Gheorghe Tadici. Narcisei Lecuşanu nu i s-a mai prelungit contractul cu Vâlcea, interul chimist urmând să plece, cel mai probabil, la Rulmentul Braşov, alături de Ionela Gâlcă. „Din câte ştiu eu, conducerea nu a mai dorit să-i prelungească angajamentul cu Oltchim, nu că ea nu ar mai fi dorit. Oricum, ne-am acoperit bine cu Zsucs pe postul Narcisei“, a completat antrenorul principal al chimistelor. La Vâlcea a circulat zvonul conform căruia Tadici va fi demis în perioada imediat următoare şi înlocuit cu Tone Tilelj, fost la Buducnost Podgorica. „Am auzit şi eu de acest zvon, se vorbea la toate colţurile. Eu ştiu una şi bună, am vorbit cu domnul Roibu (managerul de la SC Oltchim – n.r.), care mi-a spus că, pentru dânsul faptul că am bătut palma înseamnă mai mult decât un contract scris“, a spus tehnicianul Oltchimului şi al naţionalei feminine, Gheorghe Tadici.

Niculescu şi Olaru, depăşite în Anglia
Tenismenele române Monica Niculescu şi Raluca Olaru nu au reuşit să-i calce pe urme Soranei Cârstea şi să se califice în actul secund al turneului de la Birmingham, dotat cu premii totale de 200.000 de doalri, fiind învinse încă din primul tur. Ocupantă a poziţiei 86 în clasamentul WTA, Monica Niculescu a pierdut, cu 3-6, 4-6, în faţa thailandezei Tamarine Tanasugarn (89 WTA), o jucătoare de 31 de ani, cu o vastă experienţă competiţională. Cealaltă tenismană română, Raluca Olaru, pare să nu-şi fi revenit complet în urma accidentării suferite la încheietura mâinii stângi, acest fapt conducând la o înfrângere în două seturi, scor 0-6, 6-7 (6), suferită în faţa Tatianei Poutchek (Belarus – 157 WTA). Pentru simpla prezenţă pe tabloul principal al competiţiei britanice, cele două românce s-au ales cu 580 de dolari şi cu un punct WTA. Spre deosebire de Raluca Olaru, Monica Niculescu va continua să lupte în Anglia, fiind înscrisă şi în proba de dublu, unde, alături de olandeza Michaella Krajicek, urmează să întâlnească în primul tur perechea formată din Tatiana Poutchek (Belarus) şi Anastasia Rodionova (Rusia).

Hănescu şi-a primit lecţia la Varşovia
Ocupant al locului 72 în clasamentul mondial, tenismanul român Victor Hănescu a fost eliminat încă din primul tur al turneului de la Varşovia, competiţie ale cărei premii se ridică la 425.250 de euro. Reprezentantul nostru, care venea după o evoluţie destul de bună la Roland Garros, a cedat în faţa rusului Evgeny Korolev (85 ATP), în două seturi, scor 6-4, 6-2, şi a trebuit să se mulţumească doar cu 3.950 de euro. La Challenger-ul de la Sofia (Bulgaria), tenismanul Adrian Ungur a izbutit să treacă în primul tur, cu 6-1, 7-6, de italianul Leonardo Azzaro şi va juca în optimi contra spaniolului Perre Riba.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version